Skagen Kollegium søger låneoptagelse

Skagen Kollegium søger låneoptagelse

10. februar 2016 - kl. 6:28 - af

Økonomiudvalget skal på næste møde i dag, den 10. februar, behandle en ansøgning fra den almene boligorganisation Skagen Kollegium om tilladelse til låneoptagelse og ydelse af kommunegaranti.

Ansøgning drejer sig mere specifikt om tilladelse til optagelse af realkreditlån til finansiering af forbedrings- og opretningsarbejder i boligorganisationens afdeling 1 samt ydelse af kommunegaranti. Arbejderne omfatter konvertering til fjernvarme, udskiftning af nedbrudte faskiner, flytning af rensebrønde, udskiftning af underdimensionerede nedløbsrør, reparation af sokkel og murværk samt reparation af træskure i terræn.

Udgiften er budgetteret til 1.500.000 kr. – hvilket svarer til det beløb, der blev afsat i forbindelse med kapitaltilførsel og genopretning af økonomien i Skagen Kollegium. Landsbyggefonden er orienteret og har godkendt arbejderne. Finansieringen påregnes at ske ved et ustøttet realkreditlån. Ydelsen på lånet indgår i opretnings-økonomien fra Landsbyggefonden og påvirker derfor ikke huslejen yderligere. Realkreditinstituttet har oplyst, at et lån i foreningen kræver 100 % kommunegaranti.

De anførte forbedrings- og opretningsarbejder er en del af den samlede genopretningsplan for Skagen Kollegium og er omtalt i en sag om kapitaltilførsel på 10,4 mio. kr. efter den såkaldte ” 5.dels ordning” og salg af bygninger – besluttet af Byrådet i maj 2014.

Frederikshavn kommunes andel heraf var et rente- og afdragsfrit lån på 2,6 mio. kr. Der er tale om et ustøttet lån, men med ydelsesdækning fra Landsbyggefonden i form af et årligt driftsstøttelån, som ydes indtil dispositionsfonden i Skagen Kollegium har mulighed for selv at påtage sig forpligtelsen.

Nykredit, som har deltaget i kapitaltilførslen – ligeledes med et rente- og afdragsfrit lån på 2,6 mio. kr. – har betinget, at låneoptagelsen skal gennem Nykredit og en vurdering af afdelingen viser behov for en 100 % kommunegaranti. Boligorganisationen anfører, at det derfor ikke er muligt at overveje andre finansieringsmuligheder og at det ej heller er realistisk at optage lån andetsteds uden kommunegaranti.

Den konstituerede økonomidirektør indstiller, at der gives tilladelse til låneoptagelse, og at der, på grund af at låneoptagelsen er en del af den samlede genopretningsplan for Skagen Kollegium, meddeles 100 % kommunegaranti for realkreditlånet på 1.500.000 kr.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Kollegium søger låneoptagelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger