Drejerstien 4 – standsningspåbud overholdes ikke

Foto er taget onsdag den 2.3.16.

Drejerstien 4 – standsningspåbud overholdes ikke

4. marts 2016 - kl. 15:03 - af

For en uges tid siden  udstedte Fr.havn Kommene  et standsningspåbud til bygherren af et hus på Drejerstien 4, der igennem den sidste måneds tid har været under ombygning.

Standningspåbudet kom efter, at Byrådsmedlem og skagbo Pia Karlsen (V),  havde modtaget flere borgerhenvendelser om byggeriets størrelse og udseende og på den foranledning bedt Center for Teknik og Miljø se på sagen.

Det viste sig, at Bygherre havde tilført huset en kvist ud mod Drejerstien samt dels havde opført huset højere og dels opført husets tag med en anden tag hældning end det, der var ansøgt om og udstedt  byggetilladelse på.

Siden sidste mandag, har kommunen nu modtaget en ansøgning med et revideret projekt, som bygherre søger godkendt. Tegningerne er rettet til i forhold til, hvad der faktisk er bygget – dog er kvistene reduceret, så de bedre passer ind i, hvad der i øvrigt ses i Skagen. Hvorvidt bygherre får udstedt en ny byggetilladelse ift. hvad der faktisk er bygget er endnu uvist. Blandt andet fordi bebyggelsesprocenten nu overstiger mere end de 30, der normalt er tilladt,  får det nemlig nu den konsekvens, at sagen sendes i partshøring hos de omkringliggende naboer.

Pia Karlsen ærgrer sig over, at den slags byggesager bliver ved med at dukke op i Skagen.

Sommetider kan man komme på den tanke, at nogle arkitekter har to tegninger. En, de har byggetilladelse til, og en anden, de så bygger efter. Jeg synes simpelthen, det er forkasteligt, når bygherrer gang på gang, og specielt i Skagen, forsøger at øve selvtægt og bygger noget andet end det, de har fået tilladelse til. Det er samtidigt frustrerende, at byggerierne ofte når så langt, at det i værste fald, kan ende med, at Fr.havn kommune kan blive mødt med et større erstatningskrav, hvis det ender med, at bygherre får medhold, hvis han indklager Kommunes afgørelse, der går imod det ønskede (og ofte færdigbyggede),  til Natur- og miljøklagenævnet.  

Det får dog aldrig mig til at lukke øjne og ører, siger Pia Karlsen og jeg mener det er en hån mod de borgere, der også kunne have andre ønsker, men trods det,  selvfølgelig følger de tilladelser Kommunen udsteder.

Jeg er bevidst om, at vi I Skagen har vi nogle stramme regler og lokalplaner. Vi har mange fredede bygninger og mange områder med en særlig karakter som ofte kolliderer med bygherrernes ønsker om flest mulige kvadratmeter, god udsigt og herlighedsværdi. Det bør dog aldrig foranledige, at man blot bygger det som man vil – med en forventning om efterbevilget byggetilladelse (tilgivelse). Reglerne er jo lavet for at værne om de historiske og kulturelle værdier. Det er desværre ofte  tilfældigheder, der gør, om et byggeri bliver stoppet eller ej. Går den, så går den, afslutter Pia Karlsen.

Imens byggesagen behandles bygges der, trods standsningsforbudet, forsat lystigt videre på huset på Drejerstien.

5 kommentarer til “Drejerstien 4 – standsningspåbud overholdes ikke” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Drejerstien 4 – standsningspåbud overholdes ikke”

 • Sjovt nok sidder dem der hyler og klager og melder folk for det ene og det andet
  I en gammel sur campingvogn på en plads i Skagen måske misundelse ligger til grund………

 • Hans Christian Christoofersen

  Man kan Stoppe hele byggeriet endtil bygherren, kan finde ud at de regel som han er stillet overfor, elleres kan kommunen vel lukke hele byggeriet.

 • komunen er meget hurtig efter os andre som bor i komunnen både bygetilladelse go miljø så er de på tærne

 • Claus Nicolaj Welle

  Symptomatisk !
  “Det er lettere at få tilgivelse end tilladelse” er et mantra som nogle bygherrer bekender sig til. Det sker lidt for ofte at byggeprojekter i Skagen overskrider vores lokalplan. Men er det OK at bryde loven og betale den “bøde” og ellers at lade byggeriet fortsætte ? Dette giver jo “rige” mennesker mulighed for at betale og dermed sætte sig ud over loven. Dermed ikke sagt, at jeg ikke vil have “rige” mennesker til at købe en bolig i Skagen. Men selvfølgelig skal de også følge loven. Loven må være lige for alle !

 • Der må jo være for lidt opsyn, og ingen konsekvens. Det kan da ikke have sin rigtighed, at kommunen får en sag på halsen, hvis en bygherre ikke følger regler og retningslinier.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Drejerstien 4 - standsningspåbud overholdes ikke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger