Flertal i udvalg tiltræder liggestole på Sønderstrand

Flertal i udvalg tiltræder liggestole på Sønderstrand

18. juni 2015 - kl. 13:28 - af

Et flertal af medlemmerne i Teknisk Udvalg tiltrådte på udvalgets seneste møde en ansøgning om tilladelse til udlejning af 110 liggestole og 55 parasoller og borde i en tidsbegrænset periode fra 1. juli til 15. august i sommeren 2015.

Byrådsmedlem Flemming Rasmussen (DF) stemte imod, idet liggestole efter hans opfattelse ikke hører hjemme på stranden og desuden udgør et unaturligt element samt spærrer for adgangen.

Af tilladelsen fremgår det, at ansøgeren skal sørge for, at liggestolene, borde og parasoller ikke hindrer offentlighedens adgang til stranden.

Ordningen skal evalueres efter sæsonen med henblik på evt. offentligt udbud fra og med sæsonen 2016.

Anders Broholm (V) deltog ikke i mødet. Udvalgets øvrige medlemmer er formand Lars Mejlvang Møller (V), Flemming Rasmussen (DF), Kenneth Bergen (A), Peter E. Nielsen (C), Karl Falden (A) samt Bahram Dehghan (A).

 

Tekst af Per Rye

37 kommentarer til “Flertal i udvalg tiltræder liggestole på Sønderstrand” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

37 kommentarer til “Flertal i udvalg tiltræder liggestole på Sønderstrand”

 • Jeg er da helt enig med Bjarne Kvist. Selvfølgelig skal vi servicere vores turister på bedste vis. Jeg undre mig over, hvorfor der ikke skal være liggestole ved Kongevillaen og ved Solnedgangspladsen. Det må vi da have, når nu der er flertal for liggestole på Sønderstrand. Er der en forklaring på det?? Skal vi have Tivoli, så skal vi da have det på samtlige strande…. Eller hva???

 • Helle Christensen

  Karin Nordmann. Festen starter først nu!

 • Karin nordmann

  Kære Helle, jeg synes ikke, at der skal være Tivoli på Sønderstrand, og jeg forstår ikke, at der ikke er nogen, der har klaget over issalget, som ulovligt har foregået i 10 år!
  Bare en bemærkning!!

 • Helle Christensen

  KARIN NORDMANN. Jeg syntes også, at vi skal gå linen helt ud, når det drejer sig om at servicere turisterne på bedste vis på Sønderstrand. Jeg overvejer at ansøge kommunen om et lille sted på stranden, hvor jeg kan sælge øl,vand, is og festlige kolde drinks. Jeg kender en, der gerne vil sælge små lune pizzaer. Hvis det drejer sig om at skabe gode tiltag for turisterne og skabe lidt omsætning i kommunen, så skal der jo være plads til alle. DET SKAL NOK BLIVE RIGTIG HYGGELIGT!!!

 • Karin nordmann

  Nu har der i årevis været salg af is, øl og vand på Sønderstrand! Ingen klager!!!
  Måske fordi I ikke kommer der??
  Hvem skal stoppe det??

 • Eckhard Patzlaff

  Tak for modstanden mod denne tåbelighed , også tak til Søren Boesen.
  Det er administrationen, som bestemmer i Frh. Kommune.
  Hvordan kommer vi ud af den kommune?
  Handel, udlejningen er også handel, er ikke tilladt på fredet strand.
  Nu forlader den tekniske direktør kommunen, desværre inden han fik ryddet op i teknisk forvaltning med udstedelse af ulovlige byggetilladelser o.a., en oprydning efter hans forgænger, som desværre nu er kommunaldirektør !
  Det er jo klart, at turister skal ligge i liggestole, eller vil de ligge i “lorte” sand fra havnen?
  Hvor er fornuften i kommunen ?
  Held og lykke med fremtiden for Christian Roslev, hvis jeg var ham, gjorde jeg det samme.
  Kære medborger, klag til statsforvaltningen og ombudsmanden, men det kan være disse bliver præpareret af forvaltningen !

 • Jørgen Carlsen

  Til Helle Christensens bemærkning om Lille strand vil jeg sige: Ishuset, gyngerne og vipperne lå næsten lige over for Hotel Strandly, altså længere mod øst end Lille strand.
  Når vi i gamle dage kørte ad Holstsvej, forbi isværket og lige ud, ramte vi bolværket – og der lå Lille strand. Helt hen til den østre mole.
  Sønderstrand, dengang kaldt Store strand lå stort set kun øst for isværket.
  Med venlig hilsen Jørgen Carlsen

 • Hanne Sørense

  jeg vil give Britta Jensen ret i, ar det er uretfærdigt, at dem på Nordstrand selv skal betale for kystsikring , mens dem ved sønderstrand for det helt gratis, i form af ildelugtende sand
  Ironi kan forekomme

 • John Nebbelunde

  Til Helle C og Bjarne K,
  Jeg har ikke ikke boet så lang tid i Skagen så jeg harikke forstand på Lillestrand mm. men jeg boede på Øster Strandvej fra 2006 til 2009 og derfra ved jeg lidt om sommertrafikken derudaf. Sct. hans aften er blot en smagsprøve på varme sommerdages trængsler.

  Har man fra Teknisk udvalgs side gjort sig klart det med trafikken til denne “strandpark” – P-linien udaf, vil hurtigt blive fyldt op, derefter benyttes hele Østerby da som en stor “rundkørsel” dvs, alt udgående biltrafik returnerer ad Østerbyvej.

  Kommunen burde anlægge enten en vendeplads for enden af Øster Strandvej, eller en ordinær “rundkørsel” så bilister kan finde tilbage af samme vej og ikke belaste Østerbyvej yderligere ud over sight seing turisterne.

  Mvh.
  John nebbelunde

 • Helle Christensen

  Kære Bjarne Kvist.
  Jeg har med interesse læst dit indlæg fra 22. Juli 2015.
  Jeg er enig med dig I, at vi ikke kan gøre nok for vores mange turister, der kommer til Skagen. Men når det så er sagt, så er jeg ikke enig i, at vores strand skal omdannes til et Tivoli. Vi – undertegnede og mange skawboer samt turister igennem mange år, giver ikke køb på fredningen og allemandsretten til vores strande.
  Den iskiosk og legeplads man omtaler her på siden, lå ved daværende Lillestrand. Og stranden begyndte på den anden side af bolværket ved den daværende mole, så har vi ikke afgivet nok af Sønderstrand?
  Jeg ved ikke, om jeg tager munden for fuld, men Sønderstrand er ikke en hvilken som helst strand. Den er verdensberømt!

 • Alletiders. Tak for svaret.

 • Der er jo ikke tale om at en person lejer 6000m2 af kommunen Martin N.!
  Det her tiltag er ikke taget for at tjene penge til kommunen men alene for at yde en ekstra service overfor strandens brugere.
  Stolene må kun opsættes på et begrænset område men det område har alle andre brugere af stranden lige så stor ret til at bruge!.
  Jeg tvivler personligt på at folk vil stå i kø for at leje liggestole, men hvis de gør er det vel fordi behovet er der og i modsat fald ophører tiltaget nok hurtigt.

 • Tak til Bjarne Kvist for en fin forklaring på hvad tilladelsen går ud på. Det undre mig så bare at man kun må benytte en lejet liggestol og/eller parasol på et begrænset område. Ønsker man at benytte liggestol eller parasol udenfor det begrænsede område skal den/de medbringes??
  Det undre mig også lidt det med afgiften på de 1800 kr. Er der en tilsvarende afgift på at udleje en cykel til offentlig vej?
  Mvh Dan

 • Alletiders. Når Hr Bjarne Kvist siger det så må det jo være sandt. Så bliver der ikke “Mallorca tilstande” på Sønderstrand.
  Skal det virkelig kun koste 1800 kr at leje 6000 m3 af kommunen ?
  Er det nogenlunde i samme prisklasse som andre af byens erhvervsdrivende betaler for et stykke fortov F.eks byens tøjbutikker og Cafeer?.

 • I al sin enkelthed går vedtagelsen ud på at det ved nedgangen til stranden bliver muligt at leje en liggestol som man så efterfølgende når man forlader stranden afleverer igen og jeg undres virkelig over at det kan medføre et ramaskrig af den størrelse kommentarerne antyder!
  Adskillige lokale, herunder undertegnede, har i årevis selv medbragt liggestole, og parasoller og jeg har sågar set læsejl og telte i massevis sat op på stranden uden at det på nogen måde har bragt sindene i kog og nu giver man så vore turister muligheden for at ligge og sole sig lige så behageligt som alle os andre.
  Stolene fjernes hver dag og hvis ikke der er afsætning på dem ophører interessen for at leje ud nok hurtigt.
  Jeg begriber simpelt hen ikke at det kan opfattes som noget negativt at vi som by tilbyder den service også for vore gæster!

 • Som det tydeligt fremgår af nedenstående link;
  http://nordjyske.dk/nyheder/frederikshavn/liggestole-paa-vej-til-soenderstrand/862cbdb1-c665-49af-bb6d-d4e7975772fe/6/1519/galleri
  er der tale om et 30*200 m. område i forb. med Skagen StrandPARK.

  Jeg synes, at det rejser spørgsmålet om:

  1) Er andre strandgæster forment adgang til dette område, når nu Frederikshavns Kommune har udlejet
  arealet for den formidable sum af 1800 stk. sølvpenge, hvis ikke de lejer evt. udstyr?
  2) Hvorledes håndhæves autoriteten på området? Indhegning? Udsmidning?
  3) Er der klausul/forbud etc. for reklamer på de famøse stole og parasoller. Kan jo sagtens tænkes, at det er en del af ideen bag tiltaget af lejer, at sikre indtægter gennem sponsorater?

  Og til ære for Helle Christensen er mit fulde navn at se underneden, men det har jeg ikke specielt behov for at skríve hele tiden!

  Med Venlig Hilsen
  Jens Christian Sigvard Bruun Møller

 • Med hensyn til hvad Dan Christensen skriver .
  Jeg læser tilladelsen som at der skal stilles Liggestole og parasoller op på et givet sted og de skal så fjernes igen om aftenen.
  Men hvis man på Østre Strandvej kan leje tingene og selv stille dem op eller få dem Placeret kan jeg ikke se noget problem.
  I Det projekt der blev ansøgt om sidste år var der tale om at der skulle Lejes et antal kvadratmeter af stranden som der så skulle opstilles liggestole på.
  Når der rigtig er strandvejr i Skagen er der jo ikke alt for megen plads på Sønderstrand

 • Sidste gang det var på tale med Liggestole og parasoller på Sønderstrand, der var det Rasmus Sune Rasmussen der ansøgte. Men det Tror jeg ikke det er den her omgang, fordi han argumenterede meget for projektet og han har været ret stille den her gang. Rasmus er bosiddende i Skagen. Nu vil jeg skrive til ham og spørge om han ikke vil deltage i debatten her på siden..
  I øvrigt mener jeg at det kan være lige meget om parasollerne er gule,blå eller om der står Martini på dem de hører ikke hjemme på Sønderstrand.

 • De største overgreb der er begået ved sønderstrand er at man har fjernet badebroen og lukket ishuset, kunne man genetablere de to ting er man nået langt! Med hensyn til muligheden for at kunne leje en liggestol eller en parasol, er der ikke bare EN som kan forklare hvad problemet er? Er det mig der har misforstået konceptet? Er det ikke en mulighed for at leje en liggestol eller en parasol hvis man ønsker det, for derefter at aflevere det tilbage efter brug (lidt som at leje en cykel eller en indkøbsvogn)? Med hensyn til luftgynger og andre børnevenlige aktiviteter (“tivolisering??????”), man kunne jo starte med at genetablere rutsjebanen som var på sønderstrand i gamle dage.
  Mvh
  Dan christensen

 • Helle Christensen

  Jeg syntes vældig godt om, at folk tør stå frem med fulde navn, når de kommenterer på denne side!

 • Søren Boesen

  Udlægning af Sønderstrand som Strandpark blev vedtaget af Frederikshavn Byråd på mødet i marts.
  Det på trods af at der var indkommet 25 indsigelser og mere end 1100 underskrifter der protesterede mod dette overgreb.
  Der var dog en tilføjelse at man skulle have tilladelse af fredningsnævnet til opstillinger og aktiviteter. Sønderstrand er jo som bekendt fredet.
  Nu mener ” administrationen ” altså ikke at det er nødvendigt at spørge fredningsnævnet.
  Hvem bestemmer i Frederikshavn kommune .
  ?Adminitrationen ” eller byrådet ?
  Mvh
  Søren Boesen

 • De kommunal politikere der er stemt ind af skagboere, Hr Bjarne Kvist, Fru Irene Hjortshøj, Hr. Erik Trolle og Hr Carsten Drastrup, hvad mener I?? Det kunne være klædeligt hvis I deltog lidt i debatten.

 • britta jensen

  Liggestole og parasoller på Sønderstrand he he.Godt vi har ambulance og læge i Skagen her i sommeren.
  Der bliver måske brug for det, når parasoller kommer flyvende og rammer folk. For i Skagen er der ofte frisk vind , så måske lejes der ikke så mange parasoller ud, man kan jo håbe det ikke bliver til noget.
  Men ellers er der jo nordstrand, her har kommunen jo et kystsikrings projekt, som samme politikere har besluttet skal laves , men for penge som ganske få Skagboer skal være med til at betale, helt hen i vejret.
  Godt i ikke skal betale for parasoller og liggestole jer der bor ved Sønderstrand.
  Måske vi i Skagen skulle stå mere sammen om lige de 2 projekter.?

 • Jørgen Olesen

  Mon ikke der er nogen der ansøger om at få lov til at op sætte luftgynger på sønderstrand børnene skal vel også have noget at give sig til når forældrene hygger sig i liggestolene og under parasollerne den ansøger kan vel ikke få et nej til det eller kan vedkommende.

 • Jeg græmmes! Hvad er det dog for en kommune jeg betaler skat til… Findes anstændigheden ingen steder?Det kunne måske være, at vores kommunalpolitikere vil leje nogle liggestole, og slappe af på Sønderstrand.Det kunne,hvis vi er heldige, resultere i en medmenneskelig og human personalepolitik.
  Det vil være klædeligt, hvis kommunalpolitikerne snart begynder at tage os borgere alvorligt, det er trods alt pga af vores stemmer I sidder hvor I sidder!

 • Klaus Nielsen

  Er der nogen som ved, hvem der vil investere i parasoller m.v. for så kort en periode ?.

 • I den Store Danske Encyclopædi defineres park som:

  Park, (af fr. parc, af mlat. parricus om noget lukket, indhegnet, af uvis opr.), et veldefineret, gerne hegnet og almindeligvis stort stykke land. Begrebet udviklede sig fra at være en ofte skovrig jagtpark i middelalderen til et område planlagt for visuelle oplevelser i 1700-t. Denne baseredes æstetisk på en naturalistisk fremtrædelsesform med bølgende landskaber og omhyggeligt placerede træer, ofte med en sø samt skulpturer og småbygninger. Får og hjorte sørgede for plejen af dette parklandskab. I nyere tid forbindes parkbegrebet med offentlige grønne områder i form af naturparker, landskabs-, by- eller forlystelsesparker samt nationalparker.

  eller videre:.

  Naturpark, større egnskarakteristiske landskaber, som undergives en særlig beskyttelse, indretning og pleje vha. offentlige erhvervelser eller fredninger.

  Endnu en gang har Frederikshavn Kommune via Teknisk Udvalg (så vidt jeg kan se, er der INGEN medlemmer, der er bosiddende i Skagen) udstillet sin arrogance og eklatant mangel på forståelse for, hvad der rører sig i Skagen og skagboerne.

  Alle nulevende, herboende og andetsteds boende har alle minder fra Sønderstrand, hvor de som børn, unge og voksne har nydt den naturlige strand med de variationer, som årets gang har budt på.

  Nu har Frederikshavns Kommune så for sølle 1800 stk. sølvpenge besluttet at Skagen Sønderstrand skal tivoliseres i strid med Sønderstrands særkende og kvaliteter (i samme ånd som Palmestranden i Frederikshavn, hvor der mig bekendt ikke gror palmer naturligt nord for Sydøst England – og her skyldes det kun Golfstrømmen!)).
  Jeg stiller mig tvivlende over for, om nogen har et stort ønske om disse faciliteter; faciliteter der ganske givet kan opnås billigere på en charter ferie til Syden?

  Om beslutningen kan omstødes, er mig ubekendt, men alle med respekt for Sønderstrand bør udtrykke deres misbilligelse for dennne (endnu engang) fejlagtige beslutning påduttet Skagen og skagboerne af Frederikshavn Kommune/Teknisk Udvalg.

  MVH.
  JCM

 • Henrik schwartz

  Jeg synes, det er en rigtig god ide! Så skal vi også have vandcykeludlejning, strandbarer og plasticpalmer. Der skal også være nogen “autentiske” skagboer iført gamle fiskerdragter til at sælge is og candyfloss. Og nogen store “klap-en-torsk”-bassiner. Her kan man komme helt tæt på f.eks en byrådspolitiker!

 • Der er helt sikkert en god grund til at Dansk “Folkeparti” i går blev DK`s 2 største parti i folketinget.
  De lytter til befolkningen og agerer derefter, deraf navnet FOLKEPARTI. Skal være ærlig og indrømme jeg stemte ikke på dem, men det burde jeg vist have gjort.
  God weekend og nyd stranden mens den fortsat ikke er besat af “liggestolemafiaen”.

 • anne Madirazza

  Hvem står for “UDTRYKKET” på liggestole og parsoler ???Det er MEGA vigtigt!!!!!!!Bliver det reklame parasoler ??? Bliver det Farvede plastik ligge stole ??? Hvis “UDTRYKKET” er i orden vil det hjælpe gevaldigt på denne ide…………..Enkelt og lækkert !!!!!!! Hvem har ansvar for UDTRYKKET ??????? Anne Madirazza

 • Det her,er ikke mindre end en Skandale. Frederikshavn kommune tjener 1800 kr på at ødelægge Sønderstrand .

 • Heidi Brandstrup

  Nej, nej, nej, man må jo tage sig til hovedet! Noget af det som jeg ved, at folk sætter allermest pris på ved Skagen, er det autentiske miljø, det “ægte” Skagen! Turisterne drages mod Brøndums, selv om det er ikke er så luksuriøst, som så meget andre hoteller, man ville vælge i alle andre byer, vi drages mod den barske natur, og vi elsker, at vi kan drømme os tilbage til det gamle Skagen, “et bedre om man vil”! Lad dog stranden få lov at være i fred, lad børnene få lov at smide sig i sandet, spille bold og bade! Jeg håber på total fiasko for projektet, og jeg forbeholder mig ret til at smide mig på mit gamle vattæppe, når jeg vil, og hvor jeg vil!

 • Liggestole og parasoller har INTET med natur at gøre. Og da slet ikke fredet natur.
  Skagen har hidtil levet af, at have en ægte natur – til nytte for hvem skal stranden nu
  “tivoliseres”. Tænkt Jer da om ! Det dur´ ikke – væk !

  Alex N. Vejle

 • Jeg har lidt svært ved at forstå motivationen for liggestole på Sønderstrand.
  Hvem er det en service for/til?
  Desuden er 1800,- vel ikke nogen stor indtægt for kommunen? Er der klausul om at “forpagteren” har bopæl i kommunen, så der kommer skattekroner ind?

 • John Nebbelunde

  Med ordet “feberforslag” mener jeg at teknisk udvalg dækker over mere end de vil ud med, – at der gemmer sig en “skjult dagsorden” eller motiv i deres ivrighed efter at vise Skagboerne Goodwill og tilbyde parasoller mm. på Sønderstrand.

  Vi er nogle der på tv så hvordan store tankvogne kører fra Dybvad-boringen med gult borevædske til kommunens forsyning og hælder dette ud der, hvor det så lå og fordampede og eller sivede ned til “Grundvandet”?

  På Tåsinge, findes der det “grå guld” en lerart ved navn Bentonit, der hovedsageligt benyttes som “Membran” på lossepladser, så vand ikke kan trænge igennem til grundvandet.
  En ansat hos forsyningen bedyrede, at alting var i den bedste orden, men undskyld mig, jeg tror ikke på det! Hvis kommunen kan fremlægge beviser på køb af Bentonit, kunne jeg måske overbevises om at kommunens håndtering af denne vædske er OK.

  Ellers må vi alle regne med, at dette går i grundvandet med de kemikalier der følger med.

  Og så hjælper det ikke en høstblomst at forsøge sig med parasoller på Sønderstrand, – for at lukke vores interesse for Dybvad-boringen!

  Lad os se hvad der gemmer sig under Forsyningens bassin? For min tillid til kommunale embedsmænd, kan ligge et meget lille sted, indtil da.

  mvh.
  John nebbelunde

 • Anders Jørgensen

  Kære Tekniske Udvalg

  Må jeg medbringe min egen liggestol, parasol og bord på Søndrestrand som jeg plejer?

  Venlig hilsen
  Anders Jørgensen

 • Søren Boesen

  Først blev der givet tilladelse til at afholde Delfinfestivalen og nu kan der udlejes stiole ,parasoller og liggestole.Hvad bliver det næste ?
  Området er fredet for at sikre naturen og en kulturhistorisk perle.Det er der åbenbart meget lille forståelse for.
  Stedet er flittigt brugt af Skagens lokale indbyggere og er et åndehul for familier med små børn. Det er nok ikke dem der kommer til at bruge møblementet. Tak til Flemming Rasmussen , der er dog en enkelt der forstår problematikken.
  Mvh
  Søren Boesen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flertal i udvalg tiltræder liggestole på Sønderstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER