Spar Nord Fonden giver 125.850 kr til tre gode formål

I Skagen kæmpede mændene om hvem der kunne være længst i planken. Lars T. Støtt (th) var dommer

Spar Nord Fonden giver 125.850 kr til tre gode formål

3. juli 2015 - kl. 7:39 - af

Spar Nord Fonden: Sundhed, kontorstolsrally og planken giver 125.850 kroner til deling mellem tre gode formål.

Uge 24 stod i ’de gode sagers tjeneste’ i Spar Nord Bank. Godt 1570 Spar Nord-ansatte i Danmark gik ind for at være ”Sund for en sag” i hele uge 24. Det betyder penge til Alzheimer-foreningen, Børnenes kontor og LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade – og samtidig en flok lidt mere rørte bankfolk, som selv videreudviklede aktiviteterne ugen igennem.

Voksne danskere sidder i gennemsnit stille i 383 minutter om dagen. Det gør os til det næstmest stillesiddende folkefærd i Europa.

En barsk sandhed – især for ’kontorfolk’, men en fantastisk påstand – som virkelig kan få dem til at rejse sig op – hæve skrivebordet og faktisk både blive sundere og gladere bare ved at stå op i 6 gange 10 minutter hen over en arbejdsdag.

”Bankfolk behøver ikke ligefrem at løbe maraton i frokostpausen, men det vil gøre dem godt at bruge de muligheder, der ligger lige for”, siger bankdirektør John Lundsgaard – som hylder denne uge hvert år, hvor Spar Nord og Spar Nord Fonden rammer de berømte to fluer med et smæk.

”Vi hopper, løber, sjipper, ser dumme ud i en hula-hop-ring og går tur i frokostpausen – og fra første ’sundhedsdag’ i år har intensiteten, iveren og ideer til nye øvelser udviklet sig helt enormt – og hver gang vi gør noget for vores egen sundhed – støtter vi tre gode formål”, fortæller bankdirektøren.

Jo mere motion – jo flere penge til de tre foreninger

Spar Nord Fonden – som stillede en donation i udsigt til Alzheimer-foreningen, Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade og Børnenes Kontor – stiller også krav og sætter regler op for, hvordan de mange bankfolk kan tjene penge til foreningerne – samtidig med at de selv bliver rørt.

25 kr. pr. dag, pr. Spar Nord-ansat, der deltager i øvelserne. Hvis ALLE havde mulighed for at gøre gymnastik hver dag hele ugen – ville der kunne blive i alt 196.500 kr. til deling mellem de tre rigtig gode formål.

Det siger næsten sig selv, at ikke alle kunne deltage – selvom møder ’langt væk’ og projektarbejde væk fra ’basispladsen’ ikke accepteredes som grund til at slippe for at lave yoga-øvelsen ’planken’, sjippe på tid eller gøre gymnastik mellem arkivskabe.

Lea Magnusson, direktør i Spar Nord Direkte i Aalborg, måtte midt på ugen af sted til møde i Finansrådets Sikringsudvalg i København. Efter grundig overvejelse og en dyb vejrtrækning bad hun mødedeltagerne hjælpe sig med at holde løftet om at være ”Sund for en sag” hele ugen. Bønnen blev hørt og de faglige dialoger blev brudt for en stund og afløst af squats.

-En smule grænseoverskridende, fortæller Lea Magnusson – men jeg tjente penge til de gode formål og mine møde-kolleger var ganske godt tilpasse bagefter og indrømmede at være frisket op til nye dialoger og mere arbejde.

Kunderne blev også rørt, da de skulle i banken

Gennem hele ugen steg både bankfolkenes humør og kreativiteten – og i mange dele af landet kunne kunderne ikke undgå at opdage, at der var gået sundhed i deres lokale bank. Masser af skåle med sunde snacks, Frønse i Randers med kontorstolsarmbøjninger i banklokalet, Spar Nord Holbæk kørte rally midt i Slotscentret, hvor banken har adresse, Spar Nord Højbjerg gjorde morgengymnastik i bankens baghave og ansatte i hovedsædet i Aalborg gik tur i stedet for at gå i kantinen.

125.850 kr. overrækkes i Nørresundby og i København

Om kort tid skal Alzheimer-foreningen, Børnenes Kontor og Landsforeningen for Spiseforstyrrelser og Selvskade hver have overrakt 41.950 kr. Selvom Spar Nords ansatte ikke nåede i top med antal deltagere og antal øvelser – og dermed fuldt hus til de tre foreninger, er det alligevel storslået, at andre vil gøre en indsats for at samle penge ind – siger foreningerne.

Spar Nord valgte i 2015 de tre foreninger fordi:

Landsforeningen for Spiseforstyrrelser og Selvskade kan hjælpe endnu flere børn med at opbygge et godt og højere selvværd og en langt større selvtillid.

Apropos gøres der meget for sundhed, kost og motion. Mental sundhed er også vigtig og har ligeledes stor betydning for både indlæring og selvværd.

At der er brug for ”Demenslinjen” i regi af Alzheimer-foreningen er bevist for længe siden – og jo flere penge der doneres til dem, jo flere dage kan Demenslinjen holde åbent.

Pårørende påskønner linjen ud over alle grænser – og flere mener, at de nok var brudt sammen, hvis ikke det var muligt med vejledning.

Tænk at 3.500 familier i velfærds-Danmark udelukkende har råd til julemad mv., fordi de får en julepakke fra Børnenes Kontor – og at de 3.500 familier kun udgør 60 pct. af de, der anmoder om at få pakken. Og tænk, at Børnenes Kontor også sørger for at uddele rekvisitioner til køb af tøj og sko 2 gange årligt, at de driver feriekolonier og sørger for endagsudflugter.

Børnenes Kontor har en af baserne nord for Limfjorden – og formand for Landsforeningen Børnenes Kontor Ulla Loft skal besøge Spar Nord Nørresundby og direktør Kurt Bennetsen, som vil overrække pengene til det gode formål.

Landsforeningen for Spiseforstyrrelser og Selvskade plus Alzheimer-foreningen ’hører hjemme’ i København. De vil begge blive inviteret til overrækkelse hos direktør Jan Kjær i Spar Nord Bank på Regnbuepladsen v/Rådhuspladsen i hovedstaden.

 

Spar Nord Fonden er en almennyttig fond, der hvert år uddeler godt 20 millioner kroner til små og store initiativer over hele Danmark. Fonden har uddelt mere end 380 millioner kroner gennem de seneste to årtier.

Fondens donationer kommer et bredt udsnit af befolkningen til gode, og der doneres udelukkende til organisationer, der virker uden kommercielle interesser og til gavn og glæde for fællesskabet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Fonden giver 125.850 kr til tre gode formål' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger