Danmark på langs fra Padborg til Skagen

Foto, Anette Roien. Ketil Johnsen, Mads Guttormsen, Odd Holck-Steen og Tor Bernhardsen sammen med Jørn Grønkjær.

Danmark på langs fra Padborg til Skagen

8. juni 2012 - kl. 0:13 - af

Mandag aften ankom de 4 norske rulleski løbere Ketil Johnsen, Mads Guttormsen, Odd Holck-Steen og Tor Bernhardsen til Silkeborg efter overnatning den foregående nat i Bække nord for Vejen på deres “Danmark på langs” tur fra Padborg til Skagen. Turen startede i lørdags og afsluttes på fredag. 

Alle 4 voksne mænd er fra Silkeborgs norske venskabsby Arendal. 

Turismechef Jørn Grønkjær mødte de 4 rulleski entusiaster på Danhostel til udveksling om dansk-norske forhold og planlægning af ruten mod Skagen med afgang fra Silkeborg Grundlovsdag.

Det blev til et særdeles hyggeligt møde, ikke mindst i lyset af, at Jørn Grønkjær selv er ivrig rulleski løber og desuden velbevandret i norske forhold efter flere år som bestyrelsesformand i destinationsselskab netop i området, hvor det norske skiskydningslandshold har deres rulleski arena. 

Derfor var det også naturligt, at Jørn Grønkjær i går formiddag på rulleski guidede de 4 brave nordmænd ud af Silkeborg på vej mod næste overnatningsby Hobro. I dag fortsætter turen langs Mariager Fjord og østkysten til Hals. 

De 4 mænd er motionskammerater fra Arendal og også ivrige vinterskiløbere, som har gennemført de legendariske skiløb Birkebeineren og Holmenkollen løbet flere gange.

Som de siger, er det vigtigt at holde formen. Mændene er 52, 56, 62 og 63 år. 

Ketil, Mads, Odd og Tor taler om Danmarkmed begejstring. De udtrykker samstemmende, at Danmark har bedre forhold og dermed veje til rulleski end i Norge. Ikke mindst pga vores mange cyklestier og bløde landskaber. 

Rulleskiløb er i stærk vækst i både Norge og Sverige og interessen er også til stede i Danmark.

Det er en fremragende motionsform, der aktiverer alle dele af kroppen, og desuden en oplagt måde at forberede og øve skiløb på. 

Under møderne mandag aften og tirsdag morgen inden afgang udviklede de 4 nordmænd og Jørn Grønkjær idéen om at lave større skandinavisk rulleski arrangement i Danmark.

Dette kan bl.a tage udgangspunkt i Hærvejen. 

Nordmændene planlægger at ankomme til Skagen fredag, hvor Jørn Grønkjær vil følge dem på vejen mod Grenen på sine rulleski. Grønkjær har de seneste 7 år haft bopæl i Skagen inden han i oktober 2011 tiltrådte stillingen som chef for organisationen TurismeSilkeborg. Indtil for nylig drev Jørn Grønkjær også galleri på Sct. Laurentiivej i Skagen.


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmark på langs fra Padborg til Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger