TrygFondens livreddere er snart klar på Sønderstrand

TrygFondens livreddere er snart klar på Sønderstrand

15. juni 2015 - kl. 7:46 - af

Mandag den 22. juni hejser de specialuddannede kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning igen flaget i livreddertårnet på Sønderstrand og åbner for badesæsonen 2015. De kommende otte uger vil livredderne hver dag holde øje med alle badegæsterne og give gode råd til at passe på sig selv og hinanden i vandet. 

Livredderne åbner 37 livreddertårne fordelt over hele landet, som er åbne hver dag fra kl. 11 til 19. Hvis man kigger forbi livreddertårnet, deler livredderne gratis malebøger og baderådsfoldere ud, så forældre og børn har noget at underholde sig med på stranden, som samtidig giver anledning til en snak om badesikkerhed.

Vejret er afgørende for livreddernes travlhed

De danske strande plejer at være velbesøgte, når sommervejret står på sol og høje temperaturer, så livredderne er klar til at tage imod lokale og turister, som skal have sig en frisk dukkert. Hvis vejret bliver lige så strandvenligt som sidste sommer, kan livredderne se frem til nogle meget travle uger.

– Travlheden for livredderne på strandene er naturligvis meget afhængig af vejret. Sidste sommer var fantastisk, hvilket betød, at livredderne gennemførte 60.760 indsatser i hele landet, som bl.a. omfattede almindelig førstehjælp ved forbrændinger efter brandmænd, dehydrering og bistik. Der var 31 aktioner, hvor i alt 47 personer kom i nød og måtte reddes i land af livredderne, så der er brug for livredderne til både at forebygge ulykker ved strandene og til at gribe ind, når der opstår livsfarlige situationer, siger René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Vælg en strand med livreddere

Livredderne holder øje med badegæsterne i vandet, men de er også klar med førstehjælpskassen, hvis der fx er brug for plaster eller forbinding, og de kan advare, hvis strøm- og vindforhold gør det farligt at gå i vandet. Derfor er der god grund til at vælge en strand med livreddere, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

– Selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder, og derfor vil vi anbefale, at man vælger en strand med livreddere. På strandene markerer to rød-gule flag i strandkanten, hvor livredderne holder særligt øje. Så hvis man bader imellem flagene, får man ekstra tryghed, siger Anders Myrhøj.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på Sønderstrand hver dag indtil den 15. august.

Tjek stranden på mobilen
Download den gratis applikation”Strandvejr”til både Android og iPhone og tjek forholdene på stranden hjemmefra. Se fx vandets temperatur, hvornår livreddertårnet er åbent, eller om der er brandmænd og alger. Du kan også se De 5 Nationale Baderåd. 

Se film om De 5 Nationale Baderåd
Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning har udarbejdet en kort film om De 5 Nationale Baderåd. Se, hvad du skal være særligt opmærksom på, inden du og familien tager på stranden:http://www.respektforvand.dk/ved-vandet/de-fem-baderaad-og-sikkerhed

Her kan du møde TrygFondens kystlivreddere

Bornholm:

Antoinette Strand ved Rønne og Balka Strand ved Nexø.

Sjælland:

Bellevue Strandpark, Charlottenlund Strandpark, Havnebadet Islands Brygge i København, Havnebadet Fisketorvet i København, Havnebadet Sluseholmen i København, VallensbækStrand, Brøndby Strand, Ishøj Strand, Hundige Strand, Furesøbad i Værløse, Marielyst Strand, Feddet Strand ved Faxe, Enø Strand ved Karrebæksminde, Høve Strand, Gudmindrup Strand og Kabelhuset Strand i Rørvig.

Fyn:

Fyns Badestrand ved Nyborg og Kerteminde Nordstrand.

Jylland:

Lakolk Strand på Rømø, Rindby Strand på Fanø, Vejers Strand, Henne Strand, Hvide Sande Sydstrand, Søndervig Strand, Blokhus Strand, Løkken Strand,Tversted Strand, Tornby Strand, Sønderstrand i Skagen, Grenaa Sydstrand, Palmestranden i Frederikshavn, Den Permanente i Aarhus, Saksild Strand ved Odder, Moesgård Strand syd for Aarhus og Østerstrand ved Fredericia.

TrygFondens fem nationale baderåd

TrygFonden har sammen med Dansk Svømmeunion udviklet fem enkle baderåd, der indeholder de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du færdes på stranden.

  1. Lær at svømme

Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

  1. Gå aldrig alene i vandet

Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.

  1. Læs vinden og vandet

Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

  1. Lær stranden at kende

En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

  1. Slip ikke børnene af syne

Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'TrygFondens livreddere er snart klar på Sønderstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2025 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger