Lidl på vej til området ved det gamle posthus

Lidl på vej til området ved det gamle posthus

3. juni 2010 - kl. 14:27 - af

Byrådet vil ikke give Skagen et pusterum, og på næste møde vedtages højst sandsynligt planerne både vedrørende Nettos udflytning til Politistationen og Lidl’s nybygning ved Posthuset.
Ganske vist skal lokalplanen lige laves om, men når først Plan- og Miljøudvalget har godkendt en ændring, er der jo ikke langt til, at byrådet også gør det.
Se plantegningerne for Lidl neden for.

Indstilling
“Forvaltningen anbefaler, at endnu en del af den gamle Lokalplan nr.100-C10 for bymidten i Skagen fornyes i tråd med de allerede vedtagne nye planer for bymidten, herunder max. butiksstørrelse for dagligvare på 1.500 m2.

Teknik- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller, at der meddeles tilladelse til igangsætning af ny planlægning med henblik på etablering af dagligvarebutik på max. 1.500 m2 på del af matr. nr. 582 a Skagen Bygrunde. Ansøger forestår denne planlægning. Lokalplanen skal indeholde bestemmelser for bebyggelsens ydre fremtræden, der tilgodeser naboskabet til de bevaringsværdige bygninger ved og omkring stationen”.

 

21 kommentarer til “Lidl på vej til området ved det gamle posthus” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

21 kommentarer til “Lidl på vej til området ved det gamle posthus”

 • Jeg er enig med dig i de ovennævnte ting, jeg har således ikke en finger at sætte på, hverken butikker eller ansatte i nogen af Skagens butikker. Alligevel mener jeg at udviklingen går hen imod flere kædebutikker dvs. supermarkeder, restauranter og tøjbutikker osv. mange af disse vælger så at samle sig i f.eks. overdækkede butikscentre, hvad jeg i øvrigt også er tilhænger af skulle komme til skagen.

  Ulempen er dog at man f.eks. ikke kan se forskel på om man er i Friis i Aalborg eller i Bruuns Galleri i Århus – det er de samme butikker – og ja det bliver da en smule kedeligt, men sådan er udviklingen nu engang..

  Tro man ville vinde mere ved at udnytte udviklingen konstruktivt istedet for at modarbejde den, for vi ved jo alle sammen godt hvordan det ender…

  Dertil må jeg tilføje at jeg i første omgang vurderer at det er butikker der sælger standard mærkevarer der er i farezonen for at måtte lukke hvis store kæder gør deres indtog. Der vil altid være plads til f.eks. restauranterne, barer og de små gallerier osv. som i langt højere grad sælger unikke produkter…

 • Unik betyder at vi f.eks. har butikker med tøjmærker der ikke er mainstream; Intermezzo, Mundering, By Maid, Colorit, Dig og Mig for bare at nævne nogle – og der er flere – jeg ÆLSKER vores tøjbutikker! Høj service og god stil der ikke er main stream!
  Vi har Det Lille Kaffehus, som har specialiteter, som normalt er svære at sælge i små byer, men butikken har åbent hele året!
  Vi har et parfumeri med undertøj, vi har en café der har åbent 365 dage om året med supergodt køkken og skøn stemning og ikke bare en café som alle andre – de har en burger med foie gras!!!
  Vi har skønne bagere, som på trods af byens forholdsvis lille befolkning vælger at lave ting fra bunden, at sætte en ære i deres kager.
  Vi har et butiksliv, som bakker op om arrangementer.
  Vi har MASSER af unikke butikker at byde på og restauranter i særklasse med kokke der elsker det de laver og er stolte over det.

  Og ikke nok med det. Vi har mennesker i butikkerne, ikke “bare” ekspedienter, som peger og siger “derovver” når man spørger efter en vare. Mennesker, som vi kan tale med, samtale med, føles os hjemme med, som vi ved noget om, som vi er tæt på i en grad, som man aldrig oplever i storbyen.

  Turisterne er med til at holde alle disse butikker kørende – og jeg er dybt taknemmelig overfor de mennesker, som vælger at lægge deres tid og penge i byen hver eneste år – lokale såvel som udenbys. Stakkels dem, at de ikke har råd til at bo her hele året rundt, men alligevel vælger de at støtte det unikke lille samfund vi har. 🙂

  Så ja, jeg køber også udenbys, men jeg køber så meget jeg overhovedet kan, orker og har råd til her i byen – for jeg er super stolt over det UNIKKE butiksmiljø vi har. Og jeg håber ikke vi mister det fordi byen bliver plastret til med main stream butikker og dagligvarekæder, som vi vitterligt ikke har brug for.

  En inderligt skagens-forelsket hilsen

  Mette G. Andersen

 • Michael Thomsen

  Mikkel hvis jeg var god til at formulere mig havde mit indlæg set ud som dit 🙂

 • Karsten Drastrup

  Mikkel .du har ret i mange punkter alle butikker er velkommen for mig ,der er bare ikke plads mere i by midte så vi må lave et nyt center og derfor mente jeg bøjleven var et fint sted hvor der kommer rigtig mange biler efter hånden
  men en ting vil jeg sige man skal forlange butikkerne åbne hele året
  det kunne jo være dette kunne trække nogle andre butikker til byen da huslejerne måske ikke bliver så høje da der vil være nogle måneder hvor en butik giver underskud ,men sådan er erhvervslivet jo
  angående handel udenbys ja hvis det koster det halve er det da klart folk kører udenbys
  men noget jeg ikke forstår er at folk er villige til at betale extra for at købe udenbys
  og det er der mange der er ,derfor er det svært at drive forretning på så lille et sted og med kun eeeeeen vej ud
  by midte er jo snart Hjallerup marked næsten umuligt at komme frem border borde parosoler ,ja der er nogen der har fået butikkerne udvidet

 • Ærlig talt så synes jeg folk har en meget naiv tilgang til forretningslivet i Skagen. I antyder samstemmende at det er et helt unikt forretningsliv vi har – hvad er det lige der er så unikt ved det?

  For mig at se består sortimenterne i størstedelen af butikkerne af varer rettet mod turister med penge der brænder i lommen. Disse varer kan købes med stor besparelse, især hvis man f.eks. bevæger sig til Aalborg eller Aarhus, og hvor mange af jer der værner om “Skagens unikke forretningsliv”, kan sige jer fri for at gøre det i ny og næ?

  For ikke at tale om konkurrencen fra internetbutikkerne – der er jo en grund til at der kun findes én butik med f.eks. HIFI produkter – jeg går ud fra at i alle har købt jeres fladskærme og bærbare computere hos Robin Thomsen og ikke i A-Z i Hjørring eller Bilka i Aalborg – eller endnu værre, hos Dell – direkte fra USA?

  Se det nu i øjnene, butikkerne i Skagen som der er mange af de næste måneder, eksisterer for én ting – og det er turisterne. Der er da ingen med en smule økonomisk sans der baserer sin forretningsplan på de lokale. Lad mig i denne forbindelse minde jeg om – og det ved i sikkert i forvejen – at Skagen til daglig har ca. 8600 indbyggere mens der i sæsonen er mellem 50-60.000 heroppe i løbet af ugen.

  Derfor synes jeg man skal sige velkommen til så mange dagligvarebutikker som muligt, det gælder både LIDL, Føtex, KIWI og endda McDonalds, Burger King(uha uha). Specialbutikkerne skal nok være der i sæsonen som de er idag – daglivareforretningerne vil derimod være der hele året, med hvad det må føre med sig af arbejdspladser, mens antallet af specialbutikker er reduceret til en håndfuld som de jo alligevel er når kalenderen siger september….

  Drop nu den pladderromantiske holdning – det er jo let for jer (som ikke forretningsdrivende) at argumentere for at vi skal have så mange småbutikker som muligt. Virkeligheden er dog en anden, hvilket kommer til udtryk ved de tomme butiksruder efter sommeren…

  Det virker ærlig talt en smule egoistisk, at en lille kerne vil bekæmpe udviklingen med næb og klør for at tilfredsstille sit behov for at opleve Skagen som det var engang…

 • Jojo, lad os lave en ny Hollywood blvd ude på bøjlevejen, som kan tiltrække turister. Men ikke flere dagligvare butikker. I stedet for at få alle de butikker i høring, kan vi så ikke en gang for alle beslutte at i ti år må der ikke anlægges flere main stream butikker, men kun unikke butikker på 500m2 og under – så ve beholder Skagens unikke butiksmiljø 🙂

  Mette G. Andersen

 • Karsten Drastrup

  Kathrine Kan du ikke se forskel på blomterne når du kører af vores eneste hoved vej fra skagen posthus og til motor vej start i vangen og se det bliver grønnere når bare man når elling
  og om de fremavler blomsterne selv eller ej er ligegyldig vi er en kommune
  og angående varehuse vil jeg da ønske dem alle velkommen dem der ikke kan overleve må dø eller kæmpe videre som vi andre
  lidl føtex eller hvad nu de kan hedde er velkommen for mig synes bare ikke de skal ligge i by midtten for der er for få p pladser i forvejen
  lad os lave et nyt stort buticenter ,en ny hovedgade ,vi har den jo BØJLEVEJEN
  der ku være mange uden at genere nogen
  og helt klart det bliver her som i Løkken og Blokhus det har man da kæmpet for i de 40år jeg har været her ,
  som jeg seer det næsten INTET for BØRN

 • Kathrine Pedersen

  Vil godt lige protestere mod den kommentar om blomsterne i Frederikshavn. Nu har jeg faktis arbejdet i gartnerriet i Frederikshavn. Og grunden til at vi har i Frederikshavn kommune (hele kommunen OG Skagen) rent faktis har så flotte krukker i forhold til rigtig mange andre byer. Er at ca. 75% af alle blomsterne der bliver brugt er nogen de selv står og fremdyrker, i forhold til rigtig mange andre kommuner bare køber dem og dermed bruger rigtig mange penge på dem. Og hvis du går ned i byen og kikker på krukkerne. Så ser de ud LIGE som dem vi har her i Skagen. Så kan ikke sige at vi ikke får noget. Og det samme får Sæby også.

  Og alt det andet med at Lidl ikke burde være her. Hvorfor ikke. Brugsen dør ikke af at få nogen konkurrence. Hvorfor skal rigtig mange af vores butikker tage meget mere for tingene end mange andre butikker gør i andre byer. Det vi får ud af det, er at rigtig mange handler i andre byer når de er der. Unge flytter fordi her er for dyrt at købe huse. Ingen arbs pladser osv. og hvordan ser det så ikke ud om 20 år. Hvis ikke vi følger med tiden her i byen, bliver Skagen lige som Løkken eller Blokhus, som går i dvale hver sep.
  Men hvis Skawboere skal være så skeptiske, så skal I bare ikke brokke her IGEN, når først vi bliver sådan.

 • Karsten Drastrup

  Hej tina
  tror først alle de trær de har plantet i rundkørslen i elling skal betales først
  og blomsterne i frederikshavn fejler heller ikke noget ,sikke nogle krukker jo jo de er kommet til penge
  føtex burde også¨have lov ,og seer man på foretninger er der iike mange der hører her til byen mere og ikke fører penge ud af byen

 • Man skulle næsten tro, Lidl har flere penge med, til politikerne, end Føtex???
  Er Føtex helt ude af billedet? Eller bliver de lukket ind af bagdøren bagefter?
  Og hvad tror i pengene skal gå til, Skagen måske? NEJ, de ryger lige ned til Frederikshavn, men det kunne jo være, der blev til et nyt fyrtræ, til rundkørslen ved Senius 🙂

 • Hvad skal vi med Lidl – det er ihverte fald ikke en butik jeg kommer til at sætte mine ben i – hvorfor skal vi sende endnu flere penge ud af landet, nej støt vore danske butikker og de er heller ikke dyre at handle i og så har de ansatte også bedre arbejdsbetingelser

  Per Jensen.

 • Birger Thisted Jørgensen

  Ikke fordi jeg har noget imod LIDL, men jeg er helt enig med Inger, hvad skal vi med endnu et lavprisvarehus, det ender med at alle de skønne ” alm. butikker” vi har bliver så pressede at det bliver et stort kræmmermarked, eller at flere må lukke

  Vi er i Skagen en dejlig by, med noget helt specielt som kun findes her, derfor kommer der så mange turister, jeg er sikker på at mange kommer fordi der også er så mange butikker – jeg tror faktisk ikke der findes en by i Danmark med 11.000 indbyggere der har så stort udvalg af butikker som her.

  Der er vel ingen der kommer fordi vi snart har det største udvalg af lavprisbutikker – eller tàr jeg helt fejl ????

  Hilsen Birger T.

 • Folk forstår åbenbart ikke hvad vi skal med alle de dagligvarebutikker i byen.Det kunne tyde på, at man ikke rigtigt følger med i, hvad der foregår rundt omkring.
  Iflg. Chestens Sloths indlæg om kulturhuset i Kappelborgskolen forleden dag, efter at gulvet i gymnastiksalen var brækket op, vil det jo nu og fremover strømme til med børnefamilier når kulturhuset står færdigt.
  Kæder som Lidl, Netto o.lign. er jo kendetegnet ved at være fremsynede, så de vil naturligvis have deres del af kagen.
  Yderligere gevinst vil være, at mange af de tomme huse der står rundt omkring, også vil blive solgt, så alt i alt ligner det en win-win situation.

  Hilsen Sten

  P.S.: Ironi kan forekomme……………

 • Inger Kempff-Nordkap

  Remiseområdet er i offentlig høring igen. Det er stort set samme projekt som for 2 år siden, blot endnu værre. Svarfrist først i juli.
  Sidst sagde flere hundrede nej tak. Vi har indsigelsesnotatet fra sidst, hvis nogen skulle være interesserede eller har glemt, hvad de skrev sidst.

  Skagen skal ikke mere være noget særligt i følge de planer for byen, vi bliver mødt med af Byrådet. De kan ikke lide vores røde stakitter, gule huse og røde tage, selvom det altid er dem, der vises i reklamer for Frederikshavn.

  Fremover bør der reklamere med sorte højhuse, store glasfacader og sorte paptage, og ja, LIDL ikke at forglemme.

  Har I ikke fattet, at turisterne heroppe elsker at stå i kø?

  Kære byråd. I forstår slet ikke betydningen af at have en byidentitet, som betyder så meget for os og turisterne heroppe, og de følelser, man får, når I ødelægger den. HVORFOR gør I det?

  Hilsen Inger

 • Jens Daugaard

  http://www.frederikshavn.dk/da/menu/PolitikOgDemokrati/dagsordener_referater/hoer_moederne_byraad.htm#26. maj 2010 På dette link kan man høre tidligere borgmester Erik Sørensen udtale at “Skawboerne” ikke er i stand til at se hvad der er godt for dem, men det er han!!!. Det er under behandling af pkt.8. Der syntes altså alligevel at være en vis fælles politisk forståelse, trods div. fægtninger i pressen. om at Skagens “brand” skal skamrides ned til laveste fællesnævner, i samarbejde med en forvaltning der tydeligvis ikke har kendskab til begrebet “GOD FORVALTNINGSSKIK”.

 • Flemming Eriksen

  Kan byrådet ikke lide ALDI for de må ikke flytte ud på Øresundsvej og måtte heller ikke flytte ned til posthuset og kunne heller ikke få lov at ombygge der hvor de er i dag for at gøre området kønnere , hvad er det for et byråd vi har fået , der er ikke behov for et LIDL i Skagen der er dagligvarerbutikker nok

 • Krewsten Langvold

  Hvad er byrådes overordnede intentioner med Skagen?
  Hvem og hvad er det byrådet ønsker at støtte med sine beslutninger, de lokale erhvervsdrivende, lokale iværksættere og lokalt kreativt initiativ?
  Ønsker byrådet at ødelægge den erhvervsstruktur, med små lokale special-forretninger, som gør det til en særlig oplevelse at handle i Skagen?
  Hvilken fremtid ønsker byrådet for et af de store erhverv i Skagen, turismen, og mener byrådet, at man sikre denne femtid og Skagens særenhed bedst ved, at udvide og forøge antalet af discount butikker?
  Jeg kan se slogans for mig: “Kom og oplev den unike julestemning i Skagen, vi har både NETTO og LIDL” eller “Oplev atmosfæren i vores vidunderlige by, allerede ved indkørslen møder du NETTO” eller “Køb dine julegaver i Skagen, så kan du få dem byttet hjemme i din egen LIDL” eller “Gå på Skagens museum og få den fantastiske historie om hvorfor kunstnerne kom til Skagen selvom her hverken var NETTO eller LIDL.
  Er dette beslutningsforslag virkelig hvad fantasien rækker til for byrådet, når man tænker længere sigtede perspektiver for Skagen?
  Er dette virkelig hvad byrådets forståelse for – og kærlighed til -Skagen fører til?
  Er der da ingen som tænker mere langsigtet og forstår at man ikke kan bevare auraen om Skagen” ved at lade Skagen ligne en hvilken som helst anden dansk “discount små stad”?

  Med håb om at der er nogen, som vil vælge kronen ad åre frem for 5 øren straks.
  Kresten Langvold

 • Karsten Drastrup

  lad os nu få butikkerne spredt og ikke samlet i bymidten der er trængsel nok med parkering og fo miljøet skyld ,så vi kan undgå miljøzoner her i byen ,vi har jo masser af erhvervsjord der ligger udenfor det trængte område
  atraktive butikker kan sagten trække kunder ligemeget hvor de ligger
  man kunne lave bøjlevejen til ny hovedgade se så er der plads til en masse butikker

 • Kommentar til ovenstående:

  Beslutning Plan- og Miljøudvalget den 1. juni 2010:
  Et flertal tiltræder indstillingen. Pia Karlsen og Paul Rode Andersen kan ikke tiltræde indstillingen og begærede sagen i byrådet.

  I første omgang er det altså ikke byrådet, men et flertal af udvalget, der har nikket ja til planlægning for udarbejdelse af ny lokalplan for endnu en dagligvarer forretning i dette område.

  Lad nu lige byrådet tage stilling, inden der nødvendigvis drages konklusioner.

  Vh
  Pia Karlsen (V)

 • Lene Neumann

  Måske er det ikke et pusterum, vi har behov for i Skagen, men en velovervejet plan, der tilgodeser de diversiteter, der kendetegner vor ny kommune, og at lokalplanen er godkendt, før man begynder at diskutere afvigelser og dispensationer fra de foreslåede udviklingsplaner. Det er ikke mange måneder siden formanden for Handelsstandsforeningen bekendtgjorde, at beregningerne for stor-købsbutikker i Skagen allerede var sufficient på årsbasis. Det betyder, at hvis flere store koncerner får tilladelse til at åbne ny butikker i Skagen bymidte er de nuværende butikker overlevelsestruede. Kan det være meningen? Der er ikke megen innovation i hverken Lidl eller Føtex, og hvis Skagen stadig skal brande kommunen med sit unike miljø, er der ingen grund til at importere det, der er almindeligt ( ønskværdigt?) for småbyer til dette særlige sted. En gang imellem er det meget provokerende, at de, der skulle forvalte både miljø, følsomhed og penge, giver mig anledning til at se min grundangst i øjnene. Det er så ærgerligt.

  I håb om at have taget fejl.
  Lene Neumann

 • Bente Karlsen

  Du godeste, vi har 9 dagligvarebutikker i forvejen så hvad skal vi med en mere.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lidl på vej til området ved det gamle posthus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER