Betydelige besparelser forude hos Socialudvalget

Betydelige besparelser forude hos Socialudvalget

5. marts 2016 - kl. 6:31 - af

Pü Socialudvalgets seneste møde har udvalgets medlemmer haft et punkt om budget 2017 samt økonomien i de efterfølgende overslagsür.

Af sagsbehandlingen fremgür det, at Socialudvalgets budgetoplÌg for 2017 indeholder en videreførelse af den vedtagne besparelse og omstillinger fra budgetlÌgningen 2016, hvor der i henhold til Økonomiudvalgets beslutning er indregnet en generel produktivitetsstigning pü 1 % i alle udvalg.

For Socialudvalgets budgetomrĂĽde er der sĂĽledes indregnet en produktivitetsstigning svarende til en budgetnedskrivning pĂĽ ca. 9,1 mio. kr. i 2017, og ligeledes i overslagsĂĽrene (fra 2018 og frem). Sagt pĂĽ en anden mĂĽde: der lĂŚgges op til ganske betydelige besparelser.

Endvidere blev der ved budgetforliget for 2016 indregnet en generel nedskrivning af fagudvalgenes budgetrammer fra 2017 til delvis finansiering af omprioriteringsbidraget, der blev vedtaget med regeringens finanslovsaftale. Socialudvalgets andel heraf er opgjort til 4,4 mio. kr., hvorfor budgetrammen er nedskrevet tilsvarende.

Herudover er der pü Økonomiudvalgets møde den 10. februar truffet en hensigtserklÌring om, at der skal overføres 10 mio. kr. fra Socialudvalget til Børne- og Ungdomsudvalget.

Socialudvalgets formand, Jørgen Emil Tousgaard (A) peger pü, at de indregnede besparelser/omstillinger i 2016 blev effektueret ud fra følgende vision og strategi: Visionen er først og fremmest at gøre borgerne i stand til at mestre eget liv og blive selvhjulpne. Det betyder, at borgere, der kan selv, skal selv. Dette gÌlder for de borgere, der har et potentiale for at vinde eller genvinde evnen til at mestre funktioner og fÌrdigheder. Samtidig skal kommunen fungere som garant for de svageste borgere, der ikke kan gøres selvhjulpne. Det skal sikres, at der fortsat vil vÌre ressourcer til at yde den fornødne omsorg til disse borgere i de kommende ür.

Den overordnede strategi er at satse mere fokuseret på rehabilitering og samtidig øge produktiviteten i forhold til opgaveløsningen – både i borgerens hjem og i den øvrige drift.

Med afsÌt i vision og strategi anmodede direktøren for Social og Sundhed forud for mødet Socialudvalget om at indlede budgetarbejdet med en generel drøftelse af, hvilke elementer der kan/skal indgü i den administrative proces, der kan danne grundlag for det administrative budgetforslag, som skal behandles pü udvalgets møde i april 2016. Samtidig havde Social- og sundhedsdirektøren indstillet budget 2017 til drøftelse pü udvalgets seneste møde. Budgetforslaget sendes endvidere til høring i respektive fora.

Socialudvalget besluttede sig for at afvente de nÌrmere rammer fra Økonomiudvalget og derefter genoptage budgetdrøftelserne pü nÌste møde.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Betydelige besparelser forude hos Socialudvalget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger