Kræftens bekæmpelse: Formandens beretning

Kræftens bekæmpelse: Formandens beretning

15. marts 2015 - kl. 6:54 - af

I kræftens Bekæmpelses lokalafdelingen var der generalforsamling onsdag den 11/3-2015. Den blev afholdt i De Frivilliges Hus. Beretningen, som du kan læse herunder, blev holdt at afgående formand Birthe Steffensen.

Bestyrelsen består nu af følgende medlemmer:

Henny Vad

Birthe Bodil Jensen

Lene G. Vrangbæk

Charlotte Falden

Mette Jacob Draeger

Aase Lindbøgh Nielsen

Supp. Jane Nielsen og Jette Schrøder

Efter generalforsamlingen orienterede Stefan Paschke fra Rådgivningen i Aalborg om de tilbud der er for kræftramte og deres pårørende. Han fortalte desuden om et nyt tiltag om Rådgivning, der finder sted i De Frivilliges Hus.

Formandens beretning:

2014 har været et travlt, men spændende år. Vi har været repræsenterede i mange sammenhænge og jeg vil som formand kort redegøre for vores aktiviteter.

Som formand har jeg deltaget i formandsmøder og repræsentantskabsmøder og er blevet orienteret om hvilke tiltag, der er fra centralt hold og hvilke forventninger, der er til os som frivillige.

I Lokalforening for Kræftens bekæmpelse i Frederikshavn Kommune er vi meget privilegerede. I 2014 fik vi De Frivilliges Hus, hvor vi holder vores møder og har mulighed for at mødes med andre frivillige foreninger i Kommunen. Der er stor glæde ved at påtage sig frivilligt arbejde, men der er til stadighed brug for flere og friske kræfter.

På kræftområdet forventes der desværre en stigning af nye kræftramte de kommende år – det faktum er vi i bestyrelsen meget opmærksomme på og vil arbejde videre på

Landsindsamling

En af de aktiviteter, der altid kræver mange hjælpende hænder er landsindsamlingen, hvor rigtigt mange stiller sig til rådighed – mange indsamlere vender tilbage år for år – det er vi i bestyrelsen naturligvis glade for og vi er stolte af vores resultat:

Frederikshavn 211,800 – det er det største resultat nogensinde

Sæby 125,000

Skagen 66,033

I alt 402,833
I år har vi valgt at fortælle lidt om hvordan indsamlingen i Skagen og oplandsbyer forløb:.

Der var 39 indsamlere, 1 i Hulsig, 14 i Aalbæk og 3 indsamlingsbøtter i Rema 1000´s butik i ugen op til.

Beløbet, som blev indsamlet var 53.836,50 kr. i Skagen og Aalbæk 12.696,50 kr.

Der var god stemning, fint indsamlervejr og rimeligt med mennesker at træffe i hjemmene. Men nogen indsamlere gav udtryk for, at de var en smule trætte af, at de ikke traf nogen hjemme.

Spar Nord Skagen lagde som sædvanligt lokaler til, da der skulle tælles op, og i år har de tilbudt, at man kunne komme og hente indsamlingsmateriale om morgenen, og tillige få en kop kaffe og et rundstykke at starte dagen på.

Rasmus Kirkedal Broe fra Rema 1000 sponsorerede frugt, chokolade og vand til de trætte indsamlere, da de kom for at aflevere pengene i banken.

Vores lokale Skagensavis.dk og Nordjyske.dk satte, uden vederlag, en annonce i avisen før indsamlingen og en status i efter indsamlingen.

Tilsvarende positive oplevelser kunne fortælles fra de andre indsamlingsområder

Spar Nord har som tidligere år åbnet deres lokaler i Sæby og Frederikshavn. Stor tak for jeres hjælpsomhed.

Igen er vi alle sponsorer og deltagere en stor tak skyldig – uden jer – ingen penge til kræftens bekæmpelses arbejde

 

Stafet for livet

Stafetten 2014 blev endnu engang en succes med et overskud på kr. 372.000,- og det takket være alle de frivilliges indsats, uden frivillige kunne et sådan arrangement ikke lade sig gøre. Der var 22 hold med ca. 400 deltagere lidt mindre end 2013, men sådan er det. Alt forløb godt, og et nyt tiltag med FYS-behandlinger var virkelig noget der vakte begejstring.

Før Stafetten var der den traditionelle Kirkekoncert i Abildgård Kirke, hvilket indbragte et pænt beløb til Stafetten.

Alle der var medvirkende til at skabe en stemningsfyldt koncert gjorde det på frivillig basis. Vi skylder dem en stor tak – flere har allerede stillet sig til rådighed for koncerten i 2015. Den afholdes i Abildgård Kirke den 28. maj

Stafet for Livet 2015 6. juni – 7. juni på Knivholt Frederikshavn

Knæk Cancer

I Frederikshavn deltog vi i et sjovt arrangement i forbindelse med kampagnen KNÆK CANCER

Den 12. oktober 2014 afholdt frederikshavnerne “Verdens Største Pudekamp” i Arena Nord. Målet var at sætte rekord i antal deltagere – målet blev ikke helt nået.

Eventen tog små tre måneder at arrangere, og blev støttet af erhvervslivet i kommunen med 80.000 kr. til indkøb af 4.000 puder – delvis sponseret af Jysk. Mange frivillige fra Kræftens Bekæmpelse mødte talstærkt op og hjalp til med, at eventen forløb planmæssigt.

2.345 børn og forældre, kollegaer og sportklubsmedlemmer deltog og havde en sjov søndag eftermiddag med underholdning, forfriskninger til børnene og masser af sjov, puder og fjer overalt.

I ugen efter eventen kunne man købe de overskydende puder til min. 20 kr. per styk, og på den måde blev de resterende puder hurtigt udsolgt og endnu flere penge til det gode formål blev indsamlet. Pudekampen blev vist på landsdækkende tv adskillige gange, og tilmed fremhævet på TV2s årlige Knæk Cancer show den 26. okt.

I alt samlede vi 102.578 kroner ind i forb. med pudekampen og efterfølgende salg af puder.

Efterfølgende deltog vi et stort arrangement der blev afholdt ved Krudttårnet – her var der besøg af den bus, der kom rundt til flere byer i forbindelse med den store kampagne.

Der var mange mennesker på pladsen og især op til lysceremonien var der rigtigt meget tryk på. Vi solgte for knap 10.000 kr. i Frederikshavn

Motion/cafe

I beretningen fra 2013 fortalte vi om det samarbejde der er med Frederikshavn Kommune for kræftbehandlings- og rehabiliteringsforløb. Det gode samarbejde fortsatte i 2014.

Projektet hedder ”Sundhed i bevægelse” – det kræver en visitering. Tilbuddet indeholder træning der bliver tilrettelagt så der bliver taget hensyn til den enkeltes formåen. Der er også mulighed for sociale aktiviteter, da frivillige fra Kræftens Bekæmpelse har en cafe efter motionsdelen, hvor der er mulighed for at snakke med andre i lignende situationer – for den lille sum af kr. 20 for kaffe m.m.

I forbindelse med tilbuddene i cafeerne underviser koordinatoren, der er tilknyttet cafeerne, om hvordan den enkelte lærer at tackle sin sygdom – det hele er beskrevet i en folder udgivet af Sundhedscentret

Cafeerne holder til i kommunens sundhedscentre i Skagen, Sæby og Frederikshavn.

Lokalforeningen inviterede den 14. maj 2014 brugere og frivillige på en dejlig bustur til Kræftrådgivningen i Aalborg, herefter kørte vi til Rododendron parken i Brønderslev hvor vi spiste en lækker frokost på restaurant Hedelund.

Cafeen i Sæby flyttede i nye lokaler i det nye sundhedshus i Sæby, vi har et dejligt sted at være og brugerne er glade for det.

De enkelte cafeer afholdt deres egen julefrokost med stor deltagelse

I forlængelse med cafeen er der i Sæby en netværkscafe, der er et mødested for ligestillede og bygger på selvhjælpstanken. Cafeen er et tilbud til tidligere kræftramte og andre som ønsker at holde kontakten til andre i sammen situation – den cafe er flyttet til Manegen, da der ikke var plads i Sundhedshuset.

De mødes hver anden onsdag og dyrker lidt motion, dans og afslapning. Slutter med at spise frokost.

Motion for dig

Tilbuddet, som er et træningstilbud, er et samarbejde mellem Kræftens bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Gigtforeningen, Lungeforeningen, LOF og Frederikshavn Kommune – det blev en succes og fortsætter heldigvis i 2015

Samarbejde med oplysningsforbundene

I samarbejde med FOF afholdt vi et foredrag om Kræft og Knogleskørhed – i det samarbejde deltog Osteoporoseforeningen, PROPA og DBO. Det var et velbesøgt foredrag med stor spørgelyst.

Sammen med AOF havde vi inviteret til foredrag med emnet: Hvad sker der i familien når den rammes af krise – fx en kræftsygdom – her var interessen ikke så stor.

Kræftrådgivningen

I indledningen omtalte jeg De frivilliges Hus og vores gode samarbejde. I den forbindelse kan jeg fortælle at huset ligger lokaler til Kræftrådgivning, som er et rådgivningstilbud til alle som er berørt af kræft uanset om man er patient eller pårørende .

Rådgivning er åben den første onsdag i hver måned fra kl. 10.00 – 13.00, men kræver telefonisk tilmelding via Kræftrådgivningen i Aalborg (tlf. 70202685)

SÆBY Lokaludvalg

I Sæby er der et aktiv lokaludvalg med mange velbesøgte arrangementer f.eks. et foredrag med
“Rikke Nielsen”. En aften for brugere og de frivillige hjælpere i de to trænings cafeer i Sæby. Det blev en hyggelig – spændende og afslappende aften i Manegen
Rikke fortalte ud fra sin bog: “Til sidste fløjt” om de store op og nedture i sit liv. Hun er selv kræftramt og er rask nu – har været langt nede, men kan nu nyde det fantastiske liv igen med mand og tre børn.

Lokaludvalget har udarbejdet deres egen folder over aktiviteter.

Afrunding

2014 blev ikke mindre aktivt og spændende end 2013 – 2015 er godt i gang og allerede nu er der mange spændene aktiviteter i støbeskeen. Der bliver nok at arbejde med for den kommende lokalforeningen og ikke mindst de mange frivillige.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kræftens bekæmpelse: Formandens beretning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER