Smag en vaskeægte tørfisk

Smag en vaskeægte tørfisk

4. juli 2014 - kl. 6:15 - af

– og se fårene blive klippet.

Sommeren igennem vil der hver mandag kl.10-12 blive stegt og kogt tørfisk på Skagen By- og Egnsmuseum.

Museets formidlere vil fortælle om og vise hvordan lækre friskefangede rødspætter bliver til hårde, salte og nærmest uforgængelige tørfisk.

Til alle der har lyst og mod på det, er der smagsprøver på den rå, salte fisk, den sprøde stegte eller den mere bløde og kogte udgave.

Langt op i 1800-tallet var tørfisk overlevelse i de hårde vintermåneder og stod på menuen morgen, middag og aften i de små fiskerhuse. Tørfisk blev brugt som betalingsmiddel på udenbys markeder, og de blev eksporteret i stor stil til udenlandske fiskemarkeder og handelspladser i Middelalderen.

Fåreklipning og andre spændende sommeraktiviteter på museet.

Hver tirsdag og torsdag i ugerne 28-31 vil museets frivillige medarbejdere føre an i aktiviteter for hele familien.

Der skal blandt andet afholdes Store vaskedag, hvor der skal slæbes vandspande med åg på skuldrene og skrubbes til den store guldmedalje, der skal laves reb i lange baner og fremstilles Skagen-måger af træ.

Den 15.juli skal Janus og Birthe, på gammeldags manér, klippe to langpelsede får, der skal laves saft af havens rabarber og en lokal biavler vil fortælle om lyngbiavl i Skagen.

Andre dage vil der være smagsprøver på pandekager eller vafler. To kagetyper som er blevet bagt over gløder de sidste ca. 1000 år i særlige jern og ofte af rug- eller sigtemel.

Alle man-, ons- og fredage er der desuden gratis børneomvisninger kl.12-12.30.

Få hele det store sommerprogram ved henvendelse på museet.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Smag en vaskeægte tørfisk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2025 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger