Indsigelse mod Nationalpark på Skagens Odde

Indsigelse mod Nationalpark på Skagens Odde

20. maj 2010 - kl. 10:52 - af

Venstre i Skagen vil herved udtrykke vores skepsis vedr. planerne om at omdanne dele af Skagens Odde til Nationalpark. Én af grundtankerne bag de danske nationalparker er styrken i den folkelige opbakning. Der er helt åbenbart ikke folkelig opbakning til planerne for en Nationalpark på Skagens Odde.
Borgerne i Skagensområdet værdsætter både den unikke natur og områdets landskabelige og kulturelle værdier, og de vil gerne passe på området og er vant hermed, da området i forvejen er præget af store fredede og beskyttede områder.
Vi ønsker at bevare følelsen/muligheden for engagement – aktivitet – at alt ikke bliver ”kun restriktiv”
Vi er bange for, at den erhvervs- og bosætningsmæssige udvikling bliver endnu mere besværlig, når målsætningen om mere naturudvikling har første prioritet.
Vi behøver derfor ikke en ekstra lokalplan trukket ned over områder styret af Naturfredningsforeningen og Friluftsrådet i Nationalparker.

Et bedre forslag
Kan vi tage et andet udgangspunkt – kan vi tage udgangspunkt i de nuværende / etablerede netværk og samarbejder – og kan vi på den måde skabe større folkelig opbakning til initiativer til udvikling på egnen – som på den måde kan komme både erhvervene – bosætningen – turismen og naturinteresserne til gode?
I diskussionen om Nationalparken har der en del gange været talt om muligheden for at søge midler. Uanset NSO eller ej ligger der i fødevareministeriet en lang række muligheder for at søge midler til bl.a. naturpleje, landbrug og turisme m.v. Her kan nævnes Grøn Vækst og Landdistriksprogrammet. Derudover er der en række puljer i andre ministerier samt midler hos andre instanser, organisationer og fonde. Der er 1,5 mia. kr. pr. år til rådighed for yderområderne (herunder især lodsejere og således også kommunerne – til bl.a. plejepligten). Til sammenligning er der afsat ca. 33 mio. kr. årligt til deling mellem alle de danske Nationalparker.

Hvordan kommer vi videre
Vi har nu i forbindelse med NSO arbejdet set Frederikshavn og Hjørring Kommune sammensætte et tværgående sekretariat, som har etableret kontakt med en række interessenter inden for kultur, friluftsliv, landbrug, turisme, andre erhverv, politikere og borgerrepræsentanter.
Desuden har kommunerne yderligere en række ressourcer i deres respektive forvaltninger. Der er erhvervscentre i begge kommuner, ligesom der findes forummet Aktionsgruppen Vendsyssel – LAG.
Dette netværk, som nu er skabt, og denne synergi burde kunne udnyttes som inspiration til et videre arbejde og samarbejde om udvikling i bred forstand i Lysets Land – Toppen af Danmark.

Med venlig hilsen
på vegne af Venstre i Skagen
Formand Jørgen Fink Petersen og næstformand Frede Gaardlund
Mail: fink@skagennet.dk
Telefon 21626472

2 kommentarer til “Indsigelse mod Nationalpark på Skagens Odde” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Indsigelse mod Nationalpark på Skagens Odde”

 • Karsten Drastrup

  hej rolf
  det er fint nok der er masser af erhvervsjord men hvis man skal have noget i nærheden af der hvor man er og vente på nogle lige skal kigge om der måske er små blomster der ikke kan undværes løber tiden jo ,
  kan man leve af natur ?
  og jeg kan godt forstå folk flytter/flygter de gider ikke alt det bøvl ,er det ikke den ene nyndighed så er det den anden ,og for ikke at glemme så kommer de der natur folk der render og tramper alt marehalmen ned og klitterne flade,
  er det ikke natur så lad den da blive natur og lad den være ,i vil jo styre naturen og have den til at ligne det i tror der er natur

 • Rolf Christensen

  Hej,

  Vi skal vist ikke være bange for manglende erhvervs- og byudvikling ifm. en nationalpark. Der er masser af huse tomme, ubebyggende grunde og erhvervsarealer i ihvert fald Skagen.

  Folk er siden 1980 i flyttet fra bla. Højen, Hulsig og Skagen (og det meste af Nordjylland) i stor stil, og der bliver mere og mere stille, roligt og dejligt og være heroppe. Turisterne elsker vore åbne vidder (klitlandskaber og plejede heder) og stille kroge!

  Skagen er måske den smukkeste del af Danmarks ‘rådne banan’, og det skal vi da bare glæde os over!

  Lad os bare sætte det flotteste navn på vore fredninger heroppe i og med ordet ‘nationalpark’, så giver det lidt arbejdspladser og muligheder for ekstra god markedføring af Skagen Odde.

  mvh rolf – også en del af ‘den rådne banan’.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indsigelse mod Nationalpark på Skagens Odde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger