Kom i praktik hos livredderne på Sønderstrand

Kom i praktik hos livredderne på Sønderstrand

13. juli 2015 - kl. 6:44 - af

Vær med, når TrygFondens LivredderPatrulje lægger vejen forbi Sønderstrand og giver gode råd om, hvordan man bedst passer på sig selv og hinanden på stranden. Børnene kan sammen med deres forældre komme i praktik som livreddere og tage en livreddertest, hvor de skal gennemføre praktiske øvelser og teste deres viden om badesikkerhed.

Der er aktiviteter for hele familien på Sønderstrand den 15. juli kl. 10, når LivredderPatruljen kommer på besøg. Som livredder-praktikant får børnene lov til at prøve livreddernes udstyr, og sammen med forældrene kan de melde sig til Livreddertesten, hvor de fx skal padle på et rescueboard, deltage i en redningsaktion og kaste med redningskranse.

Gode strandvaner leges ind
I de seneste 17 år har TrygFondens LivredderPatrulje rejst på kryds og tværs af Danmark hver sommer for at fortælle strandgæsterne om badesikkerhed og demonstrere, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet.

– Badesikkerhed er et vigtigt område, og vi vil gerne involvere børn og voksne i nogle lærerige aktiviteter. I år introducerer vi Livreddertesten, hvor børnene på en sjov måde sammen med forældrene kan lege gode vaner ind og blive mere fortrolige med, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet. Børnene kan samtidig prøve, hvordan det er at være livredder, hvor de og deres forældre får lov til at være med til opgaver, som vores livreddere udfører på strandene, fortæller René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden, og fortsætter:

– Børnene skal også svare på nogle spørgsmål, som måske kræver lidt hjælp fra mor og far, og så er det jo en god anledning til, at familierne får talt om, hvad man skal huske på, når man er på stranden.

Mød LivredderPatruljen hele sommeren

LivredderPatruljen lægger vejen forbi 50 forskellige strande i hele landet, så der er god mulighed for at møde dem flere gange i løbet af sommeren og tage Livreddertesten i flere etaper.

– De forskellige aktiviteter er inddelt efter alder, så der både er noget for de yngre og ældre børn. Alle børn, der deltager i Livreddertesten, får et livredderbevis, hvor livredderne sætter et kryds for hver gennemført øvelse. Man behøver ikke klare alle øvelser på samme dag. Man kan fortsætte en anden dag på en anden strand, hvor LivredderPatruljen er på besøg i løbet af sommeren, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, og opfordrer alle interesserede til at komme forbi og få en oplevelse med LivredderPatruljen.

LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivrednings ca. 200 specialuddannede kystlivreddere, der passer på badegæsterne på 37 strande og havnebade i Danmark.

Bellevue Strand og Charlottenlund Strandpark

Programmet:

Livredderne byder velkommen og præsenterer deres udstyr.
Demonstration af en redningsaktion.

Lær stranden at kende–livredderne forklarer om strandens forhold.
Aktiviteter for børn og deres forældre:

  • Livreddertesten: Prøv kræfter med livreddertestens fysiske øvelser og spørgsmål. Der er livredderdiplom til alle deltagere.
  • I praktik som livredder: Prøv livreddernes udstyr. Afhængigt af de lokale forhold er der mulighed for fx at svømme, padle på et rescueboard eller deltagei en redningsaktions-øvelse.

Strandgæsterne guider livredderne igennem en redningsaktion. Tak for i dag.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kom i praktik hos livredderne på Sønderstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger