Vinterferie med film for børn

Hvad nu hvis dinosaurerne ikke var blevet udslettet. Det er temaet for animationsfilmen Den gode Dinosaur.

Vinterferie med film for børn

17. februar 2016 - kl. 7:52 - af

I denne og i næste uge er der vinterferie – og det gælder også i Skagen Bio.

Her er der tænkt på børnene – og for den sags skyld også på hele familien, for de fleste af de film, der er på programmet, er egnet for hele familien.

Der er gensyn med to film, som tidligere i år har været vist i bio, nemlig Villads fra Valby og Iqbal og Den hemmelige Opskrift.

Og på søndag eftermiddag, 21.februar, er der premiere på en ny animationsfilm i 3D fra Disney, Den gode Dinosaur.

Den Gode Dinosaur stiller spørgsmålet: Hvad nu hvis meteoren, der ændrede livet på jorden for evigt, ikke ramte vores planet, og dinosaurerne ikke blev udryddede? Hvad ville der så være sket?

Filmen tager os med på en episk rejse ind i dinosaurernes verden, hvor en Apatosaurus ved navn Arlo, får en menneskeven. På rejsen gennem et barskt og mystisk landskab, lærer Arlo fordelene ved at blive konfronteret med hans frygt, og opdager hvilket stof han egentlig er gjort af.

Antboy 3

Onsdag i næste uge, 24. februar, er er premiere på Antboy 3. Det er den – foreløbig – sidste film om superdrengen Antboy og hans kamp mod forbrydere.

Pelle – Antboy – som spilles af Oscar Dietz, nyder livet i fulde drag.

Han er endelig blevet kæreste med Ida, og Antboy har besejret alle superskurke i byen.

Pelle overvejer at lægge myredragten på hylden og tage på efterskole med Ida, men sommerferien tager en uventet drejning, da en ny og mystisk superhelt melder sig på banen og stjæler spotlyset fra Myredrengen.

Og som om det ikke er slemt nok, bliver Antboys ærkefjende, Loppen, som spilles af Nicolas Bro, pludselig sat på fri fod.

Pelle opsøger sin trofaste sidekick Wilhelm, men tegneserienørden er vred over, at Pelle vil forlade Middellund og livet som superhelt, og nægter at hjælpe ham.

Pelle aner ikke sine levende råd. Især ikke da en ny og skræmmende superskurk gør sin entré, Antboy får dog hjælp fra en uventet kant netop som hans største og farligste kamp skal til at begynde.

Apple

Hvis man ejer en Iphone, en Ipad eller en Apple-computer har man højst sandsynlig hørt navnet Steve Jobs.

Det er ham filmen af samme navn handler om. Filmen har premiere tirsdag aften den 23. februar og vises også den 24. februar.

– Dine maskiner er bedre end dig, bror, siger Steve Wozniak til sin gamle ven og medskaber af Apple, Steve Jobs.

– Det er det, der er meningen, bror,” lyder Jobs lakoniske svar.

Få inkarnerer i samme grad udviklingen af de computere, der har ændret vores måde at kommunikere på, ja hele vores verdenssyn, end netop Steve Jobs.

I tre nedslag i hans karriere skildrer Danny Boyles film Steve Jobs det komplekse menneske bag myten – og de mennesker som han samarbejdede med, fik til at yde deres ypperste, tyranniserede, svigtede, udkonkurrerede. Fra lanceringen af Macintosh-computeren, der også blev Jobs fald, over NeXT-kuben, der udfordrede hans gamle selskab, Apple, til præsentationen af iMac, der startede hele den digitale revolution.

At ældes

Instruktør Paolo Sorrentino tager med filmen Youth fat i et emne, som de fleste af os får ind på livet på et tidspunkt – det at blive ældre og, måske, endda gammel.

Fred (Michael Caine) og Mick (Harvey Keitel) – to gamle venner, der alt for hurtigt nærmer sig livets efterår, nyder ferien på et vidunderligt hotel ved foden af alperne.

Fred, der er pensioneret komponist og dirigent, har absolut ingen intentioner om at vende tilbage til sin ellers imponerende musikalske karriere – end ikke, om så den engelske dronning bad ham om det.

Anderledes er der for Mick, der er filminstuktør og stadig arbejder på livet løs for at færdiggøre manuskriptet til sin næste film.

De er begge klar over, at deres dage på den ene eller anden måde er talte, og beslutter sig derfor for at møde deres begrænsede fremtid sammen.

Men rundt omkring dem leves – og nydes – livet af en lang række andre mennesker, for hvem tidens gang tilsyneladende ikke betyder noget som helst.

Youth får premiere i Skagen Bio torsdag i næste uge.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vinterferie med film for børn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger