Ingen mangel på krydstogtskibe i Skagen i år

Ingen mangel på krydstogtskibe i Skagen i år

11. april 2010 - kl. 0:43 - af

Turistsæsonen er så småt ved at starte. En speciel form for turister er dem, der kommer sejlende i store paladser for at gå i land i Danmarks mest spændende by nogle timer, tulle lidt rundt i bus i Vendsyssel eller blot køre Skagen rundt på apostlenes heste, se et museum eller to og – forhåbentligt – besøge nogle af vores spændende butikker.

Project Manager i Cruise Top Denmark, Anne Sofie Rønne Jensen fortæller: “I år er der anmeldt 9 anløb til Skagen, hvilket er 4 mere end i 2009. For 2 af skibene er det første gang, de anløber Skagen. Det gælder Boudicca fra Fred. Olsen Cruises og Silver Whisper fra Silversea Cruises. Der er nedgang i antal anløb i de øvrige danske krydstogthavne, men her i Skagen går det altså fremad i år og det er meget glædeligt“.

Nedenfor ses listen over anløb i Skagen, så man kan være forberedt på det ekstra liv i byen.

Mandag den 24. maj (2. pinsedag) ankommer Boudicca fra Southamton med kurs mod Stockholm. 839 englændere vil være i Skagen fra kl. 08.30 til 16.30.

Fredag den 11. juni kommer Kristina Regina med 245 Finner på en tur fra København til Oslo. De er i Skagen fra kl. 09.00 til 18.00.

Dagen efter, lørdag den 12. juni kommer så Prinsendam kl. 08.00 – også på et cruise fra København til Oslo. medbringende 793 amerikanere. Afrejse kl. 17.00.

Torsdag den 1. juli kommer Kristina Regina så igen på en tur fra Rønne til Bergen. De 245 finner vil være i Skagen fra kl. 08.00 – 14.00.

Dagen efter får vi besøg af Black Watch, der fredag den 2. juli vil sætte 807 englændere i land fra kl. 12.00 til 18.00. De er på tur fra Liverpool til Ystad.

Tirsdag den 20. juli er det Silver Whisper, der fragter 382 amerikanere fra Bergen til København, og lige lægger til i Skagen Havn fra kl. 08.00 – 18.00.

Silver Cloud kommer torsdag den 22. juli med 296 amerikanere, der er på vej fra Oslo til København. De besøger Skagen fra kl. 08.00 til 18.00.

Torsdag den 12. august kommer Kristina Regina for tredje gang i år til Skagen. Atter med 245 finner (næppe de samme alle tre gange). Denne gang går turen fra Lerwick til Rønne med et ophold i Skagen fra kl. 08.00 til 15.00.

Og endelig vil Sea Cloud II anløbe tirsdag den 17. august kl. 08.00 på en tur fra København til Hamburg. Den medbringer 93 tyskere. Afrejse kl. 12.00.

Tag godt imod dem!

21 kommentarer til “Ingen mangel på krydstogtskibe i Skagen i år” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

21 kommentarer til “Ingen mangel på krydstogtskibe i Skagen i år”

 • Mads Sørensen

  Christian <– Skagen bliver aldrig tilflugtssted for “druk og fest turisme” som dit eksempel Sunny Beach er, det er her simpelthen for kedeligt til (set med deres øjne). Der er ikke nok natteliv, og det er ikke det samme at drikke øl på havnen hele dagen.

  Jeg synes nu stadig at Skagen har sin charme, især lystbådehavnen vil altid være noget helt specielt.

  Dit udtryk “kvalitetsturisme” hvad dækker det over, og hvad er det i dine øjne Skagen mangler for at kunne tilbyde “kvalitetsturisme”?

 • Birger Enarsson, Sverige

  Har sedan 1976 besökt Skagen regelbundet, ibland 2 gånger per år. Tycker det är intressant att se landskapet vid olika årstider. Senast var vi (min kone og jag) hos er i slutet av mars. Vi har alltid känt oss välkomna och fått all den service vi önskat. Jag tror det var förra sommaren som vi var hos er samtidigt som det låg ett kryssningsfartyg på redden. Imponerande ! Då vi bor i södra Sverige, (Skåne) ser vi vilka ansträngningar man gör för att få kryssningsfartyg till Helsingborg. Här har “lilla” Skagen lyckats bättre, med tanke på hur många besök som är bokade. Lycka till i det fortsatta arbetet. Vi kommer på en 14-dagars visit i slutet av juni. Hoppas vi ses på gågatan!

 • Christian Ellegaard Mørup

  Problemet er ikke at der er turister i Skagen problemet er antallet.

  Et sted som Skagen burde i høj grad være præget af “kvalitetsturisme” frem for “kvantitsturisme.” En øgning af antallet af turister i Skagen, vil blot forårsage en devaluering af Skagens særlige charme. Hvis man forvandler Skagen til en “Sunny Beach” efterligning vil turisterne ikke have en grund til at besøge os, og de vil i stedet søge imod sydligere himmelstrøg hvor den rigtige fordrukne, dekadente og langt billigere”kvantitetsturisme” fås i rig overflod.

 • Mads Sørensen

  Jeg er helt enig med dig Hanne… Skagen kan simpelthen ikke leve unden turismen, og ja vi kan vel allesammen få nok i højsommeren. Men uden alle turisterne og deres penge så det meget sort ud for Skagen…

  Jeg kunne godt tænke mig at se hvor store procentdele af Skagens indtægt der kommer fra hhv. turisme, fiskeindustri og øvrig erhverv, for jeg har faktisk ingen anelse om hvor hovedparten af indtægten kommer fra hvis vi deler det op i de 3 kategorier…

 • Hanne Hauge Andersen

  Skagen er et stort friluftsmuseum og et museum uden gæster er en død forretning. Jeg fatter simpelthen ikke de Skawboer, der kæmper imod turismen med næb og klør! Vi er tvunget til at leve af turismen – om du kan lide det eller ej…
  Og jeg syntes, de er et kærkomment pust af liv i byen efter denne vinter ;o)

 • Mads Sørensen

  Vi får aldrig 3 sporet vej fra Skagen til Ålbæk eller Frederikshavn, for nu er det ikke statens problem mere, men kan ikke se hvad det har med den her debat at gøre…???

 • Karsten Drastrup

  det var nok en 5-6 stykker og 3 kontor der var ikke flere ladige chauffører på det tidspunkt ,det er ikke spørgsmål om at se godt ,men fornuft,jeg har lært det er ikke godt det er stort når der ingen afkast er .
  jeg ville gerne se hvor mange penge der bliver i byen af dem de lægger ,er bange for i bliver skuffet,
  se nu hele den 3 sporet vej vi skulle have som stopede nu fik vi nyt asfaldt på et stykke se så skeer der ikke mere
  håber da på hvis folk vil købe lidt lokalt at vi nok skal komme igen ,men de fleste eller at handle udenbys men de skal jo også leve

 • christian Jensen

  Karsten….du snakker meget om arbejds pladser i skagen,hvor mange chaufføre var det lige du havde fra skagen da du var “vognmand”???? . Jeg syntes at du skal glæde dig over,at der er nogen der stadig ser noget godt i skagen,og lade vær med at give andre skylden,for at det ikke gik godt for dig.

 • Mads Sørensen

  Karsten Drastrup <– Hvem er det der tror verden er reddet ved at der kommer krydstogtsskibe til Skagen??? Der er da i det mindste nogen af os der ser dem som velkomne, idet de spæder til den slunkne kommunekasse. Jeg ved ikke hvor mange penge de ligger i Skagen, så det vil jeg ikke gøre mig klog på, men lidt har også ret… Eller hvad?

  Hvorfor er det du bliver ved med at bringe kommunen ind i det, som om de gør en masse for disse rederier, og ikke for resten… Hvad er det du tror deres rolle i dette er?

  Og mht. arbejdspladser, så skal der økonomi til, og det skal komme flere steder fra, så jeg spørger igen Karsten… Hvad er det du har imod disse besøgende gæster?

 • Bjarne Albertsen

  Kan tilslutte mig Kurt Kirkedals kommentar.
  Det handler ikke om gode eller dårlige turister, men kun at vi er stolte over, at kunne vise Skagen frem med stolthed og glæde.
  Tak til alle der arbejder positivt og med glæde for Skagen.

 • Bente Sørensen

  Vi kan jo håbe på at det de ser er positivt så de vælger Skagen næste gang de skal på ferie. Så flere af dem 🙂
  God weeked til alle
  Vh.
  Bente Stenberg

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Tillykke Fie og Cruise Top Denmark med det flotte resultat. Krydstogtsgæster er lige så gode gæster/kunder som alle andre. Vi skal huske på, at alle der gæster os er med til at holde vort lokalsamfund igang, samt vigtigst af alt, med til at bekræfte vort ry om, at Skagen, er det sted hvor to have og mennesker fra hele verden mødes.
  Mange bække små, gør en stor å.
  vh
  Kurt Kirkedal Jensen

 • Karsten Drastrup

  ■Jakob Levesen
  Du har fuldstændig ret
  for der ligger et krydstogt skib til en dag her udenfor ,er der nogen der ryster over hele kroppen og tror verden er redet,ville gerne vide hvad de menesker lå her i byen på en enkelt dag (Tror vi blev Skuffet)
  ■Mads Sørensen
  Sofa HA HA HA hvad bruger man den til ,er det ikke til folk der keder sig
  Nej makker kom med ind i kampen og hjælp med at skaffe arbejdspladser ,dem vi havde kunne kommunen ikke li,så vi måtte nedskære,
  HUSK SIDDER I SOFAEN GØR JEG SKU IKKE

 • Kære Mads Sørensen

  Kan kun være helt enig med dig.
  vh
  Pia Karlsen

 • Mads Sørensen

  Jakob <– Jeg må indrømme at jeg ikke kan se noget som helst negativt eller irriterende ved at der ligger krydstogtskibe forankret udenfor havnen. Turisterne kommer jo som sagt ind og bruger penge, og det kan vel kun være os skawboere til gavn.

  Han sigter og rammer iøvrigt ikke noget som helst… Det nemmeste i verden er da at sidde i sofaen og pege på alt det der er galt med Skagen, så længe man ikke selv kan komme med idéer der iht. økonomien kan lade sig gøre, og som rent faktisk kommer skawboerne til gode, og som kan få vendt folkeflugten fra byen.

  I øvrigt er det ikke noget “man” gør som får flere besøgende krydstogtskibe til følge… De har bare meldt sin ankomst på de nævnte tidspunkter, mere er der ikke i det.

  Så den med at “man” gør en masse for turisterne i denne sammenhæng og ikke for skawboerne, den holder ikke…

 • Inger Kempff-Nordkap

  Der er da turister, jeg gerne så forlade Skagen hurtigere end de gæster, der kommer med de store, flotte skibe 😉

  Hilsen Inger

 • Jakob Levesen

  Han skriver jo noget som er rigtigt. En smule ironisk, men alligevel to the point. Han sigter og rammer da meget godt i fht den løbende diskussion om at lave noget for Skagen som og så involverer skagboere. Den type invasion som krydstogtskibe står for er direkte irriterende, lidt a la Robinson Crusoe ” og hvad har vi så her, blandt disse indfødte”? Ser man ikke denne dimension, skal man nok holde sig fra at kommentere på marketingstiltag fra Skagen turistbureau:-)

 • Kim Løvgreen

  Hvad er dit problem Karsten?

 • John Frederiksen

  ja men ikke ude i den ende af byen han er

 • Mads Sørensen

  Hvordan kan du vende det til noget negativt at der kommer flere turister, og dermed flere penge til byen???

 • Karsten Drastrup

  Ja det er vældigt ,så er det ligegodt med alt andet,de lægger jo så mange penge vi ikke behøver tænke på mere,GOD SOMMER

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ingen mangel på krydstogtskibe i Skagen i år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger