Solceller på Eratosvej

Solceller på Eratosvej

13. oktober 2015 - kl. 5:19 - af

Center for Teknik og Miljø under Frederikshavn Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af solceller på et terræn ved ejendommen Eratosvej 19 i Skagen. For en måned siden blev den første gang forelagt Plan- og Miljøudvalget, hvor indstillingen var, at de ansøgte solceller godkendtes, såfremt der ville være en positiv partshøring.

Sagen har været udsendt i partshøring hos 10 parter, og der er indkommet én bemærkning, som gør opmærksom på, at man intet har imod planerne. Derfor er de nu blåstemplet af Plan- og Miljøudvalget.

Ansøgeren ønsker at etablere et solcelleanlæg på 6,0 Kw i forbindelse med udskiftning af varmekilde fra Naturgas til en luft til vand-varmpumpe. Ansøgeren begrunder placeringen på terræn med, at han mener, at solceller på hus/garage ikke bringer noget godt til helhedsudtrykket i området, samt at et jordbaseret anlæg er mere effektivt, idet der er mere køling af solcellerne.

Solcellerne bliver monteret på et galvaniseret stålstativ med en samlet længde på 11,0 m og en højde på 2,5 m. Anlægget placeres 2,5 m fra de omkringliggende skel, cellefladen vender mod syd, og anlægget vil ikke være synligt udefra, idet ejendommen er omgivet af høj bøgehæk.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Solceller på Eratosvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger