Konsulent tager selv i felten

Konsulent tager selv i felten

9. maj 2012 - kl. 14:00 - af

”Sidste år sad jeg en aften og så temaaften på DR2 om Afghanistan, hvor de bl.a. viste Armadillo filmen. Jeg blev simpelt hen grebet af stemningen og tænkte: Jeg skal ned og gøre en forskel. Ikke ned og skyde nogen, men ned som civil”. Sådan fortæller konsulent i KFUMs Soldatermission Søren Andersen om, hvorfor han i tre måneder rejser væk fra sin kone og deres tre børn. ”Det er et stort ord at bruge kald, men det er i hvert fald mission i praksis”, mener Søren, der sammenlagt har været ansat i KFUMs Soldatermission i 15 år. De fleste år som soldaterhjemsleder, først på KFUMs Orlogshjem på Holmen og senere på KFUMs Soldaterhjem i Randers sammen med konen Kirsten. I en årrække har ægteparret været på Sømandshjem i Hamborg og i Skagen som bestyrere, før Søren for to år siden vendte tilbage til KFUMs Soldatermission. 

Ud af komfortzonen

Beslutningen om at tage til Afghanistan i tre måneder er ikke taget uden at have familien med på råd. Da KFUMs Soldatermission manglede en leder i MOB Price i tre måneder, var Sørens første tanke, at det ikke kunne lade sig gøre. ”Jeg kom til at nævne det ved spisebordet”, husker Søren, ”og familien var positiv. Med skolebørn kunne vi ikke komme afsted begge to, men brikkerne faldt på plads, så det passede med tre måneder i Afghanistan for mit vedkommende. Det er vigtigt at komme ud af komfortzonen en gang imellem”.

Søren lægger ikke skjul på, at tilværelsen vil blive anderledes i den afghanske ørken. ”Som medarbejder- og soldaterhjemskonsulent er telefon og mail mine primære arbejdsredskaber. I Afghanistan skiftes de vigtigste arbejdsredskaber til kaffekop og backgammon”, fortæller randusianeren.

Tillid skal opbygges

Som leder af KFUMs Soldaterhjem i MOB Price er der mange praktiske gøremål i løbet af dagen. Med et gennemsnit på ca. 600 besøgende hver dag venter en del gøremål i soldaterhjemmets køkken med kaffebrygning og kagebagning. Dog forbereder Søren sig også på mere eksistentielle samtaler med de udsendte danske soldater. ”Jeg oplever, at jeg har let ved at opbygge tillid hos andre mennesker. Sjælesorg er noget man skal gøre sig fortjent til, men først må man opbygge tillid”, lyder det fra konsulenten. Af soldaterne i Afghanistan vil han gerne huskes som én der var med til at skabe en god tid som udstationeret soldat. Det kræver både sans for praktiske gøremål men også et godt blik for at kunne lodde stemningen samt en evne til at have tid til den enkelte soldat, når det måtte kræves.

I MOB Price skal Søren Andersen være soldaterhjemsleder sammen med Jens Arne Skjøtt fra Ølsted, der er tidligere sognepræst. Der holdes udsendelsesgudstjeneste søndag d. 13. maj kl. 14 i Kristrup Kirke, hvor sognepræst Lisbeth Damgren Højen prædiker og generalsekretær i KFUMs Soldatermission Per Møller Henriksen efterfølgende vil fortælle om arbejdet. Afrejsen fra Danmark sker 16. maj.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konsulent tager selv i felten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger