Bilferie uden kortforvirring

Bilferie uden kortforvirring

23. juni 2012 - kl. 0:58 - af

FERIEKLAR: Snart triller masser af familier fra Vendsyssel på bilferie i Europa, men mange bliver hvert år usikre på, hvilke kort de skal have med.

Bilferien venter forude for mange familier, og op til ferien følger mange spørgsmål til forsikringsselskaberne. Hos GF Forsikring, som holder til i Frederikshavn og Hjørring, er især spørgsmål om det røde SOS-kort en årligt tilbagevendende begivenhed. SOS-kortet bør altid medbringes på bilrejsen uden for Danmark, så man har et telefonnummer derhjemme, man kan ringe til, hvis der sker en skade på bilen i udlandet.

Det røde kort er ikke tidsbegrænset

– For mange bilister er det et år siden, de sidst var på bilferie i udlandet. De ved godt, de bør have SOS-kortet med, men kommer alligevel i tvivl om, hvordan det nu lige er med reglerne. Derfor ringer de til os for at få klar besked, fortæller Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring. 

– Det røde SOS-kort skal kun fornys, når man skifter bil eller forsikringsselskab. Det knytter sig til bilens kaskoforsikring og er ikke tidsbegrænset, fortsætter Birthe Jensen og understreger: 

– Hos GF anbefaler vi altid kunderne at medbringe det røde SOS-kort, når de færdes i egen bil i udlandet. Et SOS-kort kan hentes eller bestilles via gfforsikring.dk/ferieklar. Der er også mulighed for at downloade et rødt kort som app til sin smartphone. Med applikationen kan man udfylde en anmeldelse på skadestedet og sende den digitalt direkte til en døgnåben alarmcentral. Sammen med anmeldelsen sendes GPS-oplysninger, så SOS nøjagtigt kan se, hvor køretøjet befinder sig og koordinere assistancen fra nærmeste lokalitet.

 De færreste har brug for grønt kort

Når man har sagt rødt kort, vil mange også sige grønt. Og det grønne kort kan da fortsat udstedes, når der er tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen. Men, pointerer Birthe Jensen: 

– Langt de fleste danske bilister, der tager på ferie, har ikke længere brug for det grønne kort – heller ikke dem, som kun har tegnet en ansvarsforsikring på bilen. Det grønne kort skal ikke medbringes på rejser inden for EU samt i Norge, Island, Schweiz, Kroatien og Andorra. Kun på rejser uden for disse lande er det grønne kort fortsat nødvendigt. 

Sundhedskort og privat rejseforsikring

– Det er også vigtigt at huske sit gule sygesikringskort, Sundhedskortet, og evt. det blå EU-sygesikringskort, siger Birthe Jensen. – Derudover bør man supplere med sin egen rejseforsikring, da det offentlige som bekendt ikke længere dækker hjemtransport, hvis man bliver akut syg eller kommer til skade under ferien. Og går rejsen til fx Kroatien eller Tyrkiet, dækker rejsesygesikringen heller ikke eventuel hospitalsbehandling. 

– Vi anbefaler, at man tegner en årsrejseforsikring, der dækker alle familiens rejser i alle de lande, man rejser til. Og GF’s rejseforsikring gælder, uanset om man rejser med et selskab eller på egen hånd, og uanset om transporten går med fly, tog eller bil, slutter Birthe Jensen. 

Er man det mindste i tvivl om, hvordan man er dækket forsikringsmæssigt på rejsen, anbefaler hun at ringe eller kigge ind på kontoret i Frederikshavn og Hjørring for råd og vejledning. 

FERIESPØRGSMÅL: Mange bilister ringer for at få svar på spørgsmål om kort og regler, inden de triller på ferie til udlandet, siger Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring. (Foto: Fotolia)Faktaboks:

Klar, parat, bilferie! 

HUSK OGSÅ LIGE: Når bilen er pakket og alt er klar til afgang, skal du sikre dig, at du har husket alle de vigtige papirer og kort samt sikkerhedsudstyr til bilturen. 

• Bilens originale registreringsattest

• Dit bilpolicenummer og nummeret til SOS-alarmcentralen +45 70 10 50 50

• Sundhedskortet (det gule sygesikringsbevis) og evt. det blå EU-sygesikringskort

• GF’s rejsekort med nummeret til GF’s rejsealarmcentral: +45 70 21 80 80 (GF Rejseforsikring ferie og fritid)

• Pas og kørekort

• Rødt kort (SOS-redningshjælp i udlandet), hvis bilen og evt. campingvogn er kaskoforsikret

• Grønt kort (kun i visse lande)

• DK-skilt bag på bil og campingvogn (kun når der ikke står DK på nummerpladen)

• Advarselstrekant

• Sikkerhedsveste

• Ildslukker

• Ekstra pærer

• Forbindingskasse

• Miljømærkater (kun i visse lande)


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bilferie uden kortforvirring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger