To store digtere med samme inspirationskilder

To store digtere med samme inspirationskilder

15. juni 2015 - kl. 15:34 - af

Der er flere af Drachmann-Kvartettens mange programmer, der er meget populære blandt kvartettens mange stamgæster. Et af dem har titlen ”Havet og kærligheden”, som er et ægte bud på det Holger Drachmann gav betegnelsen ”Litterær cabaret”. Ifølge den store digters egen definition er en litterær cabaret et program, der byder på tekster af flere forskellige digtere.

   ”Havet og kærligheden” er netop et sådant program i det der bydes på tekster af og beretninger om to af Danmark og Sveriges største digtere: Evert Taube og Holger Drachmann. Netop havet og kærligheden var inspirationskilder, som var fælles for de to, og så var der jo ”Skagens Rose”, hotelejerdatteren, Ingeborg Andersen, på det for længst nedrevne Skagens Hotel, som inspirerede begge digtere.

   De to digtere havde også det til fælles, at begge var og er folkelige. At dette også gælder for Drachmanns vedkommende bevises af, at man sommer efter sommer kan opleve stor interesse for Drachmann-aftnerne i digterens atelier i huset på Hans Baghsvej.  

Taubes og Drachmanns sange er så populære, at det giver publikum anledning til at synge med på mange af sangene og dermed forstærke den gode stemning.

   ”Drachmann-kvartetten” består af Ann-Marie Gabrielsson hendes mand, Jesper Hegaard, samt Birgit og Poul Bernth.

   Interessen for dette program har gennem årene vist, at det er en god idé at benytte sig af forsalget. Billetter ä 150 kr. kan købes i Drachmanns Hus eller bestilles på mail holger@gabrielsson.dk og der vil også være billetter til salg ved indgangen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To store digtere med samme inspirationskilder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger