Nytårshilsen fra byråds-medlemmerne i Frederikshavn

Nytårshilsen fra byråds-medlemmerne i Frederikshavn

31. december 2011 - kl. 10:06 - af

Vi har på SkagensAvis og SaebyAvis i anledningen af det forestående nytår givet vores lokale byrådspolitikkere muligheden for at sende en hilsen til borgerne i hele kommunen. Herunder ses et af de indlæg der er modtaget.

Nytårshilsnerne vil i de kommende dage blive bragt i den rækkefølge, de er fremsendt til redaktionerne.

Da vi ønsker at bevare den gode stemning og tone i juletiden, har vi besluttet, at det ikke er muligt at kommentere på de fremsendte indlæg, som iøvrigt bringes i deres helhed uden vores indblanding.

Den socialdemokratiske Byrådsgruppe skriver:

Kære læsere!

Vi har fået tilbudt at komme med vore bud på, hvad der er vigtigt for Frederikshavn Byråd at beskæftige sig med i det/de kommende år.

Som politikere ville vi gerne kunne sige, at vi vil kæmpe for mere velfærd og dermed flere penge til alle – især børnene – de unge – de handicappede og de ældre.

Vi har valgt at se realiteterne i øjnene – den økonomiske virkelighed er desværre ikke til sådanne løfter.

Som alle bekendt er der voldsomme underskud på statens finanser og den økonomiske situation i Frederikshavn kommune er katastrofalt dårlig, og intet tyder på en forbedring i de kommende par år.

Derfor må vi alle indstille os på meget hårde prioriteringer af de ydelser, som vi tilbyder vore borgere i dag.

En prioriteringsopgave som er så omfattende og smertefuld at den alene kan gennemføres i et samarbejde mellem alle partier i Byrådet.

Vi erkender vores politiske ansvar og melder os klar, hvis flertallet i Byrådet har modet til denne trælse men nødvendige opgave for at redde Frederikshavn kommune fra økonomisk ruin.

Vi har nogle få præcise værdipolitiske krav til denne proces:

¤ Vi vil godt med til at debattere krævementaliteten i vores velfærdssystem. Men vi vil aldrig med til at udpege syndebukke. F.eks. lyder det i dagens debat næsten som om at det er misundelsesværdigt at være på langvarig kontanthjælp.

¤ Vi vil have borgerne involveret i denne vigtige prioriteringsdebat for at skabe gennemsigtlighed og forståelse

¤ Vi vil have medarbejderne – dvs. de professionelle – med i arbejdet. Vi må erkende, at medarbejdere ikke er neutrale i forandringen af velfærden – de lever af det. F. eks har en konsulent i stress ingen grund til at undervurdere mængden af stress i Danmark.

¤ Vi vil have erhvervsudviklingen igangsat med Frederikshavn kommune i førertrøjen.

Det er vores klare vurdering, at disse prioriteringer, de afledte besparelser og de nødvendige investeringer skal gennemføres for at sikre Frederikshavn kommunes økonomiske og handlingsmæssige overlevelse.

Som vores punktvise handlingsplan siger, så skal vi samtidig med denne økonomiske overlevelseskamp genoptage den aktive erhvspolitiske satsning, som Frederikshavn kommune har været kendt for tidligere. Vi skal genopfinde iværksætterånden fra perioden, hvor Danyard lukkede. Det gøres ved at den politiske og administrative ledelse har hjertet med i samarbejdet med erhvervslivet. Det er vores vurdering, at det er totalt fraværende pt.

Vi har set hvad erhvervspolitisk passivitet fører til

– vi mister arbejdspladser

– der er fraflytning i den arbejdsduelige alder

– turistarbejdet mister pusten, selvom det er vores kommende vækstområde

– handelslivet mister omsætning

– manglende skatteindtægter og yderligere besparelser

For at runde vores nytårshilsen af, så er vi klar til at arbejde for den nødtvungne tilpasning af vore udgifter så vi kan få virksomheden Frederikshavn kommune på ret køl, således at erhvervslokomotivet Frederikshavn kommune igen vil være i stand til at trække med fuld kraft.

Nøgleordet for de kommende år er samarbejde mellem alle de parter, der er berørt og nævnt. Kun gennem samarbejde kan vi få en god kommune, hvor man vil blive eller hvor man vil bosætte sig, fordi der er jobs, fordi der er gode kommunale forhold og fordi der udvises engagement fra politisk hold. Politisk begejstring smitter.

Kære læsere – I ønskes alle et godt og lykkebringende nytår.

Vi ønsker os et samarbejdende nytår.

Den socialdemokratiske Byrådsgruppe

Erik Sørensen

gruppeformand


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nytårshilsen fra byråds-medlemmerne i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger