Det blå hav – fortidens motorvej!

Det blå hav – fortidens motorvej.

Det blå hav – fortidens motorvej!

24. august 2014 - kl. 9:01 - af

Ny guidet gåtur i Skagen.

Alle tirsdage i september kan man komme på en helt ny guidet gåtur i Vesterby. Billetsalg og start fra Skagen By- og Egnsmuseum kl. 15.45. Billetprisen på 75,- inkluderer også entre til alle museets afdelinger i Bangsbo og Sæby i syv dage.
På turen vil museumsformidler Ane Bjerg Thomsen fortælle om Skagen og om nogle af de personer, der er kommet til Skagen, enten sejlende, vandrende eller kørende i hestevogn langs havet.

Generelt har livet ved kysten været afhængigt af havet, både som levevej og som transportvej for mennesker og for udveksling af varer, og byens udvikling er blevet præget af de relationer og den inspiration, som dermed er kommet til byen.
Langt op i 1800-tallet foregik stort set al transport ad søvejen, og alle havde derfor relativt let ved at komme til og fra Skagen, som så at sige lå midt på havets motorvej.

På turen fortælles blandt andet den usædvanlige historie om byfogedens slave Jan Leton, samt beretningen om den unge kvinde Kirsten Eriksdatter, der i 1830-erne gik fra Sjælland tilbage til Skagen med sin lille søn i forklædet. Sønnen blev senere et kendt ansigt i byen.

I 1859 ankom den følsomme digter H.C. Andersen til Skagen, og på trods af flere ubekvemme situationer blev han dybt betaget af området. Som en kontrast til digterens begejstrede ord byder turen også på tolder Olaus Olavius’ hudløst ærlige beskrivelse byen og egnen, som han oplevede den i slutningen af 1700-tallet.

Turen slutter kl. 17.15 ved Svallerbakken.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det blå hav – fortidens motorvej!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger