Kronprinseparret så på “Skagen Guld”

Kronprinseparret så på “Skagen Guld”

24. august 2011 - kl. 14:14 - af

Rigtig mange tilskuere havde taget opstilling ved Skagens Museum, da kronprinsparret ankom i Krone 2 bilen. På trappen foran museet tog museumsinspektør Lisette Vind Ebbesen og den yndige blomsterpige Asta imod de royale gæster.  Efter velkomsten blev kronprinsparret vist ind i Brøndums spisesal, hvor museumsinspektøren fortalte om museets historie. En ganske kort version, idet både kronprinsen og kronprinsessen er godt inde i museets historie.

Lisette Vind Ebbesen og bestyrelsesformand Hans Jørgen Kaptain viste herefter parret rundt på museet. Her var det tydeligt at de begge er meget kunstinteresserede, udtaler Lisette Vind Ebbesen. De to gav sig god tid til på egen hånd at studere flere af værkerne nøje.

Sidste stop inde på museet var Skagen Guld udstillingen. Her gav kronsprinsparret udtryk for anerkendelse. Dels for den gode idé og dels for den flotte udstilling.  De var samtidig overrasket over det store antal udlån af værker fra privat eje.

Sidste stop på turen var et besøg i Krøyers atelier. Her i det gamle korntørringsmagasin så kronprinsparret Krøyers hip, hip, hurra billede i digital form. Også dette gav anledning til begejstring fra de royale gæster.

Tilbage i den solbeskinnede museumshave modtog kronprinsparret stiklinger fra den historiske Pelargonie-plante, som findes flere steder på museet.

Herefter gik turen ud af lågen og kursen sat mod Brøndums Hotel. På vejen til Brøndums tog kronprinsessen imod gaver fra en tilskuer, der havde taget opstilling udenfor museet. Kronprinsessen fik overrakt et maleri og en kurv med bamser til tvillingerne. Et velfortjent hvil og en god frokost ventede nu de to og en kreds af indbudte gæster på Brøndums Hotel.

Følg med her på avisen de næste dage, hvor vi fortsat bringer indlæg fra det royale besøg.Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger