Har vi ingen Akutbil allerede?

Har vi ingen Akutbil allerede?

22. december 2014 - kl. 7:38 - af

Torsdag aften den 18 dec. Var min veninde og jeg p√• vej hjem fra Svenske kirken. Omkring kl. 18,40 er vi p√• vej udad √ėstre Strandvej, hvor veninden der cykler bagerst pludselig v√¶lter med sin cykel. Da jeg jo kun var et par meter foran, kommer jeg hurtigt hen og f√•r cyklen der l√• over hende, fjernet og ville ha hende op at st√•, men hun kunne ikke st√łtte p√• det venstre ben og jeg kunne med det samme se det var br√¶kket.

Ringede straks 112 og fik fat i en politimand et eller andet sted i landet, der selvf√łlgelig lagde ud med nogle standardsp√łrgsm√•l. Jeg bad om en ambulance til adressen hvor uheldet var sket idet jeg fortalte at benet var br√¶kket, men han kunne da blive ved, – om det var n√łdvendigt med politiets indblanding? ‚Äď nej svarede jeg, f√• nu afsendt den ambulance, den √¶ldre dame p√• 79 sidder p√• en v√•d vej, kun med rygst√łtte op ad mine ben.

S√• kom jeg igennem til en sygeplejerske der ogs√• begyndte at stille utidige sp√łrgsm√•l og jeg blev vred, vi har bare brug for en ambulance sagde jeg ‚Äď s√• blev hun mopset‚Ķ

Der kommer en s√łd ung pige hen til os, desv√¶rre fik jeg ikke hendes navn, men jeg kunne se der var lys i nr.49 og jeg bad pigen om at g√• hen i dette hus og l√•ne en stol, sammen fik vi veninden op p√• den og samtidig kommer beboeren over til os med endnu en taburet som det s√•rede ben kunne hvile p√•, denne dame kom ogs√• med t√¶pper og et glas vand til veninden.

Imidlertid havde jeg haft 2 yderligere opringninger til 112, der var nu g√•et 30 minutter da vi √łjnede noget der m√•ske kunne v√¶re en ambulance, ingen bl√• blink, ingen overdreven hastighed, – vi kommer fra Fr.havn forklarede falckredderen og begyndte at sp√łrge den forpinte veninde ud om smerter i det syge ben.- jeg beherskede mig, men spurgte h√łfligt om det ikke ville v√¶re godt at l√¶gge patienten op p√• den b√•re kollegaen havde rullet til og pegede p√• ‚ÄĚbrudstedet‚ÄĚ enhver kunne jo se en fod der drejede 90 grader indad, hvilket indikerer noget rigtigt galt. (jeg har arbejdet 8 √•r som Port√łr p√• en operationsgang, s√• jeg ved godt hvordan et br√¶kket ben ser ud)

Endelig kom veninden af sted og jeg takkede de mennesker der var kommet, for hjælp og især beboeren i 49, som jeg udmærket kendte, andre hjalp mig med cyklerne.

Tænker, Рhvor pokker blev AKUTBILEN af, er den afskibet allerede? Er det hvad skagboerne skal se frem til? Da er det rart når skagboerne hjælper hinanden, Rigtig glædelig jul til Jer ved uheldstedet.

John Nebbelunde

Ps. Et kompliceret brud i anklen (Hj√łrring) plus en kn√¶skade der skal opereres i √Ölborg

15 kommentarer til “Har vi ingen Akutbil allerede?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

15 kommentarer til “Har vi ingen Akutbil allerede?”

 • J√łrgen Olesen

  Skræmmende læsning på face book i dag
  En familie havde behov for ambulance her i Skagen i juledagene men den havde da kun 35 min om at nå frem og en Falckmand ca 27 min må da sandelig sige at Ulla Astman ved alt om hvordan beredskabet i Skagen fungerer.
  håber hun får et godt nytår med sit sygehus i Aalborg.

 • Hvorfor har regionen ikke r√•d til akutbilen ?
  Vore politikere i regionen o byråd administrerer alt for mange penge forkert.
  Ulla Astmann nedlagde Skagen Sygehus for at spare 18 millioner. Nu vil man spare 3,1 million ved at spare akutbilen v√¶k. Dog var der penge til Lars Larsens golfturnering: Regionen sponserede 7 millioner kroner, af samme kasse i regionen, bare fra en anden konto ! Fint nok Lars Larsen tr√¶nger ogs√• til det ! Personligt har jeg allerede i min personbil k√łrt udrykningsk√łrsel i min personbil til Frh. med hvidt flag ud af vinduet og anmeldelse af den foretagne k√łrsel bagefter til politiet, som man skal.
  Den 16.9.2006 mistede jeg en ven i Skagen, som d√łde i ambulancen, efter at 112 sinkede fremk√łrslen af ambulancen og akutbilen og stillede t√•belige sp√łrgsm√•l til mig i akutsituationen. (bemandet af politiet i Aalborg dengang,- jeg fik senere pr. telefon en undskyldning, men min ven var borte. Bortset fra o.a. havde patienten kort f√łr v√¶ret ved l√¶gen, som ikke erkendte alvoren i hans sygdom og lod ham forts√¶tte med Treo. Han havde bet√¶ndelse p√• hjerteklappen. Penicillin ville kunne havet reddet ham ! det er meget farligt at bo i Skagen,- politikkerne er ligeglad ! befolkningen skulle indse regionens regnskaber, l√łnniveauet og k√łrselsgodtg√łrelser til ans√¶tte og regionsr√•dsmedlemmerne. Se, hvilken refusion I modtager for transport i egen bil til Aalborg Sygehus, billetten til offentligt transport,- det vil regionsr√•dsmedlemmer ikke n√łjes med.
  Som patient bliver man spurgt: kan Du st√• op i en bus,- selvom busserne ikke k√łrer til Skagen !Jeg kan kun r√•de til at blive medlem i Falck med et abonnement til sygehustransport, forudsat at der er en vogn tilstede.

 • John Nebbelunde

  Alle som bor fast i Skagen har et problem med afstanden til et sygehus og det burde ikke v√¶re s√•dan, da Skagen er en fuldt moderne by p√• alle omr√•der i lighed med andre byer i DK, vi burde ha’ mindst en mindre Akut modtagelse, hvorfra man s√• kunne befordres videre til sygehus for “indl√¶ggelse” eventuelt.

  Det er ikke blot afstand, det er ogs√• at Skagen kun har een indfaldsvej! min f√łdeby Roskilde har dog 5, men den har ogs√• sit kommunale Brandv√¶sen med dertil h√łrende ambulancer, – som tog sig af borgerne indenfor bygr√¶nsen, samtidig har de Falck, der tar sig af borgerne i amtet, som det hed dengang.
  Det burde v√¶re un√łdvendigt at forklare, at de mennesker der kom ind med Falck med hjertestop, havde meget ringe chancer for at klare den, idet der her ofte var g√•et mere end ti min.
  Det kan vi ikke klare os med her i Skagen…

  Jeg var nogen gange tildelt en “hjertebibber” som port√łr, det skiftedes man til uanset faggruppe, hjerteholdet bestod af en l√¶ge, en narkosesyges√łster, en laborant og s√• 2 port√łrer til massagen og klarg√łring.
  Det var ikke altid hjertestop udefra, det kunne være på hvilken som helst afd.
  2 port√łrer, fordi det er h√•rdt arbejde at gi massage, s√• vi kunne skiftes.

  For nylig s√• jeg en udsendelse om en ambulance helicopter og jeg lagde m√¶rke til at der havde et mekanisk massageapparat, der var anbragt “over b√•ren” – det var smart! og der er nu ikke mere plads i det lille fly end i en ambulance.

  Det er min faste overbevisning at Vensyssel burde ha’ sin egen l√¶gehelicopter, drevet af samtlige kommuner heroppe, s√• √łkonomien blev fordelt. (helt uden om regionen)

  jeg har ikke forstand p√• √łkonomi i dette regi, det b√łr nok v√¶re skawboer der tar over her, og jeg har heller ikke overskud til at s√¶tte mig ind i s√•danne forhold, men det er mit bedste bud p√• en l√łsning for Skagen. Ellers se nedenst√•ende link.

  http://www.beredskabsinfo.dk/indland/nordmaend-tjener-formue-paa-driften-af-dansk-laegehelikopter/

  http://www.regionsjaelland.dk/nyheder/Documents/2013/Akutl%C3%A6gehelikopter%20i%20Danmark%202012.pdf

  L√¶s og bed√łm.

  John Nebbelunde

 • Jeg t√¶nker ikke, at ovenst√•ende var et sp√łrgsm√•l om liv og d√łd.
  Personligt havde jeg nok selv s√łrget for at f√• mig fragte til sygehuset – hvis det var muligt (kan selvf√łlgelig ikke vurdere om det var muligt eller l√¶gefagligt forsvarligt i ovenst√•ende tilf√¶lde).
  I min verden er ambulancer til akutte livstruende situationer som hjertestop, slagtilf√¶lde og lign. – men med den ventetid h√•ber jeg da aldrig, at jeg eller mine n√¶rmeste f√•r brug for den – s√• tror jeg m√•ske ogs√• jeg k√łrer selv

 • vi havde et godt sygehus i Skagen har selv v√¶ret indlagt to gange, og havde det ikke v√¶ret der for 11 √•r siden var min mand nok d√łd af en blodprop l√¶gen tog med til Frederikshavn hvor der dengang var en fin hjerteafdeling og det tog kun 15 min. med ambulancen s√• afstanden betyder ogs√• meget, men det m√•tte Frh. jo have lov til at beholde.

 • Skagen Sygehus var nu ikke noget at prale af, har pr√łvet det et par gange i tidens l√łb, s√• J√łrgen du har nok ret, Skawboerne afgik ved d√łden

 • J√łrgen Olesen

  Hej Paul Wenzel f√łr akutbilen afgik man ved d√łden.

 • Marianne Bindslev

  Vi havde jo blandt andet i rigtig mange √•r et sygehus…

 • Hvad gjorde vi f√łr akutbilen. Den er trods alt ikke s√• gammel i g√•rde i Skagen.

 • Godt jeg ikke bor i Skagen mere
  Det er jo lige frem farligt.Naar
  man bliver gammel,skal man holde sig langt väk fra vores dejlig by.

  Hvad blev der egentligt af skolemarkend?
  Faar jeg nu min stellplads?

  God jul

 • Vi m√• s√• h√•be Skagen efter disse eksempler f√•r en bedre ordning p√• beredskabet.

 • John Nebbelunde

  Selvf√łlgelig kan jeg ikke klante alarmcentralen for uheldet eller syges√łsteren for den sags skyld, de gjorde det de skulle. (n√¶sten)

  Men efterf√łlgende fik jeg lov at se r√łntgenbillederne af skaderne og den slags har jeg set mange af som tidligere port√łr, men disse overgik hvad jeg f√łr har set. ikke underligt at operationen i Aalborg tog 12 timer.

  Der m√• ha’ v√¶ret mange smerter ved s√•danne brud? og det er HER jeg savner en Akutbil der eventuelt kunne ha’ givet noget smertelindrende, der er jo lang vej til Hj√łrring…

  I mine √łjne har Ulla Astman kun sit supersygehus p√• hjernen, selv om der bliver l√¶gemangel her i nordjylland, skidt med det, n√•r blot hun kan f√łre sig frem… F√łj

 • Det er nemt at give politikerne skylden n√•r 90% af Skagens borgere stemte p√• dem der ikke √łnsker AKUTBILEN i Skagen
  Kun DF √łnsker akutbil i Skagen bare se regionsvalget
  og de 4 medlemmer vi har i regionen er desværre ikke nok . da de kunne se hvor vigtig akutbilen var for os stemte de imod forliget men blev nidkæret af S og V uden hæmninger og husk disse mennesker har intet imod vi lider bare de får deres DESVÆRRE
  sp√łrg direkte hvad mener m√•ske ULLA ASTMA ???? pisse kold det er bare Skawboer og nogle f√• turister

 • Man skulle tro at en af vores s√łlle politikkere kan svare p√• dette sp√łrgsm√•l, men ved n√¶rmere eftertanke, s√• aner de vel overhovedet IKKE hvad der foreg√•r ūüôĀ
  Spis og drik nu IKKE for meget i julen,kom nu heller ikke galt af sted,der INGEN HJÆLP OG HENTE.Udkants Danmark, og vores dygtige politikkere længe leve.

 • Ann Mari Haucke

  Ja vi havde samme oplevelse da min mand skulle ringe efter en ambulance til mig i oktober, jeg havde store mavesmerter. Efter flere opringninger til 112 og en meget frustreret og gal mand fik vi en ambulance efter 45 min. Jeg var indlagt i flere dage og blev opereret.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Har vi ingen Akutbil allerede?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER