Møde i FUF – Frederikshavn Ungdoms Fællesråd

Møde i FUF – Frederikshavn Ungdoms Fællesråd

3. februar 2016 - kl. 7:24 - af

I aften, onsdag den 3. februar har Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) indkaldt til repræsentantskabsmøde i Østervrå Idræts- og Kulturcenter. Der er samtidig lagt op til en spændende orienterings- og debataften med spisning. Repræsentantskabsmødet er foreningens øverste myndighed.

Formand Henrik Carlsen vil aflægge beretning. Formanden er i øvrigt på valg og parat til at modtage genvalg. Det samme gælder styrelsesmedlem Birgitte Jensen, hvorimod Kurt Munch ikke ønsker genvalg.

I styrelsens beretning for 2015 vil det bl.a. fremgå, at 2015 igen har været et år med en masse aktiviteter i foreningslivet i Frederikshavn Kommune. Der vil også være et væsentligt afsnit om kommunale reduktioner og økonomiske fastfrysninger i forhold til driftstilskuddet og samarbejdet i forhold hertil.

FUF vil i år sætte fokus på den positive udvikling i lokaleområderne, hvor man nu oplever, at flere arbejder sammen omkring faciliteterne, ligeledes der er bevægelse i nogle store centre/haller rundt i kommunen.
I Østervrå holdes mødet i et lokalcenter med vokseværk. Hele lokalsamfundet er gået sammen om projektet: kirke/menighedscenter, bibliotek og ungdomsklub idræt, unge og ældre og måske på sigt også spejdere og andre lokalforeninger til projekt ”Vi bevæger Østervrå” .
Et andet projekt, der på mødet sættes fokus på,er et landsbyprojekt fra Rakkeby, hvor der er skabt et helt unikt sammenhold omkring det lokale KFUM-spejderhus, som er totalt renoveret og nu fungerer som multihus og aktivitetscenter i den lille landsby – huset er dog stadig også for spejdere, men synergien omkring ombygningen har ført til nye aktiviteter og endnu flere spejdere, endda nye medlemmer blandt børn og voksne fra de små omkringliggende nabobyer. Søren Kjelgaard Jensen fra KFUM-spejderne i Rakkeby Gruppe er meget engageret og vil begejstret fortælle historien om forvandlingen af Skovhuset i Rakkeby.

Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, der blev stiftet i 1963, har til formål at være fællesrepræsentation for børne- ungdomsorganisationerne i Frederikshavn Kommune. FUF ønsker at styrke sammenholdet og fremme den indbyrdes forståelse børne- ungdomsorganisationerne imellem. FUF påtager sig opgaver, der tjener til støtte og fremme af alt børne- ungdomsarbejde og af børne- ungdommen og af deres interesser.

Formålene søges opnået ved etablering af praktisk samarbejde børne- ungdomsorganisationerne imellem og ved formidling af oplysninger om børne- ungdomsarbejdets forskellige former.
Endvidere søger FUF gennem forhandling bl.a. med Frederikshavn Kommune at sikre bedst mulige økonomiske og lokalemæssige vilkår for de tilsluttede organisationer.

FUF har en styrelse på 12 medlemmer, hvoraf de 9 vælges at de tilsluttede foreninger ved det ordinære repræsentantskabsmøde. Der er endvidere 2 byrådsvalgte medlemmer fra Folkeoplysningsudvalget samt 1 fra Idræts Samvirket tilknyttet styrelsen. Enhver organisation, der fortrinsvis består af unge, hvis aktiviteter primært henvender sig til børn og unge, kan optages i FUF.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Møde i FUF – Frederikshavn Ungdoms Fællesråd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger