Læserbrev: Saltning

Læserbrev: Saltning

30. november 2012 - kl. 18:46 - af

Vi har fra en af vores trofaste læsere modtaget nedenstående, der gerne vil have det på SkagensAvis, i håb om at der er nogen der kan give svar på et par spørgsmål om saltning af vores cykelstier og fortove.

Hvorfor begyndte man saltningen i morges, på helt tørre cykelstier og fortove ?

Kan man egentligt salte på forhånd ? ( har hørt det modsatte )

Når man starter med at salte, er det så i hele kommunen på en gang, uagtet om vejret er anderledes i Skagen og i forhold til f.eks Sæby ?

Er det ikke lidt vanvittig at det salte alle kommunens fortove og cykelstier, når ingen private endnu er gået i gang med saltningen ?

Håber på svar fra en der ved hvordan det forholder sig, for der er sikkert mange der har undret sig over alt den gode salt der er gået til spilde.

Med venlig hilsen

Jens Pedersen


35 kommentarer til “Læserbrev: Saltning” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

35 kommentarer til “Læserbrev: Saltning”

 • til henrik og pia i har ret ang. opstilling til næste valg, det er da en stor trøst, at det ikke kan blive ringere.

 • Hej Lene og Jørgen – kom ind i kampen skriver du Lene – jeg er nok en af dem i Skagen by der rydder mest sne, salter osv. Så i brokkehoveder kan komme frem på arbejde og i skole og selvfølgelig er alle veje ikke ryddet det er bare ikke muligt og bliver det heller aldrig , men man kan se på kommunens hjemmeside hvilke veje der bliver ryddet først og hvilke der bliver ryddet sidst og så kan man da bruge disse veje.så er der en efterlyser en løsning på sneproblemet – så tænker jeg herregud det er bare sådan vejret er på denne årstid og tro mig vi tosser der sidder i maskinerne gør hvad vi kan for at gøre vejene farbare ( vi kører næsten i døgndrift ) så Jørgen jeg sidder ikke bare inde i varmen jeg er ude i vejret dag og nat – næsten.

 • Er det ikke ikke underligt, at nogen som ikke føler der sker noget, ikke retter en direkte henvendelse i stedet for at hænge folk ud her. I så fald Claus Vede kunne jeg have oplyst dig om, at jeg faktisk stadig arbejder for sikker skolevej og for mindre en to uger siden stod og frøs en vis ting af kl 0745 på samme skolevej sammen med skolebestyrelsesformand Allan Kastor, og vi fortsat er i tæt dialog for at finde en måde at gøre de øvrige 30 byrådsmedlemmer interesseret i at få løst problemet.

  Kontakt mig gerne en anden gang hvis du vil vide mere om, hvad jeg bruger min politiske tid på. tak.

  Vh Pia Karlsen (V)

 • Det sker åbenbart ikke meget i Skagen for tiden…..men vejret har igennem tider
  altid været et godt samtaleemne……og er det stadigt som det tydlig ses…….. god vinter med masser af sne og snerydning.

 • Havde man vidst hvem denne Henrik var.. kunne vi jo stemme på ham næste gang,han ville sikkert kunne klare det hele,

  men jeg tror han er en som sidder inde i varmen og ikke skal ud i sneen og kulden,

  så han kan saktens sidde inde og være dygtig…

 • næsten enig med dig Lene Marie, problemet i denne demokratiske diskussion er at ingen komme med en løsning til at at gøre det bedre…….

 • claus vede andersen

  Er det ikke lidt underligt at nogle som før har har lovet en sikker skolevej,er p…..ligeglade nu,men der er jo heller ikke valg nu og et genvalg er vel ikke sansyneligt.

 • I et demokratisk samfund har alle lov til at ytre sig, også uden at få stukket i hovedet “at så kan man da bare stille op til næste valg” Hvis du ikke ytrer dig, har du ingen mulighed for at forandre de ting du er utilfreds med, eller rose velkomne tiltag.
  Hvis du ikke er enig i dine medborgeres holdninger er du velkommen til at deltage i diskussionen, med respekt.
  Så kom ind i kampen Henrik.

 • Enig…..De`t bar` dæjli… Henrik 🙂

 • Det er skønt med noget sne så har i kloge hoveder noget at brokke jer over – men husk det til næste år når der er valg i skulle alle stille op til byrådet så dygtige som i er 🙂

 • Ja den snerydning i Skagen er bestemt ikke tilfredsstillende… Feks Markvej og Møllevang hvor der kommer mange skolesøgende hver morgen er der altid meget sne og glat,

  Kommer man fra hovedgaden og skal til toget ligger der så meget sne foran stationsbygningen at man ikke kan gå derind for sne,,

  I aftes da Tysklands bussen kom ind ved 22 tiden sad den fast foran stationsbygningen i 10 min,, da der stadig ikke er rydder der foran

  Hvem står for snedrydningen der foran??

  Ja man undres…

 • Ja holdninger og kommetarer er der nok af men de folk der sidder den egentlige viden, på dette område, forholder sig tavse. Pinligt, men desværre ikke særligt usædvanligt.

 • Jeg har også lyst til et lille kvæk , vi betaler en antal kr. for snerydning af vores fortov , på hjørenet af sct.laurentivej og hans bagsvej , men til hvad nytte når de næste ikke rydder . jeg er enige med den der sagde at det ville være en ide for pakeringsvagten om vinterteren

 • Helt tilbage til 1984 eller deromkring, havde vi også en snevinter og isvinter af format. Jeg kan huske, at min daværende hustru og jeg fik sendt ungerne i skole. De kom slukørede tilbage, de var blevet sendt hjem, idet lærerne ikke var mødt op, på grund af snefald. Samme dag om eftermiddagen kunne min daværende hustru se de pågældende, der ikke var mødt op i skolen, gå rundt i brugsen og handle ind. Vejen fra os og til skolen var ikke ryddet, det var ikke nødvendig, ungerne gik bare lidt tidligere og nød vejret – og de nød fridagen da de kom hjem. Jeg savner, at se sneen, men jeg har heldigvis en flink nabo,, der sender mig billeder og beder mig komme hjem og rydde sne. God vinter til alle, gid det må sne noget mere, og i alle kan få en hvid jul. Jo, jeg savner lyset når sneen er faldet, men kunne der så blot være 25 grader samtidig.

 • John Nebbelunde

  Nogle kommuner har fundet ud af at bruge grus i stedet for det forbandede og på flere måder ødelæggende salt, både for materiel og miljøet.
  Grus kunne nemt genanvendes dersom kommunen gad og feje det op til foråret?
  I gamle dage udkommanderede man arbejdsledige til “snekras” derved kom der lidt ekstra i lønningsposen og det var jo ikke så tovligt endda?
  Sne med grus i, kunne man så efter aftale med Havnen, læsse i vandet der, uden at skulle høre om farlige kemikalier fra miljøfolks side, derved kunne cykelstier fx. langs Skagavej nok undgå at blive lagerplads for sne?

  mvh.
  J.Ne

 • 500.00 kr i bøde for ikke at rydde sne-se det er da noget man kan forstå.Her kunne Fr.havn kommune lære noget. Hvis vi nu tager Drackmann’s vej så saltede man fortovet langs stadion længe inden sneen kom. Dette må siges at være totalt spild af tid og penge for nu har sneploven ryddet vejen og al sneen ligger inde på fortovet, som nu er nærmest ufremkommelig. Brug nu hovedet inden alle pengene er brugt.

 • flot link, så ved vi jo at det ikke holder i længden! Øv men gudskelov er det jo kun en kort periode. Så nyder man sol og sommer endnu mere!

 • ja der er ikke meget gang i snerydningen, hvad med stien der går fra koralbanke og ender bagved falck……. hvordan skal man få sine børn igennem de snedriver troede også det var en såkaldt “skolevej” ufatteligt at vores børn ikke kan komme nemt og sikkert i skole……. FLOT Fr. havn kommune

 • Manglende snerydning og saltning er især uacceptabelt for de små poder, der skal kæmpe sig vej til skole! Men de, der sådan generelt er kede af sne, skulle måske bare kaste sig over ‘positiv tænkning’ – det synes at være ‘trendy’ nu om dage, jf. andetsteds i avisen.

 • Flemming Eriksen, hvis det er de mennesker der kører maskinerne du mener, så har du med din kommentar i hvert fald bevist at det helt sikkert ikke er dig…

 • Flemming Eriksen

  Vejforsyningen i Frederikshavn kommune er ikke for kloge når de ikke kan finde ud af at rydde vejene rigtig , jeg gad vide hvem der har uddannet dem

 • Det er vel kun at håbe, at politikernes snart mangeårige trusler om først global opvarmning, sidenhen klimaforandringer, snart kan gå i opfyldelse, så vi kan slippe for al den sne.

  Hilsen
  Sten Schou

 • nemlig Bente det er en skolevej og når der endelig bliver skrabet ligger de det på cykelstien, gad vide om den også ville blive dækket til hvis den var en smule forhøjet??? og bilerne sætter ikke farten ned, min søn væltede ned i snedriven fordi billisten bag ham ikke kunne vente til at en modkørende skulle forbi, og der ved pressede min søn ind i driven! Og så skulle idioten kun 100 m længere frem og sætte sit eget barn af, hvor der i øvrigt er standsning forbudt! Jeg tør ikke lade mine børn cykle pt. det er jo med livet som indsats

 • Hmm HR MP. Du skriver at de store veje er ryddet men er SKOLEVEJEN Skagavej ikke en stor vej??? Der bliver ikke ryddet , men kun saltet ( har dog set at der har været en plov forbi) det er farligt at cykle på den vej ( som skulle være en sikker skolevej) .

 • Flemming Eriksen

  Kommunen kan bare gøre som Vejle kommune , der får man en bøde på 500 kr. hvis man ikke har rydet sit fortov inden for et døgn , sådan nogle penge kunne vi godt bruge i vores kommunekasse ,

 • Jeg har ondt af dig, Poul, tænk at gå glip af alt det dejlige lys, man får ud over “stepperne”, når sneen dækker eng og klitter.
  Til Erik Andersen. Selv om man er fastboende kan man godt have problemer med rydning af fortov. Jeg har en dejlig hjælper i PerFect, der for under en tusse ryder mit fortov hver gang, det sner (og han salter også). Alle med turisthuse burde tvinges til at kontakte ham.
  Til Per. Små poder ææælsker sne. Kan du ikke huske dengang man ikke var bange for at falde og brække knogler, hvor man bare kastede sig ud i sneen med kælk eller sne.

 • Per Kempff-Nordkap

  M. Pedersen – Selv små veje kan opleves som meget store, når man er en lille pode

 • Kære M. Pedersen – Iflg. Per er der iflg. hans beregninger fraflyttet ca. 36000 i de sidste tyve år fra Skagen – senere hen kom han med en beregning på 400 om året – skal vi sige også i tyve år det er 8000 – så burde der faktisk ikke være mennesker tilbage i Skagen – så hvorfor i det hele taget salte – sneen smelter stille og rolig – i mine unge dage, vi elskede sneen – vi gik da også i skole dengang. – og der var ingen der råbte højt om manglende saltning. Jeg har desværre/heldigvis ikke muligheden for at opleve sneen – men sidst jeg var hjemme en vinter tog det mig 3 dage at grave indkørslen fri. Idet den venlige der skrabte sneen væk for lille vej – skrabte den ned i bunden af vejen – hvor jeg bor.

 • Så blev det vinter og masser af sne. Som i alle tidligere vintre, er det til stor irritation
  at skagboerne slider for at holde fortove fri for sne, mens sommerhusfolket intet gør.
  Findes der mon en politiker der kan og vil svare på hvorfor man intet gør , når loven siger det er en pligt at rydde for sne. Har selv fra kommunen engang fået besked på at klippe grene som hang lidt ud over fortovet., Man kunne f.eks sende P-vagten ud på en tur i byen og lade ham notere hvor det er galt og så informere ejerne, at de skal tilmelde sig diverse snerydningsfirmaer som findes i byen.

 • Nu er der jo ingen gader i Skagen, Per, så hvad er problemet? Der jo fint ryddet på de store veje, hvor der megen trafik. Kun Vorherre, der jo er ham, der drysser sneen, kan være alle steder på en gang.

 • Per Kempff-Nordkap

  Kære M. Pedersen

  Desværre har sneen glemt dine gode tanker og forestillinger i hvert tilfælde på Havnevej og omkring liggende veje – det er måske fordi Frederikshavn har besluttet at tage det lidt let med vejene og så gøre mere for gaderne
  Det er ikke til at vide hvad der foregår inde i hovederne på dem der nede.

 • Ja og så idag der er faldet sne skal de små poder kører helt ude på vejen til fare for sig selv og billister fordi der ikke er skrabet sne på cykelstien og over viadukten, hvor det i øvrigt kunne være helt fantastisk med en cykelsti!!!

 • Når vejrudsigten siger sne og frost er det da genialt at begynde at salte med det samme, så sneen smelter ,når den lander og ikke kommer til at genere cyklister og andet godtfolk så meget. Det gør også den efterfølgende rydning lettere (og billigere).
  Tak til kommunen for rettidig omhu.
  Til Poul: Du bor jo et sted, hvor der ikke er offentlig færdsel og kommer derfor sidst på rydningsplanen. Prøv at salte forud. Det gør arbejdet meget lettere, når du selv skal ud og rydde, når det først vælter ned for alvor.

 • Nogen går med hovedet, hvor det normalt sidder, andre går med det under armen. I det her tilfælde, sidder det i hvertfald ikke hvor det normal skal sidde. Men på den anden side, er der noget der hedder et vinterbudget, hvis man nu ikke får brugt pengene, som er afsat, får afdelingen mindre næste år. Det er ganske almindelig sund fornuft inden for det offentlige forbrug af borgernes penge. Skulle man så uheldigvis bruge for mange penge på vinterkontoen, så bliver beløbet bare øget næste år og borgerne betaler bare med glæde og ser glade ud og stierne er isfri ? Jeg ville ønske de kunne bruge bare en lille slat penge på min lille vej. Men når de dukker op, da er sneen smeltet og tulipanerne er kommet op.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Saltning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger