Gå på Kappelborg og bliv gråhåret…

Udsnit fra Skagen Kirkebog, siden omhandler døbte i 1809.

Gå på Kappelborg og bliv gråhåret…

20. november 2011 - kl. 0:52 - af

Slægtsforskning her i landet har på ganske få år fuldstændig ændret karakter. Tidligere skulle man opsøge de propfulde læsesale på landsarkiverne for at pløje sig gennem kirkebøger, folketællinger, skøder og skifter for at få styr på forfædrene. Senere blev de mest populære arkivalier kopieret og fordelt på lokalhistoriske arkiver, men nu om stunder kan meget af slægtsforskningen ske fra computeren i hjemlige omgivelser.

Masser af stof, der er brugbart for slægtsforskere, er tastet ind eller scannet og dermed blevet tilgængeligt blot med nogle få klik med musen. Hver dag lægges der nye kilder på internettet, og mulighederne for at få styr på de personer, der befolker éns fortid, er efterhånden ubegrænsede.

Inden man kaster sig ud i slægtsforskningen, er det dog nyttigt med lidt grundlæggende viden, og det kan også være gavnligt med en lille introduktion til internettets mange kringelkroge, når det gælder slægtsforskning.

Ret hurtigt er man dog selvkørende, og så går det over stok og sten på jagt efter tipoldeforældre og grandkusiner. Slægtsforskning er en disciplin, som man ikke kan advare nok imod: den stjæler din tid! Man bliver fuldstændig besat, og er man ikke allerede gråhåret, vil man hurtigt blive det.

Det er dog også en spændende og interessant hobby, som rummer mange glæder og giver stor historisk indsigt.

Onsdag den 30. november kl. 19.30 er der på KAPPELBORG et lille lynkursus for begyndere i slægtsforskning arrangeret af Skagens Bibliotek.

Billetter à 50 kr kan bestilles på tlf. 98459200

En kommentar til “Gå på Kappelborg og bliv gråhåret…” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Gå på Kappelborg og bliv gråhåret…”

  • Slægtsforskning er en rigtig spændende hobby som kan tage rigtig meget tid, når man først graver sig lidt ned i de mange informationer. Jeg gør selv lidt i det, hvilket kan ses her – http:/www.bolyhne.dk

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gå på Kappelborg og bliv gråhåret...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger