Nye kommunale arbejds-pladser på Hedeboskolen ?

Nye kommunale arbejds-pladser på Hedeboskolen ?

19. marts 2012 - kl. 11:10 - af

Borgmesterkandidat, byrådsmedlem, Birthe Marie Pilgaard, Aalbæk skriver følgende indlæg om Hedeboskolens fremtid:

Nye kommunale arbejdspladser til Skagen i Hedeboskolens bygninger: 

Pr.1.8.2012 nedlægges Hedeboskolen som folkeskole. Elever og medarbejdere flyttes til Ankermedets skole.

Hvad skal HEDEBOSKOLEN fremover anvendes til? Skal den ligge tom, forfalden og som en stor mastodont i Bankekvarteret? Nej, vi skal hurtigst muligt have gang i planlægning og beslutning, så vi igen kan få liv og aktivitet på Hedeboskolen. 

Mit forslag vil være, at vi får etableret STU ( den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse) på Hedeboskolen. Her er alle de faciliteter, som STU uddannelsen har brug for. 

Samtidig ved vi fra den reform, der er ventet på hele Arbejdsmarkedsområdet, at vi skal i gang med at etablere nye socioøkonomiske virksomheder. Dette er virksomheder, som drives på traditionel vis, men målretter sig særlige sårbare medarbejdere, der har problemer med at kunne deltage på det ordinære arbejdsmarked. Her vil Hedeboskolen med dens beliggenhed og faciliteter være yders velegnet. Jeg er endog bekendt med at aktive skagboere også arbejder med denne ide. 

Samtidig vil vi opnå, hvad der er stærkt behov for. Nemlig at få nye kommunale arbejdspladser til Skagen, hvilket jeg tror, at vi er mange, der mener, at der er stort behov for. Vi ville igen få skabt liv og aktivitet på Hedeboskolen til glæde for hele lokalområdet.

12 kommentarer til “Nye kommunale arbejds-pladser på Hedeboskolen ?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

12 kommentarer til “Nye kommunale arbejds-pladser på Hedeboskolen ?”

 • Hmmm – men giver det flere arbejdspladser i byen, jeg tvivler. Skagen er svunden ind med over 4500 hundrede skawboer siden sammenlægningen, hvornår er nok, nok og hvornår stopper det? Den laden stå til politik der føres i kommunen, gør kun de erhvervsdrivende mere grådige, at sætte skoleelever på lønningslisterne overalt i Skagen, er ganske uansvarligt. Jeg kan kun sige til lokal politikkerne – få dog nogle virksomheder til byen, istedet for gøre Skagen til et nyt Løkken eller Spaniens svar på Mallorca..

 • Kalle Vestergaard

  STU skal under ingen omstændigheder drives kommunalt. Det sker kun for at spare penge. En kommunal discount udgave af STU’en vil blive en stor forringelse for de unge som har særlige behov.
  Frederikshavn Kommune bør fortsat købe sig til STU-pladser hos PMU i Sindal.

 • Hans Pedersen

  Helt ærligt, – så bør Hedeboskolen jævnes med jorden, så grunden kan blive bebygget med lækre små gule sommerhuse med røde tegltag. Det er det eneste der giver mening. Man må så blot håbe, at der findes lokale entreprenører, som køber grunden til udvikling, så den ikke ender ligesom adskillige andre større projekter i byen, der alle blev bygget af udenbys håndværksfirmaer, og deraf følgende med begrænset indtjening til byens skatteborgere.

  Men et ‘STU’!! Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Come on. Der bor 8.500 personer i Skagen. Hvis der ikke er grundlag for Hedeboskolen som en folkeskole, så er der da heller ikke grundlag for at finde så mange unge med særlige behov blandt byenes 8.500 beboere, at man kan fylde bygningerne med et STU!! Byggeri og udvikling af grunden vil give mange flere arbejdspladser i byen gennem i en årrække, end en eller anden tåbelig pseudo-uddannelse, som flertallet af Danmarks befolkning aldrig har hørt om, men som kan aktivere pædagoger i stedet for håndværkere.

  Helt ærligt, så kan det ikke passe, at hver gang noget skal lukke, så kommer der en socialdemokrat, som prøver at lave et ‘Skagen Kulturhus / Kappelborg’ monument på de overflødige ejendomme!!? Så får kommunens borgere jo bare endnu flere monumenter, som det vigende befolkningstal skal gå og betale til. Synes I ikke, at der er nok i forvejen?

  Forstå nu, at Danmark er et lille land. Uddannelser ud over folkeskolen ligger i Frederikshavn og Hjørring, videregående uddannelser ligger i Aalborg, Århus og København. Sildefabrikker, mindre håndværksvirksomheder, servicefag og turistindustri ligger i Skagen!!

  Så slut med studehandlerne, hvor man for enhver pris forsøger at opretholde arbejdspladsen, som alle kan se ikke har et eksistensgrundlag i bygninger, som alle kan se bør finde anden anvendelse.

  Venligst, Hans

 • Per Kempff-Nordkap

  Kære Karina

  Desværre tror jeg ikke, at der er nogen i direktionen, der vil høre, måske høre, men ikke lytte til dig. Det skyldes at lukningen af Hedeboskolen var en dårlig og i virkeligheden uovervejet beslutning. Sådanne beslutninger giver rent faktisk dårlige løsninger og “dine børn” betaler bl.a. prisen sammen med de lærere, der mister deres arbejde og sammen med hele byen.

 • Pr.1.8.2012 nedlægges Hedeboskolen som folkeskole. Elever og medarbejdere flyttes til Ankermedets skole ??+

  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvem og hvor vi skal klage til for at fyre lærene på hedeskolen?.
  Jeg har fået afvide at Per Bødker og Dorthe Thorm ikke skal have noget med speciel klasserne at gøre længere..Hvem tager sådanne beslutninger på BEKOSTNING af vores børn med specielle behov? .
  Hvorfor skal det gå ud over vores børn med specielle behov at skolerne skal lukkes, hvorfor skal de bare sættes til side og “glemmes” DE har BRUG for struktur daglige faste rammer og ikke noget der hytter dem ud af deres vaner også laver man sådan et nummer over for dem ..
  Det rammer M-Klassen og C-klasserne på Hedeboskolen det er simpelthen for dårligt!.

  Jeg er bekymret for hvordan det skal komme til at gå vores børn, om I så ansætter nogle der har den samme kompentance, som kan tage sig af de børn der har specielle behov?
  Føj hvor jeg synes det er sørgeligt..

  Karina!

 • Alice Petersen

  Hvad vil det egentlig sige “at kridte skoene” Vi ved det alle sammen, men handling kræver mod. Mod til at kæmpe for en sag, en sag som betyder noget for en selv -lokalområdet ja, samfundet. I denne sag her drejer det sig om at skabe nye muligheder for unge med behov for særlig hjælp af samfundet, arbejdspladser til Skagen og god fornuft med hensyn til at udnytte de eksisterende bygninger til formålet.

  Det er fantastisk, at begge borgmesterkandidater for partiet A vil gøre en kæmpe indsats for at bevare arbejdspladser i Skagen. Det kræver mod og sammenhold.

  Vores/borgernes opgave her i Skagen, er for mig at se, at støtte (med flest mulige argumenter) disse gode tiltag, så der i Byrådet kan skaffes flertal for beslutningen 🙂 Dialogmøder kunne være en mulighed, hvor også “modstandere” kan blive udfordret på deres synspunkter . God weekend til alle 🙂

 • Per Faurholt Jensen

  Kære Pia, Birthe Marie og Bjarne.
  Hvem der først havde foden i startklodserne er uvæsentlig for at nå målet.
  Det er afsættet der betyder noget, sammenholdt med indsatsen, der bringer jer i mål.
  Derfor har i som lokalpolitiker, en fælles opgave med at skaffe kommunale arbejdspladser til Skagen. Bl. a. kunne STU undervisningen være en oplagt mulighed.
  Kridt skoene og kom igang.

  Med venlig hilsen
  Per Faurholt Jensen

 • John Pedersen

  Man bliver hurtigt træt af politik når debatten nærmer sig børnehave-neveau.

 • Bjarne, er da helt enig. Derfor forstår jeg heller ikke med hvilken motivation din byrådskollega Birthe Marie skulle indsætte sit læserbrev i går.
  vh
  Pia Karlsen

 • Dejligt at konstatere, at mine 2 byrådskollegaer er enige i, at vi skal have STU og de medfølgende arbejdspladser placeret i Hedeboskolens bygninger.
  Sku vi 3, som alle sidder i børne- og ungdomsudvalget der jo skal træffe beslutningen, så ikke i fællesskab arbejde for det, istedet for offentligt, at banke hinanden i hovedet og bruge krudtet på at diskutere hvem der først fik ideen. Det er da for ynkeligt! Lad os dog nu for pokker stå sammen istedet for al den personfnidder, ellers tror jeg ærlig talt aldrig vi får resten af byrådet til at lytte til os!
  Med venlig hilsen
  Bjarne Kvist

 • Kære Birthe Marie

  Jeg har fuld respekt for dit ønske at blive valgt som Socialdemokraternes borgmesterkandidat. Held og lykke med det.

  Jeg må dog erkende at respekten falmer lidt, når jeg oplever at du vil profilere dig selv på den gode ide, “at placere et STU på Hedeboskolen”.
  Det er da ikke en ny ide – og det ved du også godt.

  Vi er helt tilbage ved sidste sommer, hvor jeg personligt selv foreslog Chresten Sloth, at man kunne overveje om der var et perspektiv i at placere et STU på Hedeboskolen sammen med projekt – “Hedebo værkstederne”¨.
  Et projekt Chresten Sloth sammen med en gruppe ihærdige lokale borgere og initiativtagere har arbejdet med igennem lang tid.

  Hvis du var tilstrækkelig informeret om projektet, ville du også vide, at gruppen primært arbejder for at projektet bliver en “privat virksomhed” og ikke et kommunalt tilbud.

  Jeg er ikke borgmesterkandidat, så når “mit opstød” nu er afleveret, er jeg da glad for at også du og dit parti vil arbejde politisk med på dette projekt. The more the merrier 🙂

  vh
  Pia Karlsen (V)

 • Man undrer sig når Birthe Marie Pilgaard, her og nu, gør sig interessant med sit indlæg om Hedeboskolen der lukker og slukker om få måneder med katastrofale følger for de implicerede ansatte. Havde BMP været en forudseende politiker (dem findes der desværre få af) havde hun begyndt at arbejde for sagen så snart det var hende bekendt at skolen skulle lukke. Men bedre sent end aldrig.
  Jeg kunne dog godt tænke mig at høre hvad borgmesteraspiranten, i al sin visdom, kunne forestille sig skal ske med Rådhuset, Politistationen, Posthuset, Det gamle bibliotek, den gamle Skipperskole, Skagensbanen m.fl.
  Man kunne få den tanke at hun allerede er ved at varme op til Kommunalvalget.
  Mvh
  John

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye kommunale arbejds-pladser på Hedeboskolen ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER