Indretning af butik og lejligheder i det gamle bibliotek

Indretning af butik og lejligheder i det gamle bibliotek

18. august 2014 - kl. 15:11 - af

Plan- og Milj√łudvalget skal p√• sit forest√•ende m√łde i morgen, den 19. august, dr√łfte en ans√łgning fra en ny ejer af ejendommen Sct. Laurentiivej 23 om tilladelse til at ombygge med henblik p√• indretning af butik nederst og lejligheder p√• 1. og 2. sal.
Ombygningens arkitekt pr√¶ciserer, at der i facaden mod gaden is√¶ttes nyt stort glasindgangsparti centralt i frontispicen. I eksisterende d√łrhul i facaden mod gaden is√¶ttes vindue i lighed med √łvrige vinduer. Eksisterende indgangsd√łr flyttes til gavlen mod √łst som indgangsd√łr til trappeopgang til lejlighederne. I ‚ÄĚkvisttoppen‚ÄĚ af frontispicen is√¶ttes nyt rundt vindue, og i tagfladen mod gaden is√¶ttes i alt 4 ovenlysvinduer.
Mod g√•rden udskiftes et mindre vindue i mansarten med dobbeltvindue lig de √łvrige vinduer, og det eksisterende vindue i forh√łjet facade erstattes af en haved√łr. Endelig udskiftes i tagfladen ovenlysvindue med en kvist, og der etableres tagterrasse p√• en del af fladtagsbygningen. Ans√łgeren begrunder den valgte indgangsl√łsning med et √łnske om at f√• mest mulig lys ind i butikken.
Ejendommen Sct. Laurentii Vej 23 er s√• sent som i 1963 v√¶sentligt om- og tilbygget i forbindelse med indretning af bibliotek i ejendommen. Den nuv√¶rende facade mod gaden er s√•ledes ikke den originale, men et resultat af denne ombygning. Der har oprindelig v√¶ret flere indgangsd√łre i facaden. Kommunens fagcenter vurderer, at nyt indgangsparti placeret centralt i frontispicen er den rette l√łsning. Herved bevares symmetri og ro i facaden.
Lokalplanen muligg√łr umiddelbart kviste p√• tagfladen ogs√• mod gaden. Tagvinduer i beskeden st√łrrelse i st√łbejern vurderes at bryde tagfladen mindre. Is√¶tning af eksisterende indgangsd√łr i gavlen kan anbefales. P√• naboejendommen er der lukket v√¶g/brandmur. Placering af d√łren vurderes ikke at tilsides√¶tte kravet om sikring af brandsmitte til naboejendommen. I samme gavl er der i √łvrigt en r√¶kke vinduer. Is√¶tning af andet vindue og haved√łr samt kvist i facaden mod g√•rden vurderes ikke at p√•virke det arkitektoniske udtryk.
Teknik- og milj√łdirekt√łren indstiller til udvalgets beslutning, at det fremlagte projekt godkendes med tilf√łjelse om, at indgangspartiet udf√łres som snedkerparti, og at det runde vindue i frontispicen reduceres til max 0,8 m i diameter.

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indretning af butik og lejligheder i det gamle bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger