Frederikshavn Kommune sender robotter i skole

Frederikshavn Kommune sender robotter i skole

3. december 2015 - kl. 8:29 - af

Telepresence robotten Beam begynder sin skolegang i Frederikshavn, og dermed er Frederikshavn Kommune en af pionérerne på området. To robotter er allerede i brug
Skoleområdet i Frederikshavn Kommune har valgt at se på robotter til at løse problematikker omkring elevers langtidsfravær evt. i forbindelse med sygdom, operation eller andre problematikker. I dag er der mulighed for at tilbyde et begrænset antal timer af sygeundervisning hvor læreren besøger eleven i hjemmet. Eleven er under sygdomsperioden væk fra det sociale klasseliv, undervisning og andre arrangementer – der hører en skolehverdag til.

”Afprøvningen med kommunikationsrobotter skal sikre en øget tilstedeværelse for den enkelte elev i skoledagen – et mål er at sikre en øget socialisering under langtidssygefravær. Det at være væk fra skoledagen, kammarater og lærere giver nogle udfordringer for de elever der bliver ramt af en langtidssygeperiode, ” siger digitaliserings konsulent Morten Hedegaard udtaler:
Eleven er tilstede i undervisningen gennem en kommunikationsrobot der styres fra elevens computer i hjemmet eller der hvor eleven nu befinder sig. Eleven deltager i undervisningen gennem videodeltagelse og kan frit styre sin robot rundt i rummet.

Frederikshavn Kommune afprøver lige nu 2 robotter hos elever i skoledistrikt Nord.

”Vi er spændte på resultaterne af vores afprøvninger, robotterne er blevet taget godt i mod af elever og lærere,” siger skolechef Vibeke Post Madsen, Frederikshavn Kommune.
Et øget servicetilbud til den enkelte elev under sygdom og som en skole mulighed til at inkludere elever, der kan have andre problematikker i forhold til at deltage fuldt ud i en klasseundervisning i en længere periode.

”Den øget service samt fleksibilitet til forældre og elever ser jeg som en fordel, vi kan få med, når vi tør at sætte strøm til løsningerne,” siger udvalgsformand for Børn og Ungdomsudvalget, Christina Lykke Risager Eriksen, Frederikshavn Kommune.

Telepresence robotterne er installeret i samarbejde med Blue Ocean Robotics ApS, der er en førende leverandør af nye, spirende robotløsninger.

”Vi er rigtig glade for den entusiasme vi oplever hos Frederikshavn Kommune, der er ingen tvivl om, at Frederikshavn Kommune er én af pionererne på dette område. Telepresence robotter på skoleområdet kan være et af værktøjerne til, at løse nogle helt konkrete problemstillinger, som fx at få undervisere ud i landets yderområder eller få undervisning ud til elever der er ramt af langtidssygdom,” siger Peter Juhl Voldsgaard fra Blue Ocean Robotics.

4 kommentarer til “Frederikshavn Kommune sender robotter i skole” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Frederikshavn Kommune sender robotter i skole”

 • I henhold til den ny folkeskolereform, skal eleverne undervises i engelsk allerede fra 1. klasse.
  Det burde selv en skolelærer være klar over………

 • Jens Vadet Poulsen

  og fordomsfri måske?

 • Anders Jørgensen

  Ja den er tosproget, men det vil nok kræve et yderligere sprog at få den til at tale med dig.

  Venlig hilsen
  Anders Jørgensen

 • Spændende fyr, sådan en robot. Gad vide om den er tosproget?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune sender robotter i skole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger