Jobcentre udvikler jobtermometer

Jobcentre udvikler jobtermometer

22. december 2015 - kl. 8:00 - af

Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune har pü udvalgets seneste møde drøftet og besluttet, at Jobcenter Frederikshavn i samarbejde med Jobcenter Hjørring og Jobcenter Brønderslev fortsÌtter med at udvikle et jobtermometer, der har til formül at afdÌkke og tydeliggøre de vendsysselske virksomheders nuvÌrende og kommende behov for arbejdskraft.

Jobcenter Hjørring lavede en tilsvarende analyse sidste ür, og det er som udgangspunkt denne analyse, udviklingen af et jobtermometer tager afsÌt i.

Jobtermometret kommer sĂĽledes til at give et øjebliksbillede af arbejdsmarkedets medarbejderbehov i Vendsyssel. Det bliver ogsĂĽ et redskab, der kan bruges til at guide de ledige i de retninger, hvor jobbene er – eller forventes – at komme.

Der udarbejdes et samlet jobtermometer for Vendsyssel og et for hvert af de tre jobcentre. I tilknytning hertil udarbejdes der en rapport, hvori resultaterne beskrives.

Jobtermometret udarbejdes i løbet af de to første müneder af 2016 pü baggrund af en viden, som indsamles af de 3 jobcentrets virksomhedskonsulenter under virksomhedsbesøg. Virksomhedskonsulenterne introducerer virksomhederne til et spørgeskema, som besvares digitalt, mens virksomhedskonsulenterne er til stede. I spørgeskemaet beskriver virksomhederne deres nuvÌrende medarbejderressourcer og tager stilling til forventede rekrutteringer om henholdsvis 3 og 12 müneder.

Virksomhedsbesøgene fordeler sig reprÌsentativt i forhold til kommunernes andel af virksomheder inden for bestemte erhvervsgrupper, der afspejler de erhvervsgrupper, som anvendes i den kommende FremKom 3-analyse. FremKom er et initiativ under Region Nordjylland, som sÌtter fokus pü fremtidens kompetencebehov i Nordjylland. Der anvendes stillingsbetegnelser, der knytter sig til Arbejdsmarkedsbalancen.

Virksomhedsbesøgene fordeler sig mellem jobcentrene pü følgende müde: Jobcenter Frederikshavn 300-400 besøg, Jobcenter Hjørring 300-400 besøg og Jobcenter Brønderslev 150 besøg.

Jobtermometret minder i sit formĂĽl om den sĂĽkaldte mulighedsliste, der udarbejdes af virksomhedskonsulenterne i Ledighedsafdelingen i Jobcenter Frederikshavn, og som er tilgĂŚngelig pĂĽ Frederikshavn Kommunes hjemmeside. Jobtermometret kommer til at erstatte mulighedslisten, da det vil vĂŚre mere reprĂŚsentativt.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jobcentre udvikler jobtermometer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger