Børn og skjulte skatte hev besøgstal i vejret

95.321 besøgende fik set sommerens udstilling Skagen GULD/værker i privateje

Børn og skjulte skatte hev besøgstal i vejret

5. januar 2012 - kl. 11:47 - af

I tråd med flere af de større danske kunstmuseer har 2011 besøgsmæssigt været et godt for Skagens Museum. Udstillinger af ’skjulte skatte’ og børneaktiviteter fængede især.

Knap 120.000 besøgende røg gennem billetlugen på Skagens Museum i løbet af 2011 – en fremgang på knap 16 % i forhold til året før.

”Til trods for, at der med 118.057 besøgende i 2011 ikke er tale om en decideret topscorer i museets bredere besøgsstatistik, har det været et godt år for museet, ift. besøgstallet forrige år,” fortæller konstitueret direktør for Skagens Museum, Peter Groot.

At der har været fremgang i besøgstallet trods de trange finanskrise-tider, tilskriver Peter Groot især museets sommerudstilling Skagen GULD/Værker i privateje, som trak langt over det forventede antal besøgende, mens vinterens tegningsudstilling Når der ikke males trak et større, særligt lokalt, publikum.

”Fælles for de to udstillinger er, at vi er dykket ned i noget materiale, som sjældent kommer frem i lyset – og det lidt hemmelige islæt, som udstillingerne derved har fået, er noget, der i dén grad har vakt interesse hos publikum,” vurderer udstillingsansvarlig for de to udstillinger, museumsinspektør Dorthe Sieben.

Børnene rykker

Også børneaktiviteterne har haft stor succes. Mens den tilbagevendende aktivitet ’Billedjagt’ har haft 1266 deltagere i løbet af hhv. vinter-, påske-, efterårs- og juleferien, hvilket svarer til en deltagerfremgang på 20% har museets Malerskole haft en deltagerstigning på mere end 30 %. Hermed må museets satsning med indsætning af ekstra kapacitet i nogle af de mest travle sommeruger siges at være en succes.

”Der er altid stor rift om malerskolepladserne, og vi har derfor nu søgt at imødekomme dette i en del af højsæsonen,” forklarer Peter Groot, som fortæller, at man vil forsøge at gøre det samme til sommer.

Allerede i uge 7 og 8 kan man i anledning af skolernes vinterferie prøve kræfter med såvel Billedjagt som Malerskole. Yderligere information findes på museets webside www.skagensmuseum.dk.

Større, vildere, Krøyer

Med blikket vendt mod det nye år spår den konstituerede museumsdirektør, at 2012 bliver om muligt endnu mere spændende for Skagens Museum end det forgangne år. ”Med den største Krøyer-udstilling på tapetet nogensinde – målt på antallet af udstillede malerier – og med værklån fra både Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig og USA, kan det kun blive et sjovt år!”.

Udstillingen Krøyer – i internationalt lys, er blevet til i samarbejde med Den Hirschsprungske Samling i København og kan ses på Skagens Museum fra 4. maj-2. september 2012

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børn og skjulte skatte hev besøgstal i vejret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger