Stigning i ventetid for pas og kørekort

Stigning i ventetid for pas og kørekort

7. juni 2015 - kl. 11:25 - af

Kultur- og Fritidsudvalget skal på dets næste møde den 10. juni evaluere en reduktion af antallet af skranker i borgerservice for udstedelse af pas og kørekort.

Fra 1. januar 2015 antallet af skranker til ekspeditioner på pas og kørekort reduceret fra 2 til 1 i Frederikshavn som et led i budgetbeslutningen for 2015. Det har betydet en kraftig stigning i ventetiden i Frederikshavn, men også i Sæby, fordi borgere kan vælge at få lavet deres pas eller kørekort dér. Den maksimale ventetid var 48 minutter i 2014 i højsæsonen. Til sammenligning er ventetiden i 2015 steget til 1 time og 18 minutter inden højsæsonen i juni og juli måned.

I Skagen registreres antallet af henvendelser ikke, da kø-nummersystemet ikke er opdelt i kategorier.

Center for Bibliotek og Borgerservice har registreret en stigning i antallet af betjeninger indenfor pas- og kørekortsområdet de senere år. I 2013 var der i alt 8.590 ekspeditioner. I 2014 steg antallet af ekspeditioner til 12.513, og de foreløbige tal for de første 5 måneder af 2015 indikerer, at det kan forventes, at det samlede antal ekspeditioner i år vil stige yderligere og væsentligt mere end forventet i forhold til tidligere år.

Udfordringen vedrørende den stigende ventetid på ekspedition af pas- og kørekort i højsæsonen foreslås imødekommet via en af to efterfølgende løsningsmodeller. Begge modeller kan finansieres indenfor budgetrammen i Center for Bibliotek og Borgerservice.

Den første løsning peger på, at der i de 4 måneder om året, hvor der er flest henvendelser (april, maj, juni og juli), holdes åbent i 2 skranker med pas- og kørekortsbetjening i Frederikshavn.

Det andet forslag peger på, at der indføres en såkaldt ”acceptabel ventetid” på fx 30 minutter. Overskrides den acceptable ventetid, tilkaldes en ekstra medarbejder til betjening i pas- og kørekortsskranken. Denne model fungerede frem til 2015 på mandage og torsdage, der er de dage, hvor det største antal borgere henvender sig.

Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter sagen og beslutter, om udvalget ønsker at imødegå den markant højere ventetid på pas- og kørekortsekspeditioner, og i så fald hvilket af de to løsningsforsalg udvalget da ønsker iværksat.

 

Tekst af Per Rye

En kommentar til “Stigning i ventetid for pas og kørekort” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Stigning i ventetid for pas og kørekort”

  • De ventetider kender jeg ikke, har netop passeret de 70 – hvorfor førerbeviset skulle fornyes. Det tog 14 dage.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stigning i ventetid for pas og kørekort' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger