Liggestole og parasoller på Sønderstrand

Liggestole og parasoller på Sønderstrand

15. juni 2015 - kl. 7:24 - af

Teknisk Udvalg skal på dets ordinære møde i dag,den 15. juni, drøfte et forsøg med udlejning af liggestole og parasoller på Skagen Sønderstrand.

Det daværende Teknisk Udvalg gav den i juni 2013 en etårig tilladelse til, at der i sommeren 2013 måtte opstilles maksimalt 100 liggestole på Skagen Sønderstrand til udlejning.

Ansøgeren gjorde imidlertid ikke brug af tilladelsen, idet ansøgeren ikke var interesseret i at investere i liggestole for en kun etårig periode. Ansøger har nu på ny ansøgt om tilladelse til udlejning af liggestole på Skagen Sønderstrand med mulighed for at udleje 110 liggestole, 55 borde, 55 parasoller samt håndklæder i perioden ca. 1. juli – 9. august på dage med strandvejr fra kl. 8 til kl. 18. Ansøgeren ønsker, at tilladelsen skal gælde i minimum 4–5 år med mulighed for udvidelse af antal stole hvert år.

Arealet ligger inden for den strandpark, som er udpeget i den nye kommuneplan, vedtaget i Byrådet den 25. marts i år. Ifølge kommuneplanen gælder det, at inden for strandparkerne kan der i højere grad end på de øvrige dele af strandene gives muligheder for arrangementer og etablering af mindre anlæg.

Juridisk set vurderes det ansøgte ikke at være i strid med fredningskendelsen for området, strandbeskyttelseslinjen eller naturbeskyttelsesloven i øvrigt. Kommunen forudser, at en tilladelse vil kunne ændre praksis på området og givetvis åbne op for flere forespørgsler af lignende karakter.

Sønderstrand er omfattet af fredningen for Skagen Sønderstrand og Fyrbakken. Ifølge fredningskendelsen må arealerne anvendes til rekreative formål, men der må ikke opføres bebyggelse, herunder skure, og der må ikke finde teltslagning eller campering sted. Det er således ikke tilladt at opføre et skur til opmagasinering af stole og parasoller om natten uden dispensation fra Fredningsnævnet.

Offentlighedens adgang til strandbredden må ikke forhindres eller vanskeliggøres. Samtidig gælder det, at der på strandbredden ikke må drives handel eller opstilles telte og lignende.

Som en økonomisk konsekvens vurderes det fra kommunal side, at opstilling og udlejning af stole kan besværliggøre opsamling og øge mængden af henkastet affald. Udlejer bør derfor medvirke til at holde området på Sønderstrand ryddeligt i udlejningsperioden.

Teknisk Udvalg kan vælge at fastsætte et areallejegebyr på fx 1800 kr. for arealleje pr. år.

Teknik- og Miljødirektøren indstiller til udvalget, at der indgås en aftale med ansøgeren. Det vil sige, at der gives tilladelse til udlejning af 110 liggestole og 55 parasoller og borde i en tidsbegrænset periode fra 1. juli til 15. august i sommeren 2015. Ansøgeren forpligter sig samtidig til at medvirke til renhold af Sønderstrand i udlejningsperioden, og ansøgeren pålægges et areallejegebyr på 1.800 kr. Endvidere skal ansøgeren sørge for, at liggestolene, borde og parasoller ikke hindrer offentlighedens adgang til stranden.

 

Tekst af Per Rye

17 kommentarer til “Liggestole og parasoller på Sønderstrand” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

17 kommentarer til “Liggestole og parasoller på Sønderstrand”

 • Afgørelsen i Tekniks udvalg blev, at flertallet tiltrådte indstilling, idet ordningen evalureres efter sæsonen med henblik på evt. udbud fra sæsonen 2016 og fremefter.

  Flemming Rasmussen stemte imod og Anders Broholm var fraværende

 • John Nebbelunde

  Det er så ringe et “feberforslag” fra kommunen at det dårligt nok er værd at kommentere på!

  Har kommunen og en eventuelle investorer taget “vejrguderne i ed” – det tror jeg ikke.

  Skagen har i forvejen så mange ildsjæle der kommer med mangeartede gode tiltag i forvejen.

  Var det nu ikke bedre at kommunen gjorde Skolemarken færdig først, der kunne sagtens bruges et par petangue baner med tilhørende bænke (parkbænke med ryglæn forstås)

  Og jeg kunne remse flere ting op Skagboerne kunne få glæde af.

  Skulle kommunen få nogle penge fra cykelpuljen, kunne der måske blive til en dobbelt cykelsti på Fyrvejens nordre side, således at gående og cyklister bliver skilt ad i begge retninger!

  Og så vil jeg anbefale det udvalg som har med opsætning af “jernbomme” at gøre,
  Tag jer dog en cykeltur ad Jens Digetsvej og kør ud på Østerbyvej, gerne med en børnetrailer efter – og se så, hvad det er for livsfarligt makværk der er lavet med disse kommunale “knæknusere” Brug dog stolper i stedet for…

  mvh.
  John Nebbelunde

 • Klaus Nielsen

  Er der nogen der har hørt eller set, hvad konklusionen blev, efter Teknisk Udvalgsmøde i mandags ???

 • Hvordan defineres strandvejr? Og hvordan skal mindre anlæg forstås, når Sønderstrand er fredet? Har svært ved at se en forretning på på et offentlig areal, hvor offentlighedens adgang ikke må hindres.

 • Jørgen Olesen

  Hvad i alverden tænker de på inde på frederikshavnsborg hvis de tænker og det gør de ihvertfald ikke.
  Ærgerligt der ikke er kommunevalg nu sikke en udskiftning der ville blive for det trænger der vist alvorligt til.

 • Beslutningen bliver indklaget til statsforvaltningen og Miljøministeriet.

 • Karin nordmann

  Jo jo, vi har tilkendegivet!
  Men det er jo i Frederikshavn beslutningerne tages!!!

 • Eckhard Patzlaff

  Det er resultatet at være indlemmet i Frh. Kommune ;
  Palmestranden i Frh.,- ødelæggelse af natur og forholdene på Sønderstrand, skibakke til Norsker i Frh. ?, kampe mod alle borgere i Skagen med adv. HORTEN, landets dyreste advokat, aflønning af ansætte i Frh. med 1.600.000, forhøjelse af byrådetsmedlemmerne aflønning med 35 %,- masser af ulovlige byggetiladelser,- hvordan kommer vi af med de byrødder ?

 • Der er åbenbart IKKE noget der ikke er til salg for ussel mammon !!!!!
  Mener skawboerne havde tilkendegivet at dette var uønsket –

 • Er så enig med dig Helle godt skrevet.

 • jette Bellack

  Jeg har lige väret i Niendorf ved östersöen(Tyskland).Hundestranden,for det har de der,er gratis,men saa har de masser af strandkurve du kan leje og som staar der paa hele stranden hele sommeren igennem.Ingen plads til hunde og mennesker.Senere var jeg paa en normal strand(HA),Du kunne nästen ikke se havet for ene strandkurve,og saa kostede det Kurtaxe.

 • Rolf Christensen/Grenen Fuglestation

  Nej tak til en kommerciel tivolisering af vores allesammens Sønderstrand!

  – ser vi så en række ens, kæmpestore parasoller, bord og stole på række?

  – hvis dette optager de bedste pladser uden at være i brug, hvad så med folk, der mangler et stedet være?

  – skal al udstyret stå fremme hele natten?

  – skal en bil hente og bringe det med skæmmende kørsel på stranden morgen og aften?

  – skal tang fjernes ud for parasollerne, hvis det lugter og generer?

  – kan turister klage over larmende børnehaver, SFO’er, store børnefamilier, når de har købt sig til en parasol/liggestol/bord-plads?

  ***

  Skagen største trækplaster har altid lokket turisterne til i al slags vejr, så lad nu være med at lave om på den Sønderstrand, vi alle kender og elsker!

  mvh/rolf

 • NEJ TAK til handel på sønderstrand, det gælder også liggestole og parasoller

 • Søren Boesen

  Denne driftige forretningsmand kan så kæmpe om pladsen med dem der har fået tilladelse til Delfinfestivalen i juli. Vorherrebevares.
  Kunne man ikke lave gøjl på Palmestranden og lade os beholde vores naturværdier.
  Mvh
  Søren Boesen

 • Lad Sønderstrand være Sønderstrand turisterne kan jo lide den som den er ellers ville de jo ikke komme år efter år.. Og man kan jo også blive bange for at stranden vil blive delt op i to og Så min mening er helt klart NEJ TAK.

 • Helt enig med Helle Christensen. Udvalget bør lytte borgerne, idet der er samlet over 1000 underskrifter imod dette projekt. Så NEJ TAK til privatisering af Sønderstrand !

 • Helle Christensen

  Lørdag d. 6. Juni 2015 skulle jeg køre nogle venner ud til Restaurant De2Have. Aldrig i mit liv har jeg set så mange mennesker på Grenen. En mand i selvlysende grøn vest stod i rundkørslen og dirigerede trafikken.
  Stor hjælp til de, der skulle parkere.
  Jeg blev helt varm omkring mit hjerte og tænkte i mit stille jeg, hvor dejligt det er, at vores skønne natur er så attraktiv og velbesøgt. Vi behøver ikke nogen tivolisering til at lokke turister til Skagen – det er Skagen og dens omkringliggende natur, de fleste vil nyde.
  Så liggestole, borde og parasoller på Sønderstrand – NEJ TAK!
  Jeg vil råde udvalget til at tænke sig rigtig godt om!

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Liggestole og parasoller på Sønderstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger