Har Bent ret ? OPDATERET

Har Bent ret ? OPDATERET

23. april 2013 - kl. 16:00 - af

Artikel opdateret med foto af flyveren.

Redaktionen har modtaget nedenstående fra Bent Hansen, Ober Erlenbach, Tyskland:

Jeg skriver til jer for at få opklaret facts fra min opvækst i Skagen. Mine forældre bor stadig på Hjælmevej og jeg kan huske, at der inden den nye badmintorhal (den fra 1973) blev bygget fandtes en legeplads på samme plads (Drachmannsvej ca. ud for Sovkrogsvej). Og her har jeg brug for læsernes hjælp.

Jeg er fuldkommen overbevist om, at der på den legeplads var opstillet et udrangeret jagerfly. Jeg har ingen anelse om typen, men det forekommer mig, at det muligvis har været en F104 Starfighter. Så vidt jeg har kunne finde på internettet, styrtede et par stykker ned i vandet omkring Skagen og Hirtshals i de tidlige 1970-ere. Om det er en af dem, der blev hævet, ved jeg ikke.

Imidlertid h√¶vder familien, inklusive min s√łster, at jeg sgu er blevet tosset og halv-senil og simpelthen kun vil binde dem en god historie p√• √¶rmet. Men jeg er fuldkommen sikker i min sag. Og en Bowling-kammerat af min fars, der har boet p√• Frederikshavnsvej, mener jeg har ret.

Så jeg vil gerne opfordre jeres læsere til at komme til tasterne, og give deres besyv med. Jeg vil være taknemmelig for information fra læserne . Og skulle nogen have et gammelt billede eller to ville det jo være formidabelt bevismateriale.

Jeg ser frem til mange spændende svar.

Eventuelle billeder kan sendes til redaktionen på : mfe@skagensavis.dk , så sætter vi dem ind i artiklen.

14 kommentarer til “Har Bent ret ? OPDATERET” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

14 kommentarer til “Har Bent ret ? OPDATERET”

 • Hvem husker ikke denne flyver……Den kom falck med til legepladsen i ca. 1968-70. Har brugt mange mange timer p√• at lege at man var Balterbriton og sk√łd mange tyske fly ned. Den gang legede vi med alle uanset alder .Det var sku tider .Kan barer ikke huske hvorn√•r den blev fjernet, der var den ogs√• kun et vrag.Kan huske det var en meget stor legeplads med gynger karrussel vippe stort udeareal hvor vi spillede rundbold og fodbold.

 • Der er ingen tvivl om, at flyet p√• legepladsen er en F84 Thunderjet. Danmark fik leveret et betydeligt antal af denne type som v√•benhj√¶lp – og et ret voldsomt antal af denne type styrtede i √łvrigt ogs√• ned.

  Et r√¶kke af de officerer, der gjorde tjeneste p√• Flyvestation Skagen genem √•rene, havde fl√łjet denne flytype og faktisk mener jeg stadig, at der i den ‘gamke’ Skagen Kommune fortsat bor to tidligere F84-piloter.

  Jens Kofod

 • Dejligt at se billedet af flyet, og mindes sin barndom igen.
  Kvaliteten af billedet er rigelig god til at konstatere, at flyet ER en F 84 Thunderjet, som jeg nævnte længere oppe i tråden.

 • Tak fordi I hj√¶lper med at bevise, at jeg ikke er sm√•-senil.
  Starfighter blev nu opfundet ca. 1954, men I har sikkert ret i, at det ikke var en F104.
  Nu mangler vi bare et par billeder.
  God weekend til jer alle.
  Bent

 • Inger Juel Andersen

  Jo Bent har ret og jeg kan bevise det da jeg har et virkeligt godt billed hvor min datter sidder i den,hun var der ofte med sin morfar omkring 1969-70 .

 • Else J√łrgensen

  Ja der var en gammel jager p√• pladsen, mine b√łrn har tilbragt mange timer med at “flyve i den”
  Hilsen Else

 • Jeg kom til byen omkring 1964 – der var den stadig, men da jeg boede i midtbyen, var det jo ikke ofte man kom s√• ofte langt v√¶k. Det var ihvertfald ikke en F104 – den var ikke opfundet – det var nok en Hawker Hunter. Nogle gamle vrag vi arvede efter Engl√¶nderne

 • Fuldst√¶ndig enig med Per, den Jager, har vi rigtig mange timer i, det var rigtigt drenge-leget√łj :)))

 • Flemming Gaaei

  Hej Bent . efter det du efterlyser kan jeg ender det gamle fly var p√• legepladsen der var ogs√• t√¶ndes baner den gang og lit gr√¶s og der blev spille Fodbolt .Jeg kan huske vi slog Katten af T√łnden der den gang jeg var F D F som Dreng . og der var en del store tr√¶der som stod ud mod vejen til Frederiksvej .Jeg kan huske den gamle Babmintorhal der var Jule messe og meget andet som kunne tr√¶kke Folk til Har boet p√• Hakon B√łrresensvej nr 27 hilsen Flemming

 • Du husker n√¶sten rigtigt Bent. Der var ganske rigtigt opstillet et gammelt fly p√• legepladsen bag Badmintonhallen.
  Det var dog med garanti ikke F-104 Starfighter, men formentlig en gammel udrangeret F-84 ThunderJet.
  Har desværre ikke et foto af flyet, for så kunne vi jo hurtigt typebestemme det med 100% sikkerhed.

 • Ja Bent har helt ret, jeg har leget rigtig meget i den gl. jager – ved ikke hvad model.
  F√łdt og opvokset p√• Ferslevsvej.

  Hilsen Ulla

 • M√• give Bent ret, der stod en jager p√• legepladsen, og den blev brugt flittigt, desv√¶rre blev den ogs√• ribbet for alt, “instrumenter og ledninger og metaller”, s√• den til sidst var mere end et vrag, og vel n√¶sten farlig at lege i, med skarpe kanter, men den var der i vores drenge √•r, og vi cyklede helt fra nordbyen og ud til drackmansvej, for at “flyve”

 • Per Becker S√łrensen

  Bent har ret

  I mine drenge år stod der en gl. jager på legepladsen ved Drachmannsvej
  Ved ikke hvad model det var
  Opvokset p√• Hakon B√łrresensvej
  Hilsen
  Per

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Har Bent ret ? OPDATERET' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER