Besøgsvenner til udviklingshæmmede er blevet en succes i Skagen

Bofællesskabet på Kirkevej.

Besøgsvenner til udviklingshæmmede er blevet en succes i Skagen

3. februar 2016 - kl. 7:20 - af

Når udviklingshæmmede medborgere i Frederikshavn Kommunes Bofællesskaber byder deres besøgsvenner indenfor, så hygges der, shoppes, spilles ludo, eller skrues på knallert. Oplevelser, der i den grad er stjernestunder og helt unikke oplevelser for både udviklingshæmmede og vores frivillige besøgsvenner, fortælle Annemette Mortensen, leder af Bofællesskaberne i Frederikshavn Kommune.

For beboerne i Bofællesskaberne handler det om, at have en ven at gøre ting sammen med og en ven, man glæder sig til at se og se igen. Det er en dejlig følelse for alle mennesker også for udviklingshæmmede. Vi ved fra vores besøgsvenner, at glæden går begge veje, fortsætter Annemette Mortensen.

De første venskaber blev knyttet i starten af 2015 og igennem det seneste år har knap 30 udviklingshæmmede medborgere i Bofællesskaberne i Sæby, Skagen og Frederikshavn fået en besøgsven.
Heraf en tredjedel i Bofællesskabet på Kirkevej i Skagen.

Det var en bevilling fra Trygfonden som muliggjorde initiativet. ’Vi er både stolte over og rigtig glade for, at vi er kommet så flot fra start’, fortælle Annemette Mortensen, leder af Bofællesskaberne.
’Initiativet er blevet en succes blandt beboerne i Bofællesskaberne, der nu har set, hvad det vil sige at have en besøgsven, hvorfor flere – også i Skagen -nu ønsker sig en besøgsven selv’, fortæller Annemette Mortensen.

Beboerne i Bofællesskaberne er forskellige i alder, køn og interesser og derfor ønsker vi både mænd og kvinder – unge som ældre med forskellige baggrunde og interesser som frivillige besøgsvenner. Det vigtigste som besøgsven er, at man har lysten og et par timer en gang i mellem, så er jeg sikker på, at gode venskaber nok skal blomster, slutter Annemette Mortensen

Hvis du vil vide mere eller kunne du have lyst til at blive frivillig besøgsven kan du kontakt projektkoordinator Ulla Hariet Jensen. Tlf: 2429 4329 eller på mail: ulhj@frederikshavn.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Besøgsvenner til udviklingshæmmede er blevet en succes i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger