Anmoder om at udvalg ser på uddannelsesforløb

Arkivfoto: Pia Karlsen.

Anmoder om at udvalg ser på uddannelsesforløb

10. december 2015 - kl. 6:19 - af

Næstformand i Børne- & Ungdomsudvalget, Pia Karlsen (V), har forud for næste møde i udvalget den 14. december anmodet om at få to punkter på dagsordenen om uddannelsesforløb.

Dels anmoder Pia Karlsen om en redegørelse for, hvordan UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) præsenterer mulighederne for uddannelsen EUD10 for de unge, der er på vej ud af skolen, men ikke kan finde sig selv i forhold til valg af erhverv – og måske mangler eller har begrænsede boglige kvalifikationer.

Endvidere anmoder Pia Karlsen om, at udvalget får en redegørelse for, hvorledes den netop vedtagne uddannelsesstrategi ”Nutidens børn og unge – fremtidens medarbejdere” er blevet præsenteret for skoler, erhvervsliv og erhvervsuddannelser samt andre relevante aktører og samarbejdspartnere.

Hun ønsker belyst, hvorledes der er taget initiativ til at få strategien indarbejdet og taget i brug hos såvel de kommunale som private skoler samt hos de eksterne partnere. Der anmodes samtidig om en status på ansættelsen af en erhvervsplaymaker samt af jobbeskrivelsen af stillingen. Endelig ønskes en drøftelse af delmål for uddannelsesstrategien frem mod 2020.

Lovgivningen fastlægger, at unge, der ikke opnår mindst 02 i dansk og matematik efter 9. klasse, ikke umiddelbart kan starte på en erhvervsuddannelse. Derfor skal kommunerne tilbyde såkaldte EUD10-forløb, der kombinerer 10. klasse og erhvervsuddannelserne, hvor det primære mål er at gøre de unge parat til at starte på en erhvervsuddannelse efter 10. klasse. Ca. 30 % af skoleåret foregår på erhvervsuddannelserne.

EUD10 er en såkaldt skal-opgave, men Frederikshavn Kommune har valgt at supplere tilbuddet med en ”kan-opgave” i form af et kombineret 10. klassetilbud, som kombinerer 10. klasse med første del af erhvervsuddannelsernes grundforløb. I praksis betyder det, at eleverne efter skoleåret har afsluttet såvel 10. klasse som første del af erhvervsuddannelsernes grundforløb.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Anmoder om at udvalg ser på uddannelsesforløb' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger