Stinkende fødder på vej mod Skagen

Thure Kjær er lige nu på vej mod Skagen.

Stinkende fødder på vej mod Skagen

9. oktober 2015 - kl. 13:47 - af

Stinkende fødder løber 380 kilometer langs hele den jyske vestkyst på 72 timer.

Ni maratonløb i træk. Med korte pauser og så lidt søvn som muligt. Langs vestkysten fra Blåvand til Skagen i det bløde og uvejsomme sand. Lyder det uforståeligt? Ikke desto mindre er det præcis hvad danske Thure Kjær har sat sig for og det hele begyndte i går, torsdag den 8. oktober kl 14.00, og slutter om alt går vel 72 timer senere. Den lange løbetur bliver samtidig omdrejningspunktet for en ny dokumentarfilm, der handler om hvad der driver ekstremsports-udøvere.

Filmen som turen munder ud i får det mundrette navn Stinky Feet – The Movie og bliver vist på den danske filmfestival DAFF i København til december.Men inden da skal Thure Kjær gennemføre de knap 380 kilometer på – håber han selv – mindre end 72 timer. For godt nok er målet med turen at lave en film – men selve løbeturen skal munde ud i en rekord på distancen, en såkaldt Fastest Known Time:

“Strækningen fra Blåvandshug langs Vestkysten til Grenen er noget af det smukkeste og vildeste natur, vi har i Danmark. Jeg oplever rigtig mange sportsfolk, som rejser langt til udlandet for at løbe eller dyrke sport. Jeg gør det også selv, men jeg synes, at vi skal huske på at vi herhjemme har noget natur, som folk fra udlandet, burde rejse til Danmark for at opleve, fordi det er unikt og smukt. Og det vil jeg så prøve igennem én gang for alle,” siger Thure Kjær.

Ideen til filmen er opstået i kølvandet på den store og stigende interesse for ekstremsport herhjemme:“I dag er det nærmest er blevet en folkedille at dyrke ekstremsport Maraton er blevet til træning, direktørerne kører IronMan og hipsterne løber ultraløb i bjergene. Det betyder at rigtig mange hører om “de der ekstrem-atleter” men jeg synes der mangler en god og dækkende historie, der viser, hvad der driver en atlet og hvad det er ved den slags sport, som nogen kan synes er sjovt.”

Fakta om turen:

Link til ruten: Tryk her

Distance: 380 km

Starttidspunkt: Torsdag den 8. oktober kl. 14.00 fra Blåvandshug

Forventet sluttidpunkt: Søndag den 11. oktober kl. 14.00 på Skagen.

Forventet varighed: 72 timer.

Live-dækning: Turen kan følges på www.facebook.com/adventureraceren , hvor der live-opdateres fra turen og hvor langt Thure er kommet.

Om Thure Kjær:

Thure Fuhrmann Kjær, 38 år. Han har tidligere krydset Indlandsisen på ski og bor i dag i Vejle med sin kone og to børn på seks og otte år.Vedlagt er billeder af Thure Kjær samt rutens profil.

 

2 kommentarer til “Stinkende fødder på vej mod Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Stinkende fødder på vej mod Skagen”

 • Michael Egelund (WebRedaktør)

  Hej Anders

  Han ankom til Skagen søndag aften. Jeg var ikke til stede.

  Jeg sad og så Broen III på DR1 🙂

  Michael – webredaktør.

 • Anders Jørgensen

  Ved I på avisen om han er ankommet, og har I taget fotos?

  Venlig hilsen
  Anders Jørgensen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stinkende fødder på vej mod Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger