Nordjyske motorcyklister i stafet mod ulykker

Nordjyske motorcyklister i stafet mod ulykker

27. maj 2011 - kl. 0:52 - af

I de kommende dage vil motorcyklister køre stafet gennem landet med en opfordring til alle trafikanter om at SE HINANDEN. Eventen starter fra torvepladsen i Skagen lørdag d. 28. maj kl. 16, hvor nordjyske MC-fans mødes for pü festligste vis at sende kørerne af sted. Undervejs besøger karavanen steder, hvor der er opstüet farlige situationer, som kunne vÌre undgüet, hvis bilister og motorcyklister havde vÌret opmÌrksomme pü hinanden.

Mange motorcykelulykker bunder i, at bilister og motorcyklister overser hinanden pĂĽ vejene. Derfor stiller medlemmer af motorcykelklubber fra hele landet nu op til en stafet, som skal vĂŚre med til at sĂŚtte fokus pĂĽ problemet.

Eventen starter på torvepladsen i Skagen lørdag den 28.maj kl. 16.00, hvor motorcykelfans fra hele Nordjylland mødes for at sende kørerne af sted. Den første del af stafetten køres af medlemmer af motorcykelklubben MC Induisterne fra Hjørring sætter kurs mod Hals. På vejen passerer de strækningen Jerup – Ålbæk, hvor der ofte opstår farlige situationer på grund af de mange stikveje, hvor bilisterne ikke ser motorcyklisterne. Sammenstød med venstresvingende bilister er et af de hyppigste uheld, der involverer motorcyklister, og kan ske, når en motorcykel vil overhale en bilist, der er ved at dreje til venstre.

MC Induisterne gør holdt ved Skagensvej 412 kl. 17:30- 17:45, hvor det vil vÌre muligt at diskutere, hvordan ulykkessituationerne opstür.

Vi skal holde bedre øje med hinanden

Stafetten kører i to spor – et fra Skagen og et fra København – som mødes i Middelfart søndag den 29. maj. Den er led i kampagnen ”Se hinanden”, som de seks regionale færdselssikkerhedsudvalg (FSU) lancerede i marts i år for at øge sikkerheden om motorcyklisterne i trafikken. Baggrunden for kampagnen er en større undersøgelse af ulykker blandt motorcykler, som Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) iværksatte i 2007 på grund af en mærkbar stigning i antallet af motorcykelulykker. Undersøgelsen konkluderede bl.a., at et gennemgående træk ved ulykkerne var, at motorcyklisterne og bilisterne ikke er opmærksomme på hinandens små signaler.

”Kampagnen fokuserer på, at vi alle kan blive bedre til at holde øje, signalere tydeligere og tage mere hensyn – vi skal se hinanden,” siger talsmand for De regionale Færdselssikkerhedsudvalg, Jarl Ahlers Mortensen.

”De Regionale FĂŚrdselssikkerhedsudvalg har set dette som en vigtig opgave og har lavet en fĂŚlles landsdĂŚkkende og regional kampagneindsats. “Se hinanden”-kampagnen skal vĂŚre med til at gøre bĂĽde motorcyklisterne og bilisterne opmĂŚrksomme pĂĽ hinanden – sĂĽ mødet mellem dem ikke udvikler sig ulykkeligt.”

LĂŚs mere om kampagnen, de typiske ĂĽrsager til motorcykelulykker og gode rĂĽd til, hvordan man undgĂĽr dem, pĂĽ www.sehinanden.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske motorcyklister i stafet mod ulykker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger