Skagen – Købstad i 600 år

Skagen – Købstad i 600 år

12. juli 2014 - kl. 7:28 - af

Skagen Lokalhistoriske Forening udgiver fredag den 18. juli en bog i anledning af købstadsjubilæet.

En redaktionskomité bestående af Flemming Stig, Chresten Sloth Christensen, Poul Bernth og Hans Nielsen suppleret af Beth Grothe Nielsen, Inger Støtt, Eigil Torp Olesen, Peter Højlund Thorkild Vejen og Bent Hardervig har taget nogle spadestik i byens ældre og nyere historie.

Resultatet foreligger i publikationen Skagen – købstad i 600 år, som præsenteres ved en lille festlighed kl. 14 på udgivelsesdagen.

Præsentationen finder sted i foyeren på Kulturhus Kappelborg, og alle er velkomne.

Den velillustrerede bog er på 150 sider, og her kan man læse om Skagens værtshuse, kunstnere, kirker, arkitekter og politikere.

Der er også kapitler om egnens enestående natur, om sandflugt og fugletræk, om Højen som mondænt fiskerleje, om Englandsfiskeri og om Skagen som energisk industriby.

Byens købmænd bliver halet frem i lyset, der skrives om turisme, om sygdom og om skagboernes spisevaner. Der er naturligvis også et afsnit om købstadsrettighederne, som skagboerne var noget betænkelige ved at få trukket ned over ørerne i 1413.

Således kommer man vidt omkring i byens historie i et sprog, som alle kan forstå. Bogen er absolut vederhæftig, men samtidig skrevet med et glimt i øjet.

Skagen – købstad i 600 år koster 199 kr. Den kan købes i Tinghuset, på byens museer og naturligvis i Jørgensens Boghandel samt Skagen Bøger & Papir.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen - Købstad i 600 år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger