Skagen Havkajakklub er blevet 2 år

Skagen Havkajakklub er blevet 2 år

28. september 2011 - kl. 9:22 - af

Mandag den 12. september kunne Skagen Havkajakklub fejre sin 2 års fødselsdag. Vi kan se tilbage på 2 år, hvor der er sket rigtig meget. Siden den 12. september 2009, hvor 8 mand mødte frem og blev enige om at stifte Skagen Havkajakklub i tillid til, at flere sikkert ville være med, er medlemstallet vokset til 45 medlemmer. De fleste medlemmer er fra Skagen, men der er også medlemmer fra Aalbæk og Kandestederne, Århus, Horsens, København og sågar Californien.

Klubben har fra starten haft sit udgangspunkt fra en kajakopbevaringscontainer i skurbyen ud mod kongevillaen og har i dag 2 kajakcontainere med plads til 30 kajakker, samt et klubhus for enden af Vestre Strandvej – lige ud til vores øveområde, og nærmeste nabo er kongevillaen.

Klubben har et højt aktivitetsniveau. Dels bliver der roet meget lokalt i klubbens eget rovand, som vi siger. Det vil sige både fra Skagen og sydpå mod Aalbæk, østpå mod Grenen og på nord- og vestsiden af Skagen Odde mod Kandestederne. Herudover arrangerer klubben med mellemrum ture til lidt fjernere destinationer, hvor vi læsser kajakkerne på vores specialbyggede kajaktrailer og kører hen, hvor vi vil. Her kan nævnes ture til f.eks. Ebeltoft, Sydfynske øhav, København, Hirsholmene og Livø, og her sidst i september tager vi en tur op og sejler i den norske skærgård. Herudover arrangerer vi ture, hvor vi besøger andre nordjyske klubber og sejler sammen med dem i deres rovand. Sammenlagt sejler Skagen Havkajakklub mange tusinde kilometer årligt.

Men det er ikke kun sejlads målt i antal kilometer. Også på det konkurrencemæssige område markerer Skagen Havkajakklub sig. I Hirsholm Ræs som blev afholdt i begyndelsen af august og med deltagelse af roere fra hele landet, havde Skagen Havkajakklub 4 deltagere, som kom hjem med 2 førstepladser og en andenplads i de respektive klasser. Også tekniktræning spiller en stor rolle for klubbens medlemmer. Det er både avancerede roteknikker og håndtering af kajakken i høje vindstyrker og bølger, og også evnen til at lave et grønlænderrul. I øjeblikket er der 10 af klubbens medlemmer, som behersker denne teknik, og enkelte har arbejdet videre med det og kan foretage mange forskellige avancerede rul.

Skagen Havkajakklub sejler hele året – ikke kun om sommeren, hvor vejret er godt og vandet forholdsvis varmt. Det handler kun om, at påklædningen passer til årstiden og vandtemperaturen. Så når temperaturen falder lidt, sejler vi med våddragt, og om vinteren er den eneste forsvarlige påklædining en tørdragt. Naturligvis er der ikke så mange lyse timer om vinteren. Derfor benytter vi også tiden til at træne kajakrul og leg i svømmehallen, så vi er bedre rustet til sjov i bølgerne, når foråret kommer.

Hvis man kunne tænke sig at komme i gang med at sejle kajak, er vintersæsonnen faktisk et udmærket tidspunkt at starte på, da der her er mulighed for at tage de første rotag i svømmehallens rolige vand. Samtidig er der god mulighed for at komme i gang med at lære redningsteknikker i det varme vand indendørs. I øjeblikket er der i klubben 23 private medlemskajakker og klubben råder selv over 5 klubkajakker, som alle medlemmer kan benytte. Så det er ikke nødvendigt at købe sin egen kajak for at komme i gang med at sejle. Som medlem kan du sejle i klubkajak, lige så længe du vil. Den eneste udgift man derfor har, inden man kan komme i gang, er investering i noget passende rotøj.

Når vi er nået så langt på kun 2 år, skyldes det ikke kun, at klubben har nogle ildsjæle, som lægger et stort stykke arbejde i klubben, men også at en række af byens gode virksomheder, enkelte udenbys og enkelte fra fiskerflåden har valgt at være sponsorer for klubben og støtte vores aktiviteter. Det er vi naturligvis meget taknemmelige for.

Man kan læse mere om Skagen Havkajakklub på klubbens hjemmeside http://www.skagenhavkajak.mono.net


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Havkajakklub er blevet 2 år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger