
Skagen Fiskerestaurant – en pionerindsats
6. marts 2012 - kl. 7:11 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Mads-Peter Neumann fortæller om restauranten – rigt illustreret…
I Bindesbølls gamle pakhuse ved lystbådehavnen er der nu massiv servering sommeren igennem. Fadøl og fiskefrikadeller er i rivende omsætning på kajen og i de smukke bygninger.
Sådan var det ikke i 60’erne, hvor det var fiskehandlerne, der havde magten på toldpieren. Men så fik sceneinstruktør og skuespiller Mads-Peter Neumann samt filminstruktøren Claus Weeke den glimrende idé at lave en restaurant i et af pakhusene, så man også kunne smage nogle af de mange forskellige fisk, der blev handlet på stedet.
I sommeren 1970 slog man dørene op med Kirsten Kruse i køkkenregionerne, og med Mads-Peter Neumanns baggrund i skuespilverdenen blev det ikke blot et spisested, men også en sprællevende cabaretscene, hvor masser af kendte, danske kunstnere underholdt publikum sommer efter sommer.
Torsdag den 15. marts kl. 19.30 kan man i Tinghuset høre Mads-Peter Neumann fortælle om starten på SKAGEN FISKERESTAURENT. Vi kommer bag kulisserne på det festlige spisested, hvor en hær af studerende gennem årene har tjent en god skilling ved servering, bag baren eller i opvasken.
Mads-Peter Neumanns beretning illustreres med fotografier og filmklip.
SKAGEN LOKALHISTORISKE FORENING er arrangør. Det er gratis at overvære foredraget, billetter kan hentes på biblioteket eller bestilles på tlf. 9845 9200.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Skagen Fiskerestaurant - en pionerindsats' til en bekendt