Udvalg drøfter ferielukning i skolefritidsordninger

Udvalg drøfter ferielukning i skolefritidsordninger

14. december 2015 - kl. 8:37 - af

Nür Børne- og Ungdomsudvalget mødes i dag, den 14. december, vil udvalget bl.a. drøfte ferielukning i skolefritidsordninger.

Børne-, kultur- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller forud for mødet, at udvalget drøfter, om beslutningen om 2 ugers ferielukning skal justeres og tillige tager stilling til en mulighed for nødübent i en SFO-afdeling under ferielukning samt finansiering af en ny model.

Det fremgür af sagsfremstillingen, at Børne- og Ungdomsudvalget pü efterürets dialogmøder med skoledistriktsbestyrelserne fik flere reaktioner pü beslutningen i budget 2015 om fremover at holde 2 ugers ferielukning i skolefritidsordningerne (SFO) i ugerne 28 og 29.

Nogle forÌldre fandt det meget vanskeligt at holde ferie i den pügÌldende periode. Der var desuden et stort ønske om mulighed for nødpasning.

Besparelsen blev i budgetlægningen beregnet til en nettobesparelse i 2016 på 585.000 kr. Reduktionen er fratrukket rammen for skolernes 2016-budgetter. På baggrund af dialogmøderne har Center for Børn og Skole arbejdet med nogle muligheder for, at Børne- og Ungdomsudvalget kan justere konsekvenserne af beslutningen ved at holde ”nødåbent” i en enkelt SFO-afdeling i distriktet.

Der er således lagt op til at drøfte f.eks. at indføre nødåbent i en af hvert distrikts SFO-afdelinger i de to ferielukningsuger. Center for Økonomi har beregnet, at 2 ugers nødåbent i hvert af de 4 distrikter koster i alt 190.000 kr. årligt. Beregningen bygger på udgiften til 2,5 medarbejder og 45 børn i hver af de 4 nødåbne SFO’er.Desuden ses på at indføre 3 ugers ferielukning i stedet for 2, men lade besparelsen ved den ekstra ferielukkede uge være med til at ”betale” for nødåbent af en af hvert distrikts SFO-afdelinger i de 3 ferielukningsuger. Den ekstra uges besparelse betyder, at 3 ugers nødåbent i 4 skoleafdelinger i alt giver en kommunal mindreudgift på 14.000 kr. årligt.

Det bemÌrkes, at nødübent i SFO betyder, at der afsÌttes penge til at holde Ên SFO üben, mens de øvrige SFO-afdelinger i distriktet er lukket i 2 eller 3 uger. Hvis et barn har brug for SFO i ferielukningsperioden, men gür i en ferielukket SFO, tilbydes barnet i stedet at komme i den skoleafdelings SFO, som holder nødübent. ForÌldre skal selv sørge for transport til og fra den nødübne SFO.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udvalg drøfter ferielukning i skolefritidsordninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger