Skagen apotek informerer om vinterhud

Skagen apotek informerer om vinterhud

13. november 2012 - kl. 9:04 - af

Nu begynder vinteren så småt at kunne mærkes, og snart vil de fleste af os kunne mærke vinterbiddet i huden. Vinterens kolde og tørre vejrlig er skrappe vilkår for huden, der ikke altid kan holde på fugten.

Huden er opbygget af hudceller og fedtstoffer der lægger sig imellem hudcellerne og fungerer som en slags fugemasse der gør huden vandtæt. Om vinteren er hudens produktion af disse fedtstoffer nedsat, og fedtstofferne fungerer ikke nær så godt i kulden – tænk blot på hvordan f.eks. margarine reagerer på kulde, det bliver hårdt og er svært at få til at klistre til andet. Hudens barriere bliver dårligere til at holde på kroppens vand, og man mister fugt fra huden. Hudens produktion af fedtstoffer kan desuden være nedsat på grund af alder eller eksem.

Tør hud er irriteret og klør som regel. Med en indsats kan man beskytte sig mod vinterbiddet og undgå at huden tager skade. Et af de første skridt er at tilføre huden ekstra fedtstoffer. Der findes mange typer creme og lotion. Når man har problemer med vinterhud bør man gå efter cremer med højt fedtindhold. Fedtet i cremen kan enten være fedtstoffer der ligner hudens egne, og derfor optages nemt i huden, eller man kan vælge en creme med glycerin, der binder vandet i huden, og dermed bevarer fugten. Man skal smøre huden ind hver dag, gerne 2 gange om dagen. Har man meget tør hud, skal der smøres oftere. Man bør også smøre efter badet, når huden er håndklædetør.

Sæbe er effektivt mod fedt, men virker derfor udtørrende for huden. Man bør derfor gå efter milde sæber med pH omkring 5,5, sæben må meget gerne indeholde fugtighedscreme. Det er også vigtigt at sørge for at skylle huden helt ren, da sæberester irriterer huden. Når du tager bad er det en god ide at sænke vandtemperaturen, og tage korte bade. Meget tør hud eller eksemhud har bedst af vaskeprodukter helt uden sæbe. Det er vigtigt at vaske huden, da skadet hud er i større risiko for infektioner.

Apoteket har et bredt udvalg af cremer egnede til at beskytte huden i vinterperioden. Kom ned og spørg os, så finder vi den der passer dig.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen apotek informerer om vinterhud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger