Udvalg vil drøfte yderligere om solceller på Skagens Museum

Udvalg vil drøfte yderligere om solceller på Skagens Museum

18. februar 2015 - kl. 7:53 - af

Plan- og Miljøudvalget skulle på sit seneste møde drøfte en ansøgning om tilladelse til at opsætte solceller på taget af Skagens Museum – såvel den gamle som den nye bygning.

Teknik- og Miljødirektøren havde indstillet, at de ansøgte solceller blev godkendt, og at de nødvendige dispensationer givet.

Imidlertid traf Plan- og Miljøudvalget en afgørelse om at tiltræde indstillingen for så vidt angår solceller på den nye tilbygning. Udvalget vil tage stilling til solceller på den eksisterende bygning efter en temadrøftelse om solceller i udvalget, så denne del af ansøgningen står foreløbig hen i det uvisse.

 

Tekst af Per Rye

27 kommentarer til “Udvalg vil drøfte yderligere om solceller på Skagens Museum” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

27 kommentarer til “Udvalg vil drøfte yderligere om solceller på Skagens Museum”

 • Hvis der er nogle skifferplader tilovers så modtager jeg dem gerne’ de er super flotte Kh.jimmiflyvholmskagen.

 • Per Kempff-Nordkap

  Helt personligt har jeg valgt, at jeg vil elske vort museum for vi får ikke noget nyt. Vi skal huske os selv på, at man ikke kan få alt man ønkser sig og man har heller ikke godt af at få alt man ønsker sig
  Så det kan let blive en win win situation

 • claus vede anderug sen

  Til J. Monhof.Hvad fa…. bilder du dig ind? Folk har vel lov at have en mening om noget uden, at du skal til at påstå, at de er blinde.Det er måske dig, der er dommer for, hvad man kan lide,så tror jeg, at du skal søge en stilling lige under Putin, den ville da vist passe bedre til dine meninger.Og da det vist ikke er gået op for dig, at det er en museumsudvidelse,så kan det jo godt se ud til, at byen skal laves om til et stort museum, endda et moderne et af slagsen, som alle forhåbentlig får lov at se. Blinde eller ej.

 • Skal I bevare hele Skagen som museum? De som kalder den nye bygningen forfærdelig og afskyelig grim,må være blind på begge øjne.

 • @Erik Hansen, du er tilsyneladende den eneste der har læst referatet fra udvalget. Solceller på den gamle bygning, som har sort paptag, vil kun være synlige for de måger der måtte flyve forbi, ingen andre. Storm i et glas vand.

 • Jeg har gået og tænkt på,hvad sagde de gamle skagboer,dengang da man byggede Skagen museum,denne bygning måtte da også have skabt noget debat,for det lå jo også midt i det rigtige gamle østerby,det har man intet hørt om, der må da ligge nogle gamle sager om dette. Da rådhuset blev bygget,var der jo også stor ballade,om denne bygning, som kom til at ødelægge det gamle kappelborg, denne bygning ligger vi slet ikke mærke til mere(fjern den fredning og få bygningen solgt,inden den koner til at ligni lochersvej hus.) med hensyn til solceller så sæt det på den nye bygning, og ikke på det gamle museum. Hilsen J.jj

 • der var et andet skagen,et bedre om jeg vil.
  ufatteligt at klaske sådan en kolos op.

 • Solcelleanlæg er noget, som man anbringer på en mark uden for byen.

  Det hører ikke hjemme på en dominerende bygning midt i byen.

  Det er som om at man slet ikke har forstand i det Byråd

  MVH

  Poul

 • claus vede andersen

  De skulle lave et A-kraftværk i baghaven,der nede.Det kan umuligt blive være end det er.

 • Tidens løsen er, at alt skal være grønt og bæredygtigt.
  Det går forud for alt.
  Kan taget holde til solceller, må det vel siges at være bæredygtigt byggeri…..

  Hilsen
  Sten Schou

 • Per Kempff-Nordkap

  Man må nu forstå, at alt nybyggerie i vore kulturmiljøer kan anvende solseller. Solceller er vist nok en god ide, men harmonere ikke rigtig med kulturmiljøer.

  Det er jo problemstillinger, der gælder mange steder i Skagen. Alle her i byen burde da have muligheder for solvarme . Jeg ville foreslå et solfanger område ude ved miljøstationen. Et fælles anlæg, som vi alle kunne tilslutte os hver især også Museet. Jeg har ikke set nogen finde løsningen på solcelle og bevaringsværdigt kulturmiljø – men det kan da løse på anden måde. El er let at transportere og kunne vi i den forbindelse få sat nogle turbiner, bølge turbiner, op langs havnens moler og kajer, der i lille skala kunne samle energi op fra havet. Så var vi måske kommet et stykke af vejen.

 • Sikke dog en skændsel for Skagen og miljøet i Østerby.. Solceller hører bestemt ikke til på den gamle bygning.. Sig mig, er der overhovedet nogen der bruger hovedet????

 • Frederikshavn kommune har tinglyst en lokalplan for Østerby, som forbyder solceller på husene. Mærkværdigt at museet ikke hører under denne lokalplan, eller gør man, som vanligt i kommunen, at overtræde egne regler ???

 • Andreas Andreasen

  Det er blevet som frygtet og advaret imod, men også lærerigt for byens borgere, når der også fremover bliver fremlagt en professionel og seriøs projektbeskrivelse.

  Friis & Molkte og beslutningstagerne offentliggjorde, “at tilbygningen skal føje nyt med gammelt og samtidig skabe høj arkitektonisk og funktionel kvalitet” – sådan!
  “Den nye tilbygning er et moderne bygningsværk i et nutidigt formsprog, der i dimensioner og udformning relaterer og føjer sig ind i forhold til de historiske omgivelser” – det kan enhver jo se!
  “Facaden er beklædt med en naturskifer, som på smukkeste vis komplementerer Plesners røde teglsten. Skiferen er ikke ukendt materiale i det historiske Skagen – nåh?? – og samtidig har den mørke farve reference til den såkaldte ” sorte periode” i byens bygningshistorie – hvor de sorttjærede træhuse var pga. fattigdom og armod! – et naturligt materiale, der korresponderer fint med den omgivende natur på odden” – at I bare ved det!
  Nu kan vi se frem til den planlagte dialog, som området foran museet skal have med området omkring Sct. Laurentii Vej ned mod Brøndums Hotel?

  Lærerigt, ikke?

 • Kan under ingen omstændigheder fårstå hvordan det er sket at det grimme byggeri er endt der øv for østerby, vil håbe dem der har givet tilladelse har en grim smag i munden, det får jeg hvergang jeg køre forbi og ser det berygtede museum. jeg syntes ikke der skal tillades mere der nede solceller eller ej, det er jo en gang vist at dem der giver tilladelse ikke gennemskuer konsekvensen. Syntes det er en skamplet på østerby hvorfor risikerer det bliver være .

 • Man kunne jo også gøre skandalen fuldendt og opsætte en vindmølle hvor det lille gule hus ligger. Den kunne så også trække øjnene væk fra den grimme sorte klods.
  🙂 det var en joke PW.
  Men skal man have sine gæster med på museet for fremtiden, skal man nok føre dem ad Søndervej i stedet for hovedgaden.
  Har virkelig ondt af de mennesker der har huse i den del af Østerby
  Venlig hillsen MP

 • Kirsten Kjær Jørgensen

  Ja man mangler ord.

 • Solceller eller ej, kan godt se det smarte i at sætte dem op , men det er da helt vildt som den nye bygning er en kæmpe øjebæ set i sammenhæng med det gamle Museum og kvarteret omkring Brøndums Hotel, endnu et bevis på manglende dømmekraft når der bygges nyt i forbindelse med gammet og ses desværre alle steder .
  Den Danske journalist Peter Olesen burde have været med på råd, han har omtalt dette problem mange gange og alligevel bliver man ved med at gentage samme vold mod smukt gammelt byggeri.

 • Den er helt igennem – en afskyelig grim bygning.
  Skagen svar på den sorte diamant i København

 • Hvad er problemet ? så vidt jeg har hørt kan solcellerne ikke ses ? med mindre man sidder i et fly eller andet højtflyvende. Det er gratis energi ? følg nu med udviklingen Skagen og ikke grave jer ned

 • Peter Dahlgaard

  Solceller nej tak. Og dog, når området nu alligevel er skamferet med den nye bygning – lidt mere eller mindre sår – hvad gør det ?
  Tilbygningen minder i øvrigt en del om en forbrændingsanstalt jeg projekterede i halvfjerdserne. Er dog siden revet ned da den skæmmede industrikvarteret.

 • Ser for første gang den nye museums bygning (er fraflyttet pga. af job)og troede ikke mine egne øjne. Hvordan kan man finde på at lægge en så moderne bygning imellem de gamle skagenshuse, forstår det ikke. Nu kan man lige så godt køre linen ud og give tilladelse til solceller. Det kan som Poul Wenzel siger ligefrem pynte. I mine øjne en bygning som er fejlplaceret i forhold til arkitekturen i området.

 • Forfærdeligt – intet mindre.

  Nu håber jeg så, at dem der er tilhængere af dette byggeri er tilfredse, selvfølgelig er de det, men de må alligevel gå med en lidt dårlig smag i munden.

  Synd at et gammelt skagenshus måtte lade livet for dette monstrum. Og hvad med skagenshuset ved siden af? Virker det ikke til at være noget klemt? Hvad skal der dog ske med det i fremtiden? Hvor har man tænkt sig, at museets gæster skal parkere?

  Hvis man er interesseret i at sætte solceller op på den gamle bygning, så gør man det bare, og det vil blive på sydsiden, hvor de ikke kan ses fra Sct. Laurentiivej. Sæt ikke blår i dine egne øjne og tro, at du som skawbo vil blive hørt.

 • Skagens ny bunker

 • Kig på billedet, tænk på solceller, ven af Skagens Museum, nej tak.

 • Heldigvis kan smag og behag ikke diskuteres, men alle har en mening herom, og det er helt OK. Min mening omkring museet er, at jeg ud fra tegninger m.v. mener, at vi får et meget flot museum, til gavn og glæde for Skagen.

 • På den gamle bygning NEJ – den nye JA, den kan ikke blive grimmere, måske det endda vil hjælpe på udseendet

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udvalg vil drøfte yderligere om solceller på Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER