En film om skuespilleren bag rollen

Juliette Binoche ses her i rollen som Maria Enders i filmen Skyerne over Sils Maria.

En film om skuespilleren bag rollen

2. februar 2016 - kl. 7:46 - af

SeniorBio går med filmen i marts, Skyerne over Sils Maria, på en måde lidt bagom – bag om en af de skuespillere, der skal medvirke i en ny film.

Hvad vil det sige at leve sig fuldstændigt ind i en rolle, som man egentlig ikke har det særlig godt med?

I filmen Skyerene over Sils Maria spiller Juliette Binoche skuespilleren Maria Enders, hvis karriere har toppet. Ansporet af sin ihærdige assistent Valentine (Kristen Stewart) siger Enders ja til en rolle i en genindspilning af det teaterstykke, der gjorde hende til en stjerne for mange år siden. Denne gang skal hun blot ikke spille den unge, smukke stjerne, men en ældre, livstræt kvinde – og det har hun det selvsagt vanskeligt med.

I en idyllisk bjerghytte øver Valentine og Maria replikkerne sammen. De schweiziske bjergtinder og skyformationer udgør hele tiden et fantastisk smukt bagtæppe.

Men som øvelserne skrider frem, bliver det klart for Maria, at rollen kun minder alt for meget om hendes eget liv. Skuespil og virkelighed flyder sammen, og Marias facade krakelerer langsomt.

Pludselig er der tvivl om, hvornår hun spiller skuespil, og hvornår hun er oprigtig. Det bliver tydeligt, at der gemmer sig en slange i det ellers så idylliske alpe-paradis.

Billetterne til Skyerne over Sils Maria kan bestilles på biografens e-billet fra på mandag, 8. februar, kl. 10, og de skal være hentet i billetsalget senest søndag 28. februar, så der er overblik over, hvor mange gæster, der kan ventes til frokost på Jakobs Café.

SeniorBio har også i år samarbejde med caféen, så der indgår en let frokostanretning i billetprisen.

Filmen vises, som det har været tilfældet de seneste mange måneder, tre gange. det er tirsdag 1. marts, onsdag 2. marts og torsdag 3. marts. Alle dage er det kl. 10.30.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En film om skuespilleren bag rollen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger