Fra sidste års stævne
TREC på toppen i Aalbæk plantage lørdag den 26. september.
22. september 2015 - kl. 7:32 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
For femte gang arrangerer Aalbæk Råbjerg Rideklub denne udfordrende disciplin i deres unikke rideterræn med flot anlagte ridestier. Der er dennegang tilmeldt 20 ekvipager, hvoraf mange er gengangere og flere kommer langvejs fra. Når man først een gang har prøvet trec, så bliver man bidt af det.
TREC blev oprindeligt skabt som led i erhversuddannelse af franske rideguider, men har bredt sig til mange lande siden. Det er et heldagstævne med et orienteringsridt om formiddagen og gangartsprøver og forhindringer om eftermiddagen.
Dansk Rideforbunds udgave af TREC er ikke helt så udfordrende som de internationale stævner kræver, idet man fraviger krav om nærmere kendskab til kort og kompas og lader ruterne markere med bånd. Vores plantage er svær at finde rundt i, så vi er blevet meget omhyggelige med at hænge rød/hvide bånd op. Der var således ingen, der for vild ved det foregående stævne i september sidste år.
Der rides i tre klasser, en senior og en juniorklasse på 13,5 km og en fællesklasse på 7,3 km. Den rytter, der har bedst styr på sin hest, vinder klassen. Foreningen TRECdanmark har desuden udsat en flot roset til en rytter som udviser bemærkelsesværdigt horsemanship.
Også ved dette stævne glimrer de lokale rideklubber med deres fravær.
Bortset fra os selv og en enkelt rytter fra Sæby rideklub kommer deltagerne fra andre kommuner end Frederikshavn. Det er godt for turismen, men det holder ikke op med at undre os, at ideen ikke fænger lokalt. Til vores terrænridt i sommer under landsbyprojektet ” fra sted til sted” i uge 31 var det samme tilfældet. Vi har landets bedste terræn for naturridning. Det er, hvad vi får at vide af dem, som kommer langvejs fra. Hvorfor bruger vi det ikke selv?
Venlig hilsen Anne Pontoppidan
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'TREC på toppen i Aalbæk plantage lørdag den 26. september.' til en bekendt