Biografen varmer op til fest for Bodil

Skagens Bibliotek har samlet en udstilling med biografier og DVD-film forud for Bodil-festen 5. marts. Det er alle film, der har været nomineret til enten en Bodil eller en Oscar. Privatfoto.

Biografen varmer op til fest for Bodil

25. februar 2016 - kl. 7:33 - af

Selv om der endnu er godt og vel en uge til selve festen for Bodil er forberedelserne godt i gang.

Bodil er i denne sammenhæng de danske filmkritikeres statuette, der hvert år uddeles til det forgangne års bedste film og bedste præstationer på det hvide lærred.

Bodil-fest i bio

Bodil-festen er i år ikke begrænset til Bremen-teater, hvor selve overrækkelsen finder sted. Der er Bodil-fest i en masse biografer i hele landet, idet biograferne transmitterer begivenhederne fra Bremen-teater og viser det på det store lærred.

РOg vi holder så sandelig også vores helt egen Bodil-fest, siger formanden for Skagen Biografforening, Kirsten Leth.

Bodil-statuetterne uddeles l√łrdag aften 5. marts, og festen i Skagen Bio indledes med et specielt Bodil-traktement best√•ende af fisketapas fra Jakobs Caf√© og vin fra Holte Vinlager. Traktementet er inkluderet i billetprisen.

Inden man rykker ind i biografsalen for at f√łlge Bodil-arrangementet i Bremen-teater kan man deltage i en konkurrence.

РMan kan give sit bud på, hvem der modtager en Bodil i de forskellige kategorier, og som afslutning på aftenen finder vi frem til vores lokale vindere konkurrencen, fortæller Kirsten Leth.

Film på biblioteket

Skagen Bio er nærmeste nabo til Skagens Bibliotek i Kulturhus Kappelborg, og biblioteket har allerede nu taget lidt forskud på Bodil-uddelingen.

Biblioteket har lavet en lille Bodil-afdeling, hvor der er samlet en r√¶kke film som tidligere har v√¶ret nomineret til enten en Bodil eller en Oscar ‚Äď og det er naturligvis film, man kan l√•ne.

Desuden er der en udstilling med biografier over en lang række danske og udenlandske skuespillere.

Sidst i denne m√•ned suppleres udstillingen p√• biblioteket desuden meden lille afdeling med gallat√łj. Den st√•r Dig og Mig for.

РBiblioteket tilbyder ikke kun, at man kan låne film på DVD’er. Vi har også et digitalt film-tilbud, Filmstriben.dk, hvor man som låner på biblioteket kan streame film til sin computer, tablet, smartphone eller smart-tv.

– Der er cirka 2400 film i Filmstriben.dk, og der kommer hele tiden nye til, fort√¶ller arrangementskoordinator p√• biblioteket, Caroline R√łntved.

De nominerede

Det er ikke alle film og skuespillere, der er i ‚ÄĚspil‚ÄĚ ved Bodilfesten 5. marts.

I hver kategori er der fem nominerede, og de er alle mulige vindere, indtil det i l√łbet af aftenen afsl√łres, hvem der skal have en statuette.

De fem danske film, der er nomineret, er Idealisten, Under Sandet, Bridgend, Krigen og Sommeren 92.

I kategorien bedste kvindelige hovedrolle er de nominerede Ghita N√łrby for sin pr√¶station i N√łgle hus Spejl, Tuva Novotny (Krigen), Hannah Murray (Bridgend), Mille Lehfeldt (Lang historie Kort) og Bodil J√łrgensen (Mennesker bliver Spist).

De nominerede for bedste mandlige hovedrolle er: Joachim Fjelstrup (Steppeulven), Ulrich Thomsen (Sommeren 92), Roland M√łller (Under Sandet), Pilou Asb√¶k (Krigen) og Peter Plaugborg (Idealisten).

Billetter til Bodil-aftenen i biografen kan k√łbes p√• biografens e-billet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Biografen varmer op til fest for Bodil' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger