Jubilæumsåret rinder ud!

Jubilæumsåret rinder ud!

17. december 2013 - kl. 17:03 - af

Arrangementerne er regnet ned over skagboerne og deres venner. Søndag den 15. december var der tørvejr og endda solskin – og dagen for Skagens Købstadjubilæum sidste arrangement i jubilæumsåret. Arrangementet fandt sted i krydset ved apoteket og Jacobs. Her blev et nyt element i Skagens bybillede afsløret af Skagens stemmesluger Bjarne Kvist: Et nyt kloaklåg, der efterhånden får følgeskab af flere på steder, hvor mennesker færdes til fods.

Kloaklåget viser til glæde for Skagens mange gæster kompassets retninger, fordi mange tror Grenen peger mod nord, og derfor ”let farer vild” uden et sådant kompas. I midten er risten og fisken fra Skagens byvåben. Disse symboler skal fremover minde både os selv og vore gæster om byens købstadsværdighed og om 50 år minde om, hvad vi fandt på i jubilæumsåret 2013.

Teatergruppen ”De Usandsynlige” gjorde begivenheden festlig ved, at børn fra truppen fandt H.C. Andersen og fik ham til at læse det eventyr, han glemte eller tabte, da han var i Skagen i 1859. Bjarne Kvist bad i øvrigt i sin tale kommunalarbejderen om at flytte eventyret over på skolemarken, så der kunne være eventyr med i projektet, som skal udvikle en ny attraktion i Skagen. I krydset stod eventyret i vejen for den moderne trafik, mente han.

Skagen købstadsjubilæum havde allieret sig med Frederikshavn Kommune, som leverede kloaklåget og Skagen Handelsstandsforening, der stod for en eventyrjagt med tilhørende gaver til vinderne.

Kurt V Jensen var tilstede, og han har lavet denne lille video med Bjarne Kvist´s tale.

 

En kommentar til “Jubilæumsåret rinder ud!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Jubilæumsåret rinder ud!”

  • UPS. der var en lille fejl i min film med hr. Bjarne Kvist han er ikke viceborgmester inu men først fra 1 januar er han 2. Viseborgmester han er alm. byrådsmedlem til 1 januar. Venlig Hilsen Kurt V Jensen – SILVER STAR VIDEO — tak PIA.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jubilæumsåret rinder ud!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger