Ny formand for Handelstandsforeningen

Ny formand for Handelstandsforeningen

2. marts 2012 - kl. 14:32 - af

Revisor Thorben Pedersen er afløser Flemming Stig som formand for Skagen Handelstandsforening. Efter generalforsamlingen i onsdags har bestyrelsen konstitueret sig og altså valgt Thorben Pedersen som ny formand. Nye i bestyrelsen er Lene Kappeborg og Mette Stenbroen.

Flemming Stig har valgt at stoppe efter imponerende 16 år som formand og herunder kan du læse hele hans (bestyrelsens) beretning fra generalforsamlingen i tirsdags:

Velkommen til alle på denne generalforsamling, som er nummer 106 i rækken og min sidste, efter 16 år som formand.

Også 2011 blev et år med mange udfordringer og foreningen har sat alle sejl til for at skabe aktiviteter, som signalerer at Skagen har et aktiv og handlekraftig forretningsliv – det vil I høre mere om i aktivitetsudvalgets beretning.

Bl.a. har vi fået en ny og mere kundevenlig hjemmeside, og der vil senere blive indkaldt til et møde, hvor de mange muligheder med den nye side vil blive gennemgået.

Detailhandlen som helhed har det svært i disse tider, hvor internethandel og hård konkurrence sammen med at finanskrisekurven endnu ikke har vendt, gør det udfordrende at drive detailhandel i dagens Danmark. Læg dertil at pengeinstitutterne har strammet skruen overfor detailhandlen, så det kræver det sin mand/kvinde at drive forretning på fornuftig vis.

Men alt i alt tror jeg vi skal være godt tilfredse her i Skagen sammenlignet med så mange andre byer. Når man ser på Turistforeningens og Handelsstandsforeningens aktivitetskalender, ser vi at der hver eneste måned er aktiviteter, som tiltrækker mange mennesker og giver os nye kunder hver eneste uge året rundt.

Skal man se positivt på den tid vi befinder os i, så gør det at vi ”rykker tættere sammen i bussen” og i fællesskab bakker op om initiativer der kan skabe meromsætning og dermed et handlekraftigt handelsliv med dynamik og udvikling og det er det der skal til. Vi skal ikke vente på udvikling, vi skal sammen skabe den.

Hvis vi alle gør en indsats er jeg sikker på at vi går en lys fremtid i møde – og med et brand som Skagen, er mulighederne uendelige.

Og som jeg sagde sidste år ”Hver for sig er det svært – men sammen kan udrette det mest utrolige”.

Når man skal tænke udvikling i Skagen, skal man se ud over egne egoistiske interesser og se det hele i en sammenhæng og derfor er Handelstandsforeningen også repræsenteret i mange udvalg og bestyrelser, som arbejder med det formål, at skabe vækst i Skagen. For det er med vækst og sammenhold vi skaber resultater.

Skagen 365

Skagen 365 er et fantastisk samarbejde mellem Skagen Havn, Skagen Museum, Skagen Turistforening og Skagen Handelsstandsforening, hvis formål er at markedsføre Skagen som et helårssamfund. Samarbejdet har kørt siden 2005 og har i den forløbne tid skabt masser af initiativer som lever i bedste velgående.

Skagen 365 har arbejdet meget med igangsætning af netværksdannelser og mange af initiativerne videreføres nu i regi af Skagen Turistforening med stor succes. Samarbejdet mellem havn, kultur, turisme og handel har nået langt ud over kommunegrænsen og mange kommuner vil give ”deres højre arm”, for at have et sådant samarbejde.

Frederikshavn Kommune har i forbindelse med budgetlægningen besluttet ikke at støtte Skagen 365 økonomisk og samarbejdspartnerne har derfor besluttet at nedlægge Skagen 365 ved det sidste arrangement på Grenen i november måned.

Ærgerligt, når man tænker på at samarbejdspartnerne selv financierer kr. 250.000,- og kommunen tidligere har støttet op med et lignende beløb.

Skagen 365 er det mest effektive og handlekraftige forum jeg har deltaget i og jeg beklager meget at den manglende kommunale opbakning gør at Skagen 365 stopper.

Borgermøde og Masterplan

Ca. 800 mennesker mødte op til borgermødet først på året i 2011 og der kom ca. 1100 forslag til hvad vi kan gøre for en positiv udvikling af Skagen.

I årets løb er der blevet arbejdet med forslagene i en arbejdsgruppe, hvor Handelsstandsforeningen også er repræsenteret, og resultatet vil være at læse i en Masterplan, som forventes at blive repræsenteret for indbyggerne i Skagen i slutningen af marts.

Af særlig interesse for os, blev det på borgermødet fremlagt at al fremtidig detailhandelsudvikling skal foregå i midtbyen og der vil også blive sat grænser for hvor store butikkerne må være.

Jeg tror på at den kommende Masterplan, vil sætte nogle klare retningslinjer for Skagens udvikling til glæde for os der bor her og eventuelle investorer.

Vi vil alle gerne udvikling – men udvikling med omtanke.

Regulativ for gader, veje, torve og pladser

På borgermødet var der en del indlæg omkring gadevarer på gågaden – og de synes det virker rodet og fylder alt for meget og det bør vi lytte til og i fællesskab finde en løsning der både tilfredsstiller kunder og forretningsindehavere.

Vi har været med til at forme det nye regulativ, som også er blevet udsendt til vore medlemmer og alt i alt synes vi at resultatet er tilfredsstillende.

Der arbejdes i øjeblikket med et takstblad for leje af udstillingsarealer og der er indkaldt til et møde her først i marts.

I det store hele overholder vore forretninger reglerne, men der nogle få, som ikke forstår budskabet, og som noget nyt har Kommunen ansat en person, som vil vejlede og påtale eventuelle overskridelser.

Initiativforum Handel & Turisme

Udvalget har nu fundet sine ben at stå på og er trukket i arbejdstøjet. Udvalget består af repræsentanter for Turist- og Handelsstandsforeningerne i Sæby, Frederikshavn og Skagen og politisk deltagelse ved bl.a. borgmester Lars Møller.

30. januar i år var der arrangeret et stort panelmøde her i Skagen, hvor personer uden for bygrænsen skulle give deres bud på hvordan vi får flere til at investere i virksomheder og detail, får folk til at bosætte sig, købe fritidsbolig, holde ferie o.s.v. i Frederikshavn Kommune.

Et rigtig godt møde der gav masser af stof til at arbejde videre med.

Turistforeningen

I november afholdt Turistforeningen et medlemsmøde, hvor de mange tiltag man gør for turismen i Skagen blev fremført, og det er faktisk helt fantastisk – men desværre var det ikke ret mange fra detailhandlen der deltog.

Jeg tror der er mange i vores medlemskreds, der ikke er klar over hvor stort et arbejde der bliver lagt i at tiltrække turister til vores område, så derfor vil jeg opfordre alle om at møde op til de medlemsmøder som Turistforeningen indkalder til. Nu og i fremtiden har turismen en stor andel i den totale detailhandelsomsætning.

Kulturhus Kappelborg

Kulturhuset blev indviet i august sidste år med besøg af Kronprinsen og kronprinsessen og Handelsstandsforeningen festede med – pyntede op med Konge- og prinsessekroner.

Kulturhuset er et stort løft til midtbyen og vi skal bruge pladsen til aktiviteter, det så vi sidst her med ”Julemarked”, hvor Skagen 365, Skagen Turistforening og Skagen Handelstandsforening i fælleskab indkøbte 9 hytter, som forhåbentlig vil blive benyttet flittigt til kommende arrangementer.

Kulturhus Kappelborg var også rammen i forbindelse Handelsstandsforeningsfesten, hvor der blev vist rundt i huset og efterfølgende var der spisning og hyggeligt samvær – en kanonfest med flot opbakning – det bør gentages..

Oplevelsesplads Kappelborg

Det ser nu ud til at et længe næret ønske om en legeplads i midtbyen, kan realiseres.

En lille erhvervsgruppe arbejder med at skaffe de fornødne midler og med lokale sponsorater og fonde, er vi nu nået halvejs. Skagen Håndværker- og Industriforeningen har sponsoreret anlægsarbejdet, og det repræsenterer en værdi af ca.kr. 450.000 – det er bare flot – så tænk på det næste gang I skal bruge håndværkere.

Vi kører videre med indsamlingen og I vil i løbet af kort tid blive kontaktet for et sponsorbeløb, og alle bidrag – store som små – vil blive modtaget med tak.

Skagen Jubilæum

Der skal festes hele året i 2013 – med start 22. januar.

Der er ansat en projektleder, Charlotte Kronborg, som vil sørge for at mange af de ting som er på tegnebrættet vil blive ført ud i livet – men det vil i høre meget mere om, når Charlotte efter generalforsamlingen vil have et lille indlæg.

Og så alt det andet

Når man tager byens størrelse i betragtning, er der rigtig mange ting i gang – og det er nok unikt, at så mange bakker op om de initiativer der bliver taget.

Innovation Skagen 365 – et helt fantastisk netværk, som bliver styret af Renè Zeeberg og Skagen Turistforening.

Cruise Skagen Denmark – det er faktisk lykkedes at få mange anløb, og med havneudvidelsen, der kan tage større skibe til kaj, er fremtidsudsigterne lyse.

Vinterbadefestival – kom flot fra start og tilsyneladende gentages successen næste år.

Fødevaremesse – bliver bedre og bedre år for år.

Skagen har Englelyd – den levende julekalender – en kanonsucces, men det kræver større samarbejde og støtte, hvis kalenderen skal køre videre.

Skagen Marathon – er også kommet for at blive.

Erhvervskonference – et godt og velbesøgt forum, hvor der tages nye ideer op mht. udviklingen af Skagen.

Jo Skagen er en aktiv by med mange initiativer, og jeg har en god tro på fremtiden.

Afslutning

Når man efter 16 år forlader formandsstolen, kan man ikke lade være med at kigge lidt tilbage. Det har været 16 vidunderlige år, som jeg ikke ville have undværet. Der har ikke været et minut, hvor jeg synes at det ikke var besværet værd. Tiden har givet mig rigtig meget og jeg er taknemlig over den opbakning som der har været fra medlemmer og skiftende bestyrelser.

Men nu synes jeg tiden er inde til at der kommer nye kræfter og initiativer, som skal føre Skagen Handelsstandsforening videre.

Og med disse ord vil jeg slutte denne beretning med ønsket om at den nye bestyrelse vil arbejde for sammenhold på tværs af særinteresser og ønske al mulig held og lykke med udviklingen af Skagens Handelsmiljø.

Beretningerne fra Aktivitetsudvalget og Juleudsmykningsudvalget følger.

Flemming Stig

Formand

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny formand for Handelstandsforeningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER