Drøftelse af pladser i specialbørnehave udsat

Drøftelse af pladser i specialbørnehave udsat

19. december 2015 - kl. 6:54 - af

Børne- og Ungdomsudvalget har på udvalgets seneste møde haft en samlet placering af pladser i specialbørnehave på dagsordenen. Af referatet fra mødet fremgår det, at udvalget har drøftet sagen, men også samtidig udsat den til videre behandling på udvalgets møde i januar måned.

På dette møde vil man indbyde repræsentanter for hvor Børnehaven Abildvej i Frederikshavn og Bødkergården i Østervrå til at deltage i de videre drøftelser.

Frederikshavn Kommune har siden 2007 haft i alt 15 specialpladser til børn mellem 0-5 år, der på grund af betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har et særligt behov for støtte og behandling.

I budgettet for 2016 blev forslaget om at samle specialgrupperne i ét tilbud vedtaget. Det sker for at opnå en besparelse på 600.000 kr. Pladserne har hidtil været samlet i to daginstitutioner med 8 pladser i Bødkergården i Østervrå og 7 pladser i Abildgård Børnehave i Distrikt Øst i Frederikshavn. Begge steder har lokaler, der er særligt indrettet til formålet. Pt. er belægningen kun 7 pladser i alt, 1 i Bødkergården og 6 i Abildgård Børnehave. De nuværende 7 børn i specialgrupperne kommer alle på nær én fra Frederikshavn. Den ene har bopæl i Skagen.

Med baggrund i børnenes bopæl – og dermed forventede udgifter til transport har Center for Børn og Skole foreslået, at specialpladserne fremover samles i Abildgård Børnehave.

Det foreslås desuden, at de allerede indskrevne børn forbliver i deres tilbud. Sammenlægningen skal dermed ske fremover ved visitation af nye børn til specialgruppe.

I anlægsbudgettet for byggeprojekter i Bæredygtigt Børneområde er der disponeret midler til ny større institution på Abildvej i Frederikshavn i 2017-2018. Heri indgår nye rammer til specialgruppen. Det vurderes, at behovet for specialpladser, indtil nybygningen er klar, kan opfyldes i de eksisterende bygningsrammer i Distrikt Øst. Distriktsbestyrelsen i Distrikt Øst har fremsat bekymring for sammenlægningen og de konsekvenser, som forældre med børn i specialgruppen kan opleve. Bestyrelsen har opfordret til, at forældrene inddrages i beslutningen om placeringen af den sammenlagte specialgruppe.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Drøftelse af pladser i specialbørnehave udsat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger