Kontanthjælpsreform: Frederikshavn får unge i beskæftigelse

Kontanthjælpsreform: Frederikshavn får unge i beskæftigelse

14. februar 2016 - kl. 7:22 - af

Nytteindsatsen i Frederikshavn Kommune virker og er en vej til ordinær beskæftigelse og uddannelse. Nye tal viser at, tre ud af fire kontanthjælpsmodtagere er selvforsørgende efter et år

Frederikshavn Kommune har sammen med Det Lokale Arbejdsmarkedsråd haft succes med at skrue en aftale sammen, der giver resultater og er en stærk motivationsfaktor for de unge til at finde vej til selvforsørgelse. Nye tal viser at, et år efter at de unge er registreret som kontanthjælpsmodtagere, er tre ud af fire kommet i ordinær beskæftigelse eller uddannelse.

Nytteindsatsen går i al sin enkelhed ud på, at når de unge henvender sig til kommunen med ønske om kontanthjælp, så bliver de præsenteret for kravet om deltagelse på arbejdsmarkedet, i den ene eller den anden form. Strategien virker så godt i Frederikshavn, at det for de flestes vedkommende allerede er i løbet af de første to måneder, de finder vej til ordinære uddannelsesforløb eller arbejde.

”Nytteindsatsen i Frederikshavn Kommune er en succes, fordi vi har en lokal aftale, der giver håndslag med fagforeninger og a-kasser om at finde frem til nyttejob. Så der er aldrig tvivl om at indsatsen udelukkende er til nytte. Nytteindsatsen virker også bedre end virksomhedspraktikken, der ikke når samme antal selvforsørgende unge efter et år,” siger John Karlsson, formand, Det Lokale Arbejdsmarkedsråd og formand, Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune og arbejdsmarkedsrådets strategi sikrer, at de unge ikke fortrænger ordinære arbejdspladser og kontrollerer at nytteindsatsen sætter ind med arbejde, der ellers ikke ville blive udført. For eksempel på Frederikshavn Kommunes Stadsarkiv, hvor de unge hjælper med at scanne gamle skolefotos. En opgave, der gør arkivet digitalt til glæde for alle kommunens borgere. Langt flere mænd end kvinder er i nytteindsats i Frederikshavn Kommune, fordelingen ligger i gennemsnit på 30 procent kvinder og 70 procent mænd.

Fakta: Den 1. januar 2014 indføres nytteindsats til ledige, der modtager forsørgelseshjælp.
Nytteindsats er arbejde, hvor borgeren udfører samfundsnyttige opgaver på en offentlig arbejdsplads. Det overordnede formål med nytteindsats er, at den ledige skal arbejde for sin ydelse, og at indsatsen samtidig motiverer borgeren til at få et job eller påbegynde en uddannelse. Arbejdet i nytteindsats kan maksimalt have en varighed på 13 uger sammenlagt, og den ugentlige arbejdstid er op til 37 timer. Nytteindsats gives ud fra devisen om, at alle, der kan arbejde, skal arbejde for deres ydelse. Og omvendt, at personer, der ikke ønsker at arbejde, ikke kan få en ydelse.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kontanthjælpsreform: Frederikshavn får unge i beskæftigelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger